Pe rol…

Ovidiu Păcurariu, câteva idei în absența unui joc, UTA – Petrolul, amânat.

Foarte puțini sunt cei care au putut să prevadă ce implicații majore generează această pandemie în mai toate domeniile de activitate. Evident că nici fotbalul nu a scăpat ușor, mai ales când este condus de niște oameni ezitanți care se feresc să ia decizii clare. Multe țări din Europa au decis înghețarea campionatelor și să le declare câștigătoare pe echipele aflate pe primele locuri la acea oră.

Ministrul Sănătății și Ministrul Sportului nu au luat decizii ferme, lăsând loc echivocului. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a înscris imediat în acest joc și a tot amânat reluarea competiției. Un prim semnal care ar fi trebuit să-i dea de gândit a fost că în chiar prima etapă s-au amânat două partide, deoarece au existat jucători testați pozitiv la Covid 19. Nu s-au respectat cele 14 zile de izolare și competiția a continuat, putând apărea și alte cazuri.

În liga a doua lucrurile au apărut și mai complicate. Deși UTA avea un avans apreciabil de 11 puncte și putea fi declarată promovată în liga întâi, FRF a luat o hotărâre ad-hoc: primele șase echipe să dispute o competiție play-off, punctele acumulate înjumătățindu-se. Deși exista o ierarhizare clară a echipelor în funcție de punctele acumulate, s-a hotărât să se tragă la sorți ordinea echipelor care vor intra în competiție. Toate aceste aspecte au produs nemulțumiri și au apărut speculații dintre cele mai fanteziste.

Clubul UTA s-a simțit cel mai nedreptățit și s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, solicitând menținerea punctelor acumulate în campionat. Arădenii au sperat până în ultima clipă că li se va da dreptate, dar TAS-ul a menținut hotărârea FRF.

Competiția a început cu partida Turris Turnu Măgurele – FC Argeș, urmând ca azi UTA să evolueze pe teren propriu cu Petrolul Ploiești. Dar, surpriză, clubul ploieștean a anunțat că cinci jucători din lot au fost depistați pozitiv la testul Covid 19. Partida a fost astfel amânată, lăsând loc altor speculații. Nimeni nu pune la îndoială situația creată, dar o întrebare firească totuși apare: cum se explică faptul că cele trei testări anterioare au ieșit negative, iar la al patrulea test au ieșit rezultate pozitive? Chiar din interiorul clubului ploieștean se avansează ideea că rezultatele pot fi eronate, deși testele au fost făcute la un laborator acreditat.  

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: