Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Galaţi 0-1 (0-0). Prim eșec după aproape 3 luni, pe final

Un gol încasat pe final de meci din fază fixă a fost suficient pentru a aduce a doua înfrângere înregistrată de prim-divizionarele bănățence în cele 9 etape parcurse până acum în turul Ligii 1 Feminin, la 84 de zile în urma celei suferite tot pe propriul teren în runda inaugurală, atunci în compania campioanei țării, din Cluj, cu 0-3. S-au scurs așadar aproape 3 luni din 25 august, astăzi de la 11 timișencele fiind învinse în duelul de podium de urmăritoarele lor de pe locul 3, de la Dunăre, care s-au apropiat astfel la un singur punct în clasament: Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Galaţi 0-1 (0-0).

Campionatul intern al fotbalului feminin românesc a revenit pe linia dreaptă spre încheierea sezonului de toamnă, după ”dubla” senioarelor tricolore în preliminariile de calificare la turneul final continental, una caldă, 3-0 acasă cu Lituania, și alta foarte rece, 6-0 (2-0) pentru Elveția marți în Țara Cantoanelor, unde a jucat pe final și Claudia Bistrian, componentă a Fortunei, începând din minutul 86.

Pauza competițională nu le-a priit pare-se timișencelor, care astăzi au pierdut acasă în etapa a IX-a din Liga 1, în primul dintre cele două meciuri cuplate pe teren propriu spre finele turului, cel de săptămâna viitoare fiind în compania nou-promovatei Selena Șantierul Naval Constanța, după care deplasarea la Odorheiu Secuiesc, pentru încleștarea cu Vasas Femina, o altă aspirantă la medalii în elită, încleștare la căderea cortinei peste prima jumătate a campionatului. 

Rezultatele o recomandau pe Universitatea Galați, învingătoare afară de exemplu cu 0-4 la București și chiar cu 0-8 luna trecută la Piroș Security Arad, ultima deplasare aducându-i un punct din județul Bistrița-Năsăud, 2-2 la Prundu Bârgăului, de remarcat fiind că dunărencele remizau și cu campioana din Cluj, 1-1 pe teren propriu cu Universitatea Olimpia.

Se anunța așadar un test pentru Fortuna, care nu l-a trecut, unicul gol al meciului fiind marcat pe final, în minutul 89, de Cristina Cerescu, din lovitură liberă de la 30 de metri: 0-1. Portarul Cosmina Roşu a prins mingea în braţe, dar a scăpat-o printre picioare, iar astfel au pierdut gazdele un joc pe care l-au avut la îndemână prin prisma ocaziilor pe care le-au irosit.

*

Florin Pădurean (antrenor principal Fortuna Becicherecu Mic): ”Am pierdut pe mâna noastră! Am avut în prima repriză cinci situaţii mari de gol, de vreo patru ori numai singur cu portarul advers, încât până la pauză puteam să conducem chiar cu patru, cinci la zero. Dar aşa-i la fotbal, te pedepseşte când nu îl tratezi cum trebuie. Şi după pauză am ratat alte situaţii mari de gol… Dar după părerea mea, nu a fost gol, mingea nu a depăşit linia porţii. Însă dacă asistenta de pe acea margine aşa a văzut, că a fost gol, asta e… Ce să facem!? Nu din cauza arbitajului am pierdut, căci dacă noi marcam, am fi câştigat cu cinci-şase la unu, dar nu am reuşit să o băgăm în aţă. Mai trebuie lucrat la faza de finalizare. Mergem mai departe!”

*

Fortuna Becicherecu Mic: Roșu – Scurtu, Prisăcari, Codrescu (cpt.), Bistrian, Heisu, Costa (min. 46, Neacşu), Deca, Ienovan, Grigore (min. 85, Voinea), Lunca (min. 70, Rognean).

Antrenor: Florin Pădurean.

Pe bancă: Stoianov, Pavel, Tîrtea, Abrudan.

Universitatea Galaţi: Munteanu – Stamate, Alexandra Ivan, Arnăutu, Surcică (min. 90+2, Lepădatu), Moacă (cpt.), Cerescu, Topal, Marcu, Bențoiu, Croitoru (min. 81, Elena Ivan).

Antrenor: Gabriela Călinescu.

Pe bancă: Cuşinova, Bobocea.

Au arbitrat: Alexandru Gornic – Cristian Căsuţ şi Alina Mihoc (toţi din Arad).

Rezultatele etapei a IX-a în Liga 1 feminin, programul rundei a X-a, penultima din 2019, și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: