Pe contraatac, ACS Poli II, a treia victorie afară: 2-1 la alt ”satelit”

”Satelitul” prim-divizionarei ACS Poli n-a fost deloc în largul său acasă la ultimele două apariții pe ”Calor”, din care s-a ales cu un singur gol și un singur punct după 0-0 și 1-2 cu Unirea respectiv Industria, ambele din Alba, însă pare a se descurca mult mai bine în deplasare, bifând a treia ieșire consecutivă fără înfrângere dar pe de altă parte și tot a treia victorie pe alte terenuri.

Astăzi de la ora 15, pe un teren foarte bun la Rovinari dar pe un timp înnorat și rece, echipele secunde ale prim-divizionarelor Pandurii și ACS Poli s-au întâlnit în ziua inaugurală a etapei a opta în Seria a IV-a din Liga 3, ”satelitul” timișorenilor având câștig de cauză după ce a deschis scorul în minutul 55 și a preluat apoi din nou dar decisiv conducerea în minutul 71: 1-2 (0-0).

Învingătoare în chiar prima etapă de campionat în condiții de deplasare, 2-0 la ”satelitul” lui UTA Bătrâna Doamnă, după care ceda la scor tot în județul Arad, 4-0 la Cermei, dar și obținea ulterior 4 puncte din 6 posibile în ieșirile în județul Timiș, 5-2 pe CFR la Mama Mia și 4-4 vinerea trecută la Giarmata, ACS Poli II și-a îmbunătățit și mai mult bilanțul pe alte terenuri, 5 3 1 1 13-11 10 puncte.

Iar astăzi, spre deosebire de ieșirea la Giarmata, formația antrenată de Adrian Stoicov și-a conservat în final avantajul minim, dispunând de gorjenii pe care îi devansa deja înaintea întâlnirii cu două puncte și 3 locuri.

Cu victorii la zero în precedentele două meciuri găzduite, 1-0 cu cei din Cermei și 4-0 cu Mama Mia, Pandurii II a izbutit doar egalarea, după o oră de joc, printr-o surprinzătoare execuție dintr-o lovitură liberă de la distanță, dar n-a evitat cel de-al doilea eșec pe teren propriu, după cel din etapa I, 0-3 cu UTA Bătrâna Doamnă II.

Dat fiind problemele de efectiv ale prim-divizionarei ACS Poli, implicată tot astăzi într-o deplasare în Liga 1, ”satelitul” n-a putut conta pe tineri care se pregătesc cu prima echipă, doar Smaranda, Bîrnoi și Velcotă luând drumul Rovinariului dintre participanții la antrenamentele cu prim-divizionara, formația secundă cooptând în schimb personal de la juniorii A, fundașul dreapta Sporin, fundașul central Lazăr și Corjescu, în rol de atacant.

Cu această ocazie desfășurând un alt plan de joc, defensiv și mizând pe cartea contraatacului, ACS Poli II a absorbit presiunea oltenilor și a căutat calea spre gol ori de câte ori a avut prilejul, o minge recuperată la 30 de metri de propria poartă, în stânga, ducând la deschiderea scorului, 0-1 în minutul 55. Velcotă cu Codrean dar și Kokora cu Bîrnoi au fost implicați în schimburile de pase pe contraatac, ultimul scăpând spre careu, unde l-a driblat și pe portarul gazdelor și a centrat, Velcotă finalizând cu poarta goală.

Scor la care ASU Politehnica s-a trezit în superioritate numerică, Hlistei fiind eliminat pentru două cartonașe galbene, ambele acordate pentru fault.

Amfitrionii nu s-au lăsat cu una, cu două, și au egalat printr-un spectaculos șut din zonă laterală, de la peste 30 de metri, din preajma tușei, mingea trecând peste Smaranda, surprins ușor în față, și poposind în plasa laterală, la colțul lung: 1-1 în minutul 61 prin Roberto Dumitru.

Scor cu care n-a fost însă de acord nici ACS Poli II, o combinație în zona centrală fiind continuată de Oprea cu o pasă între liniile adverse, pentru Bîrnoi, care a scăpat singur și a expediat un lob peste portar: 1-2 în minutul 71.

Cu puțină atenție, oaspeții s-ar fi putut chiar distanța, Velcotă ratând ”dubla” deși scăpat singur spre poartă, unde a călcat pe minge, iar Codrean, la fel, demarcat, trimițând direct în adversar. I-a imitat Bîrnoi în chiar ultima fază, când a întârziat șutul și a fost blocat de fundași.

Adrian Stoicov (antrenor principal ACS Poli II): ”O dăruire fantastică la fiecare dintre jucătorii noștri, chiar spre sacrificiu, motiv pentru care îi felicit, pentru modul cum au tratat această deplasare și jocul în sine. De data aceasta am mers să ne apărăm, am ales să nu mergem peste ei, i-am așteptat la 40 de metri, și i-am prins pe contraatac. Dar am practicat un bun joc de pase, bine organizat, și am mai avut 3-4 ocazii de gol, una chiar singur-singurel la final, putea fi 1-3. Sunt mulțumit de jucători, s-au dăruit foarte mult. Cu mai mare experiență, mai mare putea fi și scorul. Pe când ei au marcat doar la greșeala noastră…”

Pandurii Târgu Jiu II – ACS Poli Timişoara II 1-2: Dumitru (61) – Velcotă (55), Bârnoi (71).

Pandurii II: Negrilă – David, Trocan, Brînzan, Trifu, Dumitru, Pîrvulescu, Hlistei, Dodoi, Tudoran, Tudor.

Rezerve la start: Oprița – Gruia, Copiluș, Cioiu, Hemidi, Miroiu.

ACS Poli II: Smaranda – Sporin, Lazăr, Cochințu, Filip – Opea, Andreici – Codrean, Bîrnoi, Velcotă (90, Dumitru) – Kokora (77, Corjescu).

Rezervă: Contra.

Cartonașe galbene: Filip, Lazăr.

După două deplasări consecutive, ACS Poli II va juca în etapa a IX-a acasă cu Național Sebiș, învingătoare astăzi pe teren propriu cu 3-2 cu liderul ACS Industria Galda de Jos, iar în runda a X-a la Performanța Ighiu.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: