Paralele inegale

Aleksander Čeferin, președintele UEFA, se străduie din răsputeri să mențină conceptul de globalizare lansat de fostul președinte Michel Platini. Astfel, finala Europa League a fost încredințată Azerbaijanului, fără a ține cont de diferența de fus orar și de distanță. Așa se explică slaba prezență a spectatorilor. Finala a fost câștigată meritat, aș spune, de Chelsea, chiar dacă arbitrul Rocchi i-a refuzat un penalty clar lui Arsenal.

Cum anul acesta fotbalul la vârf a fost o afacere britanică, Liverpool a câștigat finala Champions League, învingând-o pe Tottenham Hotspur, drumul fiindu-i ușurat de arbitrul partidei care a acordat un penalty în primul minut la o minge șutată în brațul lui Sissoko în careu.

Așa cum era de așteptat, după ce antrenorul Mirel Rădoi a anunțat lotul U 21 pentru turneul final al Campionatului European de tineret, au și apărut comentarii pe alocuri acide. Cel mai vehement contestatar a fost Mircea Rednic, nemulțumit de faptul că nici un jucător de la Dinamo nu a fost inclus în lot. Adevărul este undeva la mijloc, deoarece este greu de crezut că jucătorii care activează în alte țări în ligi inferioare sunt ca valoare peste tinerii care au evoluat meci de meci în liga întâi.

Dacă această ediție de campionat a avut suficiente ingrediente, iată că a mai apărut un caz mai rar întâlnit la noi: meciul decisiv pentru supraviețuirea în liga întâi, Hermannstadt – Dunărea Călărași, a fost amânat cu mai bine de o jumătate de oră din cauza ploii torențiale de la Sibiu.

Un cuvânt de compasiune pentru antrenorul Dan Alexa, care a retrogradat cu echipa Dunărea Călărași. Aceasta i-a avut în componență pe nu mai puțin de șase jucători care au trecut pe la Timișoara: Straton, Daniel Benzar, Dobrosavlevici, Luchin, Steliano Filip și Bourceanu. Golul victoriei a fost marcat în minutele de prelungire dintr-o fază discutabilă de ofsaid. Arbitrul Ovidiu Hațegan nu l-a eliminat pe sibianul Popovici, care l-a trântit la pământ pe Benzar. În schimb, i-a arătat cartonașul roșu lui Blănaru, aflat pe banca de rezerve. Normal, Blănaru trebuia să părăsească terenul. Nu a făcut-o, mai mult, i-a dat tricoul său de joc lui Tsoumou! Probabil că observatorul de arbitri nu a fost atent sau nu a văzut nimic.

FC Hermannstadt o va întâlni în meciul de baraj pe Universitatea Cluj, care a învins în ultima etapă pe teren propriu echipa Pandurii Târgu Jiu. De la acest meci am reținut un gest frumos, când galeria ”Șepcilor roșii” i-a invitat pe copii să stea în fața lor și să învețe cântecele din repertoriul lor, din care au lipsit trivialitățile.

Într-un alt meci, UTA a fost învinsă la Mioveni. Chiar dacă a fost la ultimul meci ca arbitru, Bogdan Anghelina nu s-a abținut și a refuzat un gol marcat cu capul de Șeroni când mingea a depășit linia porții. ACS Poli a retrogradat și președintele Radu Birlică a demisionat, chiar dacă ultimul care părăsește corabia este căpitanul. Dar aceste noțiuni îi sunt străine lui Birlică, a cărui realizare majoră din postura de președinte a fost înlăturarea antrenorului Ionuț Popa de la conducerea echipei. Iar ASU Politehnica a învins Metaloglobus, neuitând că antrenorul Balint va trece la UTA.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: