Pe când o restructurare a fotbalului românesc?

Indiferent din ce unghi privim, observăm cu uşurinţă non-performanţa care macină fotbalul românesc. Acum fenomenul suportă repercusiunile dezastruoase şi discreţionare ale cuplului Mircea Sandu – Dumitru Dragomir. Nu s-a investit mai nimic în fotbalul juvenil, echipele noastre fiind învinse mai peste tot. Nu s-a reuşit accederea la vreun turneu final de multă vreme.

Un exemplu: federaţia maghiară l-a numit selecţioner la echipa naţională pe germanul Stohl, un nume mai puţin cunoscut şi nu de anvergura lui Daum. Totuşi, s-a impus repede şi a creat o infrastructură solidă, bine pusă la punct, care a dus la dezvoltarea fotbalului, mai ales la nivel de copii şi juniori. Rezultatele au apărut imediat, astfel naţionala maghiară under 17 a învins echipa Franţei, o echipă foarte bine cotată, în timp ce echipa noastră a fost învinsă de echipe de mâna a doua.

Revenind la competiţia internă, Viitorul a învins la Craiova o echipă a oltenilor alcătuită din câţiva iluştri necunoscuţi, mărindu-şi astfel serios şansele de a câştiga titlul de campioană. Nici Dinamo nu s-a lăsat mai prejos şi a învins-o la Cluj pe CFR, o echipă resemnată care a avut un portar, Marc, mai mult decât înţelegător cu bucureştenii.

În play-out, la partida Voluntari – ACS Poli, arbitrul Cătălin Popa a arbitrat cum a ştiut jocul, sau mai bine zis cum a vrut, deşi în tribună s-a aflat Deaconu, cel care conduce de facto Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul de centru a acordat un gol marcat din ofsaid pentru gazde, a refuzat un gol valabil timişorenilor marcat de Pedro Henrique, ca în cele din urmă, aplicând legea compensaţiei, să acorde cu mare largheţe un penalty oaspeţilor. Prin înfrângerea de la Voluntari, situaţia echipei ACS Poli se complică puţin, meciul cu Concordia Chiajna din etapa viitoare apărând ca decisiv.

În liga a doua, UTA Bătrâna Doamnă, chiar dacă a stat, a săltat un loc, revenind pe poziţia secundă a clasamentului. A surprins în mod plăcut victoria categorică a echipei ASU Politehnica în faţa Dunării Călăraşi, echipă pe care UTA BD n-a putut s-o învingă etapa trecută.

Ripensia Timişoara a devenit lider în liga a treia, profitând de nereuşitele echipelor Naţional Sebiş şi Galda de Jos. La Târgu Jiu, echipa din Sebiş nu a putut învinge formația Pandurii II, chiar dacă de la gazde au fost eliminaţi patru jucători. De remarcat atitudinea echipei din Lugoj, care şi-a apărat corect şansele şi a învins Galda de Jos pe terenul acesteia.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: