Pandurii și Viitorul, învinse în Europa League. Cinci cluburi din Liga 1, nici un succes în preliminariile cupelor

Pandurii Târgu Jiu și FC Viitorul, învingătoare în runda inaugurală a Ligii 1, au completat joi seară startul slab al reprezentantelor Ligii 1 în fazele preliminare ale ediției 2016-2017 a cupelor europene, fiind depășite în manșa I a turului III de calificare din UEFA Europa League.

După ce CSM Politehnica Iași a fost eliminată săptămâna trecută fără victorie din faza secundă a preliminariilor UEFA Europa League, remizând 2-2 acasă și cedând cu 2-1 în reavnșa cu Hajduk de la Split, iar Steaua și Astra au remizat 1-1 în această săptămână în prima manșă a turului III preliminar din Champions League, la Praga cu Sparta respectiv la Giurgiu cu FC Copenhaga, Pandurii și FC Viitorul au pierdut la debutul în actuala campanie a cupelor europene.

Pandurii – Maccabi Tel Aviv s-a încheiat la Drobeta Turnu Severin cu rezultatul de 1-3, Herea egalând în minutul 30 reușita lui Ben Chaim din minutul 7, dar Igiebor și Miha au înscris de două ori după pauză pentru vizitatorii din Israel, antrenați de Shota Arveladze, în minutele 49 și 77.

Petre Grigoraș a optat pentru Stanca – Ungurușan – cpt., Vasiljevic, Bunoza, Grecu – Răuță, Mrzljak (62, 5. Munteanu) – Pleașcă (80, 77. Trifu), Voiculeț, Herea (62, 99. Obodo) – Hora, în vreme ce Lazăr – Buijs, Pițian și Ortega au rămas pe banca de rezerve.

Pandurii va fi vizitatoare a arenei ”Dan Păltinișanu” în etapa a III-a din Liga 1, la finalul săptămânii viitoare, iar FC Viitorul, surclasată în această seară în Belgia, va urma celor din Oltenia ca formație oaspete la Timișoara miercuri 10 august, în optimile Cupei Ligii.

FC Viitorul a cedat cu 5-0 (2-0) la Gent, Mitrovic deschizând scorul pentru belgieni în minutul 16 iar Coulibaly triplând avantajul gazdelor în minutele 36 și 50, după care Depoitre și Renato Neto au înscris pentru învingători până la mijlocul reprizei a II-a, în minutele 56 și 66.

Elevii elvețianului Stephan Klossner au realizat scorul serii în turul III preliminar din UEFA Europa League, trupa lui Hagi înclinându-se în alcătuirea Rîmniceanu – Benzar – cpt., Țîru, Carp (70, Casap), Ganea – Filip (46, Hodorogea) – Iancu (46, Nedelcu), Marin, Purece, Tănase – Chițu, pe când Buzbuchi – Rădoi, Nimely și Rusu au rămas pe bancă.

În rest, unsprezece partide din manșa I a turului 3 preliminar în Europa League s-au încheiat cu victorii la limită iar 12 la egalitate, victorii ceva mai clare mai obținând doar Kuban Krasnodar și Hajduk Split, ambele în deplasare, cu 3-0, respectiv Shkendija, la Skopje, 2-0 cu Mlada Boleslav.

Revanșele în ambele competiții, săptămâna viitoare. Până atunci, runda a II-a a Ligii 1 e deschisă vineri la ora 21 de jocul CSM Politehnica – Gaz Metan, la Iași, țintarul complet al etapei și ierarhia la zi fiind enumerate pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: