Paul Codrea, 2-3 Ripensia cu Chindia: ”Sperăm ca prin evoluția de azi să fi prins un pic încredere și să repetăm același joc bun”

După două rezultate pozitive în primele apariții oficiale din 2018, remiza la Ștefăneștii de Jos și victoria acasă cu 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, nou-promovata Ripensia a avut parte în continuare de două eșecuri la limită, la Pitești cu FC Argeș, 2-1 săptămâna trecută, și astăzi după-amiază în Ciarda Roșie, 2-3 (2-2) cu ocupanta locului 3, Chindia Târgoviște, după 1-0 și 2-1 în primul sfert de oră. Timișorenii au izbutit ca numitor comun în cele 4 reprezentații să înscrie de fiecare dată, însă absența punctelor în ultimele două partide i-a lăsat cu numai 5 în fața unor trupe de pe locuri de retrogradare.

Codrea: 4 1 1 2 6-7 4 puncte în jocurile oficiale la cârma Ripensiei

Astăzi, după eșecul cu 2-3 în fața târgoviștenilor, care au înscris unicul gol al reprizei secunde dar și al victoriei în minutul 77, antrenorul principal al gazdelor, Paul Codrea, a mulțumit mai întâi ”clubului pentru că a reușit să curețe zăpada de pe teren și au existat condiții pentru ca meciul să se dispute în condiții cât de cât optime, deși gazonul a fost greu, dar și normal. Din păcate am suferit o înfrângere, la limită, la fel ca și săptămâna trecută. Cred și egalul nu ne-ar fi mulțumit, căci puteam câștiga, dar fotbalul e pe goluri și echipa mai pragmatică s-a impus, deși băieții noștri au muncit foarte, foarte mult, practicând cel mai bun joc al nostru de până acum”.

Într-adevăr, iar înfrângerea este nemeritată, însă fotbalul se joacă pe goluri și campionatele se dispută pe puncte, timișorenii atrăgând sufragii la impresia artistică dar rămânând într-o nu foarte confortabilă poziție ierarhică înaintea celorlalte evoluții din retur, și anume la Metaloglobus București, acasă cu Academica Clinceni, la Mioveni, acasă cu AFC Hermannstadt, la Balotești, acasă cu CS Afumați, la Călărași și Șiria, pe teren propriu cu Pandurii, la concitadina ASU Politehnica și în cele din urmă în ”Ciarda Roșie” cu Știința Miroslava. Dispută la ora căreia bănățenii speră să nu aibă parte de un care pe care cu nou-promovații moldoveni pentru menținerea în Liga 2.

Paul Codrea a mai semnalat în continuarea spuselor sale că ”am muncit din greu în această săptămână în pregătirea jocului, nu am putut face antrenamente așa cum ar fi trebuit, din cauza vremii, doar unul pe teren, celelalte în sală sau balon, deci cu greu ne-am pregătit pentru vizita Chindiei. Chiar și așa, băieții s-au prezentat bine, au practicat un joc bun, doar ne-a lipsit golul în ultimele 45 de minute, în pofida unor ocazii mari de a marca”.

Codrea a mai zis și că ”scopul nostru este să creștem de la meci la meci, iar astăzi ar fi fost un bonus să obținem puncte din meciul cu Chindia, cele mai importante fiind cu adversari direcți, iar de aceea este important să nu pierdem la București. Ne așteaptă o partidă directă cu o contracandidată, dar dacă vom evolua ca azi, șansele sunt destul de bune pentru un rezultat pe măsură”.

Despre Alex Bădăuță, antrenorul timișorenilor a spus că ”a avut 3 ocazii mari, a ținut mult de minge, a cerut mult mingea, a muncit foarte mult, de fiecare dată a venit la recuperare. Mă așteptam în repriza a II-a la mai mult decât în prima, dar ăsta e fotbalul…” În privința lui Mediop, ”el muncește mult pentru echipă, își crează faze și singur, astăzi a reușit doar un gol, putea mai mult”.

Roșu-galbenii mai au 4 ieșiri consecutive peste munți, la București, Mioveni, Balotești și Călărași, dar spre final doar în zonă, la Șiria. ”Deplasările sunt lungi, cu autocarul, cu o zi înainte de meci, sunt deplasări obositoare, dar sperăm că prin evoluția din meciul de azi să fi prins un pic încredere și să repetăm același joc, meci de meci”, a mai spus Codrea.

Întrebat despre partida amicală inter-țări de la orele serii, 20, Israel – România, ex-internaționalul ”tricolor” a răspuns că ”orice meci e util. Să se bucure că joacă la 30 de grade, decât pe noroaiele de la noi!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: