Panaceu

Aventura echipelor româneşti în cupele europene a luat sfârşit. Infatuării lui George Becali şi Mihai Stoica echipa italiană Lazio i-a răspuns cu un sec 5-1, care probabil a demonstrat valoarea reală a echipei FCSB. Această grupare are impresia că, dacă în ţară îşi permite orice, acest lucru se poate extinde în Europa.

Când voci timide au atras atenţia asupra faptului că Nicolae Dică nu are calificarea necesară pentru a antrena în liga întâi, au fost repede reduse la tăcere. Cum se explică faptul că a lăsat la Bucureşti doi componenți valizi cu drept de joc, Larie şi Enache, în timp ce au făcut deplasarea la Roma doi fără drept de joc, Pintilii şi Bălgrădean, şi unul accidentat, Bălaşa? Şi acest aspect demonstrează lipsa de personalitate a antrenorului Dică şi obedienţa lui faţă de George Becali, care nici până acum nu a înţeles nimic din fenomenul fotbalistic. Între timp, Enache s-a transferat în fostul spaţiu sovietic, încercând să uite dezamăgirile trăite la FCSB.

Prefaţând parcă alegerile de la Federaţia Română de Fotbal din aprilie, alegerile de la AJF Timiş au desemnat un câştigător scontat în persoana lui Romeo Malac. Surprinde doar diferenţa cu care a câştigat aceste alegeri. Mă bucură alegerea fostului meu coleg Ciprian Trancă într-unul din posturile de vicepreşedinţi.

S-a încheiat campionatul regular al ligii întâi cu un lider, CFR Cluj, care a avut o evoluţie constant bună. A apărut o nouă problemă naţională, generată de ratarea play-off-ului de către echipa Dinamo. Acest eşec îşi are explicaţia că echipa a fost preluată de un aventurier care a vândut jucători pe bancă rulantă, fără să ţină cont de necesităţile imediate.

În această ultimă etapă, încă o echipă a reuşit clasarea în primele şase locuri, Poli Iaşi, pe lângă Astra Giurgiu. La începutul campionatului nu le-am acordat moldovenilor mari şanse la calificarea în play-off, deoarece au făcut epurări masive în loturi, promovând jucători cvasinecunoscuţi în locul unora consacraţi.

ACS Poli a obţinut un rezultat încurajator la Craiova în faţa unei echipe cu mari veleităţi în campionat, prea sigură de ea. Nimeni nu poate să mă convingă că o echipă cu trei jucători din atac care nu au o înălţime mai mare de 1,70 metri poate avea succes într-o competiţie majoră.

A început noul sezon al ligii a doua cu rezultate contradictorii. ASU Poli a condus cu 1-0 în partida cu Chindia Târgovişte iar eliminarea lui Poparadu a cântărit greu în ecuaţia jocului şi timişorenii au fost învinşi, ratând apropierea de locul al treilea, care duce la baraj. Ripensia a reuşit un rezultat de egalitate în deplasare la Sportul Snagov, ceea ce îi dă încredere în disputele viitoare. În schimb, UTA a dezamăgit din nou, fiind învinsă pe teren propriu de Academica Clinceni, antrenată de fost polist Ilie Poenaru. Conducerea clubului UTA ar trebui să ştie că există o cutumă chiar şi în fotbal, şi anume o proporţionalitate directă între preţ şi calitate. Dacă ea promovează low cost-ul, atunci rezultatele nu trebuie să ne mire.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: