Pap, unic timişean titular, Buia cu golul: România U19 1-0

Darius Buia, lansat de LPS Banatul Timişoara, a marcat duminică după-amiază unicul gol al selecţionatei sub 19 ani a României, în ultima zi a patrulaterului de calificare la Turneul de Elită al C.E. U-19 din 2013, cu 8 minute înaintea finishului, dar „tricolorii” lui Adrian Văsîi, avînd în componenţă contra Armeniei un unic junior din fotbalul timişean, portarul Eduard Pap, şi acesta pe picior de plecare peste graniţe, s-au clasat pe locul 3, după gazda Scoţia şi elveţieni.

Eduard Pap, născut în iulie 1994 şi care a evoluat încă şi în acest sezon pentru FC Marcel Băban Jimbolia, a primit mînuşile de titular pentru jocul de la Hamilton, după ce marţi şi joi, contra Elveţiei respectiv Scoţiei, a apărat George Şerban. Românii au trecut astăzi la limită de armeni, după un joc în care raportul şuturilor pe poartă a fost 3-4 iar cel al şuturilor la poartă 8-8, cu 6-4 la cornere, obţinînd astfel un unic succes în Scoţia, după 1-1 cu Elveţia şi 0-1 cu britanicii.

România U19 (antrenor Adrian Văsîi): 1. Eduard Pap – 2. Mihai Bălaşa, 5. Bogdan Ţîru – cpt., 7. Steliano Filip, 8. Rareş Enceanu (16, Ovidiu Bic, 46´),  10. Claudiu Bumba (16. Denis Lemac, 63´), 11. Darius Buia, 13. Iulian Roşu (9. Mihai Voduţ, 56´), 14. Ioan Neag, 15. Alexandru Dan, 17. Bogdan Mitache.

Florin Aniţoiu, de la ACS Poli Timişoara, dar lansat tot de LPS Banatul, în aceeaşi generaţie cu Filip şi Buia, a fost rezervă, pe bancă mai luînd loc 1. George Şerban – 3. Eduard Schuller, 4. Florin Aniţoiu, 6. Cristian Puşcaş.

Scoţia a dispus cu 4-3 de Elveţia, cîştigînd Grupa 9 de calificare, cu 9 puncte, urmată de învinşii săi de astăzi, cu 4 puncte (golaveraj 8-5), şi România, tot cu 4 puncte dar golaveraj 2-2. Scoţia şi Elveţia au obţinut calificarea direct la Turneul de Elită, din primăvară, în urma căruia cele mai bune 7 echipe, cîştigătoare ale grupelor, se vor alătura Lituaniei la turneul final al categoriei sub 19 ani.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Pap, unic timişean titular, Buia cu golul: România U19 1-0

  1. angel spune:

    Se vede ca a intrat Pap in poarta bravo PAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: