Pe sintetic crește iarba dar grija unora sunt ușile: FOTO. ”Când era ACS în Liga 1, Malac era în 5 loje cu 5 familii de prieteni, bine mersi gratuit” Birlică și Ganea ies la contraatac, Vlad Dragomir pe teren

ACS Poli va testa deja la finele săptămânii viitoare, după mai bine de 3 ani, aerul mai stătut al Ligii 2, mai întâi în deplasare la nou-promovata constănțeană ASSCS Farul, iar mai apoi va primi vizita brăilenilor în ceea ce va fi unicul meci acasă al timișorenilor în primele 4 etape, urmat în runda a V-a de cel cu UTA, însă îndatorata retrogradată din Liga 1 se confruntă în preajma startului de campionat cu o serie de dificultăți printre care cea ivită la stadionul ”Dan Păltinișanu” odată cu revenirea din stadiul centralizat, pe acest subiect dar nu numai punctând astăzi după prânz atât antrenorul Ionel Ganea cât și conducătorul Birlică. Iată declarațiile integrale și o serie de fotografii relevând inclusiv o stare neplăcută de fapt pe suprafața de joc cu gazon artificial din complexul de terenuri ”Adrian Stoicov”.

Astăzi s-au spus și unele lucruri ceva mai ”prin alunecare” ca reacție la cele constatate de gruparea retrogradată din primul eșalon după întoarcerea din cantonamentul de la Poiana Braşov, cu ocazia primului antrenament efectuat ”acasă” de ACS Poli, la baza sportivă din preajma arenei ”Dan Păltinişanu”, de la ora 11, pe terenul trei.

Parte a pregătirii, la jocul miuță disputat de două echipe din cadrul efectivului timișorenilor a participat şi Vlad Dragomir, revenit în bătătura din care pleca în Anglia, pierdut pe-atunci pe mai nimic de clubul bănățean dar recent despărțit de Arsenal London, care nu i-a oferit un nou angajament după expirarea pe 30 iunie a celui precedent.

Dragomir s-a încadrat în efectivul lui ACS Poli cel puțin pentru a se pregăti, rămânând de văzut cu care grupare va începe noul sezon. Totodată, sub comanda lui Ionel Ganea se află şi un tânăr în vârstă de 19 ani, Daniel Stan, de la Luceafărul Oradea, gazdă a bănățenilor în etapa a IV-a, plus spaniolul Marc Enriquez de la Rosa. Alexandru Baranyi a avut în schimb doar o foarte scurtă trecere prin componența lui ACS însă nu a rămas între alb-violeți, chiar dacă a participat la pregătiri pe ultima sută de metri a stagiului de la Poiana Braşov, marcând și un gol în ultimul meci disputat la întoarcere. În următoarea zi Baranyi juca însă un amical și pentru nou promovata în liga a IV-a Fortuna Becicherecu Mic, pentru care înscria contra Unirii Sânnicolau Mare, 1-1.

Despre situația lotului avea să se refere apoi Ionel Ganea, dar o altă constatare înaintea conferinței de presă, anunțată ceva mai din scurt de ACS Poli pentru ora 12:15, a ținut de creșterea ierbii pe terenul… sintetic, sugestivă în privința neajunsurilor acumulate la baza sportivă a celei mai mari arene a orașului, minusuri care ar trebui să aibă fără doar și poate prioritate, dar când colo unii responsabili mai puțin responsabili se dedau la răutăți copilăroase, puse la cale în ultimele zile, și care au inflamat spiritele. Iar atât se pare că le-a trebuit unora, pentru a ieși la… contraatac.

Radu Birlică a explicat din capul locului că ”am dorit să facem o conferinţă de presă, să mai explicăm situaţia clubului, situaţia echipei, despre care vă poate oferi detalii Ionel Ganea şi Ovidiu Petre, iar eu voi vorbi despre situaţia clubului în general, cu problemele cu care ne confruntăm zilele astea…”

Ionel Ganea a răspuns apoi cu ”altă întrebare” la prima interogație pe adresa sa, în privința mijlocașului Vlad Dragomir, momentan repatriat, explicând apoi că ”suntem în discuții cu câțiva jucători, acum foarte mulți dintre ei, care au activat la liga întâi, așteaptă să negocieze cu echipe din străinătate, iar dacă nu se rezolvă să plece, atunci… Țin să-i mulţumesc conducerii pentru condiţiile bune din cantonament, jucătorii s-au pregătit bine, iar momentul adevărului va fi săptămâna viitoare, când va începe campionatul…”

Întrebat despre primul meci, în deplasare la nou-promovata ”Farul”, Ganea a semnalat: ”E o echipă nou promovată, o formație cu tradiție în fotbalul românesc, iar nici un meci nu va fi câștigat dinainte. Şi prefer să vorbim săptămâna viitoare, înainte de meci. Iar despre meciul următor, de acasă, la club este o situaţie incertă, nu ştim dacă vom juca pe teren propriu”. Pe lângă primirea brăilenilor în runda a doua și a arădenilor în cea de-a V-a, ACS Poli mai are programate meciuri acasă în tur tot în septembrie și cu Sportul Snagov respectiv Pandurii, în octombrie cu Chindia și cu ASU Politehnica în cadrul etapei a 13-a, în jurul datei de 20, dar în noiembrie și cu nou-promovatele CS Aerostar Bacău și ACS Petrolul 52 Ploiești, finele primei jumătăți a parcursului găsind-o tot acasă, cu retrogradata din elită redenumită ACS Daco-Getica București, în jur de 29 noiembrie.

Cât despre Andrei Artean, abia trecut la FC Viitorul, Ganea a admis: ”Este adevărat că nu ne puteam opune, deoarece vorbim de o echipă de top, care joacă în prima ligă, și vă daţi seama că și dorința jucătorului era de a ajunge acolo, cum îşi doreşte orice jucător. Nu puteam să-l împiedicăm să nu meargă. Dar vom face toate eforturile şi încercăm să acoperim acest post, prin a găsi un jucător tot aşa de bun ca el”.

L-a completat noul manager sportiv Ovidiu Petre, la rândul său, precum Ganea, un ex-component în trecut al garniturii gazdă pe ”Dan Păltinișanu”: ”Lotul nostru s-a pregătit foarte bine în cantonament, am beneficiat de condiţii excelente, iar acum mai aşteptăm, mai avem câteva zile zile să urmărim din jucători și în timp cât mai scurt să ne înțelegem cu ei şi să ne pregătim cât mai bine până la ora meciului, să avem o echipă cât mai competitivă şi omogenă”.

A preluat apoi cuvântul președintele Radu Birlică: ”Prima dată doresc să le mulţumesc celor doi, căci demult, și de aproape trei ani sunt în acest club, nu prea a existat o comunicare de genul celei actuale. Am fost plăcut surprins, căci noi vorbim non-stop, chiar şi seara cu dânşii, sunt plăcut surprins că oamenii au acceptat să vină şi de la început au depus eforturi pentru a face o echipă. Presiunea nu este aşa de mare pentru că obiectivul nu este promovarea, dar să facem o echipă competitivă iar după aceea o să o luăm pas cu pas şi o să vedem ce se întâmplă…”

Referitor la jenanta situație cu lăsarea pe dinafara incintelor de la ”Dan Păltinișanu” a celor reveniți din cantonament, Birlică a explicat că ”astăzi am avut o întâlnire cu șeful Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, pentru găsirea unei soluții, însă deocamdată echipa pregătită de Ionel Ganea a primit o nouă amânare, până mâine. Mai nou, ne-am trezit cu situația de a părăsi vestiarele, asta după 50 de ani, ceea ce este o soluție absurdă! Mă întreb de ce acum, și nu acum două luni, dar asta e România și trebuie să ne conformăm. Am purtat o discuție constructivă cu domul Călin Dobra, dumnealui a fost îndreptat către fotbal, vom găsi calea să rămânem în vestiare. Și mai ales că toată infrastructura din interior aparține de Poli! Noi vrem ca de aceasta să beneficieze și alte cluburi, ASU, Ripensia, cel de rugby și oricine mai joacă aici. Eu nu am vreo rivalitate cu nimeni! Și mă bucur că există mai multe formații din Timișoara în Liga a II-a. De aceea am fost de acord să le punem și la dispoziția dânșilor această infrastructură realizată de ACS Poli. Singura dorință este să rămânem, să ocupăm vestiarele. Nu mă îndoiesc că domnul Dobra nu ne ajută, dar mă îndoiesc de lipsa de profesionalism și răutate a unui domn de acolo, Doroș, care nu este proprietarul stadionului, nu este al lui, nici al familiei sale. Nu văd de ce nu am găsi o cale legală să continuăm!?! Mai ales că nu avem stadion propriu. Eu cu tot dragul pun la dispoziție infrastructura, e normal să fim o familie. Culmea e că jucătorii noștri sunt doriți de toți, din Liga II-a, iar ACS Poli propune un fel de barter. Toate aceste lucruri mă duc cu gândul că nu se dorește continuarea lui ACS Poli. Nu vreau să fiu radical, pe mine atitudinea domnului președinte Dobra m-a încântat, dar m-a surprins atitudinea acestui domn director Doroş, care a trimis și o informare membrilor din ONG, Primărie, CJT și Universitatea Politehnica, prin care arată situația financiară delicată și faptul că desființarea echipei ar afecta și instituțiile implicate. Cei de la ACS Poli au revenit din cantonament în weekend și s-au trezit și că butucii de la uşile de intrare din vestiare, birouri, magazie au fost schimbate. Astăzi echipa s-a antrenat normal cu acceptul CJT” (n.n.: administratorul stadionului).

Iar Birlică s-a arătat și pe mai departe contrariat: ”Efectiv, în perioada de cantonament a venit domnul Romeo Malac, care pe când eram în Liga I era în cinci loje, cu cinci familii de prieteni, bine mersi gratuit, iar acum a venit și a schimbat butucii, fără nici un martor din partea clubului. Ce să vă mai spun că de trei luni nu răspunde la telefon!?! Ne-am trezit în ipostaza că nu mai putem intra la vestiare. Am vorbit cu domnul Dobra, am primit păsuire până mâine. În cazul în care echipa e mutată din vestiare, eu personal îmi dau demisia, presupun că și colaboratorii Ovidiu Petre și Ganea vor proceda la fel. Înseamnă că ei, ca membri în acest ONG, doresc distrugerea lui ACS Politehnica Timişoara. Există juriști pregătiți care mi-au spus că sunt căi de a rămâne în continuare. ACS Poli are alte probleme chiar mai stringente. 275.000 de euro e suma totală pe care ACS Poli o are de achitat de urgență către foștii jucători pentru a nu suferi depunctări în noul sezon al Ligii a II-a. Trebuie să găsim o soluţie. Este păcat ca această echipă să nu continue mai departe. Eu personal am depus toate eforturile ca şă ţin echipa pe linia de plutire. Nu pot să-mi asum singur situaţia dezastruoasă în plan financiar a clubului, care nu mi se datorează mie. Eu am preluat echipa de la 1 ianuarie, am reuşit să obţin licenţa pentru liga întâi şi financiar zero. Eu nu sunt patronul clubului, sunt un preşedinte care îmi respect meseria şi fac meseria aceasta câte 10-12 ore pe zi. Este foarte uşor să ai un patron cum este Gigi Becali, să te trezeşti dimineaţa şi să ştii că ai 10 milioane de euro în cont şi totul e bine şi frumos. Numai că singur nu pot face faţă unor asemenea datorii, nu suntem patronii echipei, suntem oameni care suntem plătiţi să ne respectăm profesia. Iar colegii mei muncesc zi de zi, la antrenamente, şi eu îmi doresc ca echipa să revină în liga întâi!”

La care Ionel Ganea a răbufnit, ”eu aș fi contra, căci aceste echipe, când și-au făcut strategia, când s-au înființat, și-au ales terenul lor, unde să joace. Și vor veni aici tot pe linie politică ca să destabilizeze clubul nostru… Antrenorul lui ASU e finul președintelui Dobra, de la CJT, asta nu ştiţi. Automat, e o relație de rudenie. Încearcă să destabilizeze pe ACS Politehnica Timişoara… Domnul Ienovan, la Ripensia, e om de afaceri, are și el influență…”

La care preşedintele Radu Birlică a apreciat că ”echipele din zonă urmăresc să înhațe tinerii lui ACS Poli. Destabilizarea vine prin faptul că avem un centru de viitor și se dorește să se pună mâna pe jucătorii noştri. Nu am probe, dar tot ce se întâmplă se poate vedea cu ochiul liber”. ACS Poli are și o soluție de criză, de a se muta pe altă bază sportivă din oraș, la propunerea lui Ionuț Nasleu, consilier al primarului Nicolae Robu, dar Birlică nu a numit terenul cu pricina. ACS Poli ar putea să joace pe ”Dan Păltinișanu” meciurile de campionat și să utilizeze vestiarele în ziua partidei în baza contractului de închiriere. În final, Birlică a fost întrebat dacă a primit vreo adresă oficială: ”Nu am primit nici o adresă în scris, doar un apel telefonic de la un director Doroş, de la CJT. Eu închei şi doresc din tot sufletul ca situaţia să revină la normal, pentru binele fotbalului timişorean”.

Iată fotografiile efectuate astăzi dar și țintarul deplasărilor lui ACS Poli în turul Ligii 2, în ordine cronologică, de menționat fiind că programul etapei I în eșalonul doi este publicat pe tradiționala coloană a datelor tehnice din secțiunea ”Fotbal”, reunind rezultate, clasamente și programul viitor: la Constanța, la Ripensia și Luceafărul Oradea în ieșiri consecutive în rundele 3-4, la Clinceni, la Balotești, la Metaloglobus București, la Energeticianul, la Cluj, la Pitești și la Mioveni.

*clic pe imagine pentru mărire

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: