Pe zăpadă și cu startul amânat o oră pe Areni, Ripensia câștigă după 113 zile de la unicul succes afară în prima ieșire din tur: 1-2 (1-2) la Foresta

De la agonia celei mai drastice înfrângeri din acest campionat, înregistrată vinerea trecută în județul Iași în jocul inaugural al ultimei etape din turul Ligii 2, 3-0 pentru CS Miroslava, Ripensia Timișoara a trecut astăzi în niște condiții cu totul aparte dar tot în Moldova la extazul celui de-al doilea triumf în deplasare de la promovare, la startul returului, copiind succesul cu 1-2 înregistrat la prima ieșire din tur. Atunci la Oradea, astăzi de la ora 12 la Suceava…

Ripensia, prim triumf în Liga 2 după 77 de zile / facebook Ripensia

Depășită săptămâna trecută în Uricaniul ieșean, Ripensia rămânea înaintea returului în fruntea jumătății secunde a ierarhiei, pe locul 11, însă cu numai 5 puncte avans în fața ”lanternei roșii”, nu mai puțin de zece formații fiind masate în marja 21-16 puncte. În consecință, partida Foresta Suceava – Ripensia se anunța a fi care pe care, moldavii abordând întâlnirea din runda 20 de pe antepenultima treaptă, cu 17 puncte, dar și cu dorința de a se revanșa după drasticul eșec al juniorilor pe care-i alinia în Ciarda Roșie în etapa inaugurală a campionatului, 16-0 pentru timișoreni.

Mai întâi, săptămâna trecută, nu era foarte clar dacă primele două etape din retur se vor desfășura într-adevăr în 2017, trei sferturi dintre formațiile Ligii 2 preferând lăsarea acestor runde pe februarie 2018, grupări printre care și Foresta respectiv Ripensia, însă până la urmă programul inițial a rămas totuși în picioare, iar astăzi înainte de ora 11 n-a fost prea clar nici dacă întâlnirea de la Suceava poate avea loc, dat fiind ninsoarea necontenită din nord-est.

Se va opri oare? Zăpada a continuat să cadă însă organizatorii s-au pus vârtos pe treabă și în cele 60 de minute oferite de centralul întâlnirii pentru curățarea suprafeței de joc, startul fiind amânat cu o oră de la cea oficială, stabilită inițial pentru 11.

Iar într-un decor hibernal pe ”Areni” din Suceava, Ripensia a preluat de două ori conducerea până la pauză și a conservat avantajul la reluare, copiind cu 1-2 triumful în deplasarea la Oradea din prima ieșire a turului, din etapa a II-a, aceasta fiind totodată și prima victorie a timișorenilor din 16 septembrie încoace, după două luni și jumătate respectiv 12 etape de la acel 4-1 acasă cu Metaloglobus București.

Esențial, bănățenii i-au lăsat astfel la 7 puncte în urmă pe învinșii suceveni, rămași din nou ultimii în clasament, Ripensia savurând totodată primul succes cu Radu Suciu interimar, ceea ce ar conferi o speranță în plus minții limpezi din Ciarda Roșie pentru a continua și din iarnă, în rol plin. Desigur, anul încă nu s-a încheiat, timișorenii așteptându-i sâmbăta viitoare tocmai pe cei de la Luceafărul, la rândul lor în pendulare de la 3-0 pentru Foresta la Suceava la un 0-3 victorios astăzi la Sportul Snagov, însă până una alta Ripensia mai poate și zâmbi mulțumită victoriei conturate pe zăpadă pe ”Areni”.

Meciul avea să înceapă în cele din urmă, pe gazonul cernit și sub fulgii de nea, iar tocmai căpitanul Adrian Popa deschidea scorul spre mijlocul primei reprize, în minutul 20, din cădere, de la 10 metri, fructificând o centrare din flanc: 0-1.

Ripensia. care a efectuat deplasarea în nord-est pe calea aerului, a alunecat și la propriu și la figurat în minutul 36, când Matei a egalat dintr-o lovitură de la 11 metri pe care tot el o obținea, sucevenii prinzând curaj că vor reedita succesul de la încheierea turului, contra bihorenilor, însă ultimul cuvânt până la pauză l-au avut tot bănățenii, reluarea lui Mediop în bară în urma unei lovituri de colț fiind fructificată de Laurențiu Tudor, pe fază la ricoșeu: 1-2 în minutul 45.

Dacă în tur, la Oradea, Ripensia învingea cu 2-1 după ce bihorenii deschideau scorul în repriza secundă, cea de-a doua deplasare triumfătoare a timișorenilor a adus toate golurile încă din prima parte, oaspeții conservând avantajul cu succes la reluare, când au jucat în superioritate numerică în ultimele 27 de minute, după eliminarea lui Chalabi pentru faultul asupra portarului Munteanu, care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

O victorie de moral, mare gură de oxigen pentru timișoreni într-un duel din jumătatea secundă a ierarhiei, obținută în condiții hibernale și fără a primi gol din acțiune, ceea ce nu se mai întâmpla pentru roșu-galbeni încă din etapa a treia. Astăzi, Radu Suciu a apelat la 3 înlocuiri în formula de start față de 11-le aliniat în județul Iași, Horcea, Bobină și Ungureanu revenind iar Marius Toma, Vlădia și Neamțu lăsându-le locul.

Mult a mai trebuit ca nou-promovații de pe Bega să spargă gheața după o serie de 11 apariții cu 4 remize și 7 înfrângeri, dar se pare că a fost nevoie să cadă zăpada pentru ca înfrigurații timișorenii în sfârșit să se dezmeticească.

*

Foresta: Began – Șumănariu, Masella, Diallo – cpt., Secrier – Stănescu, Acolatse, Chalabi, Onofraş – Kimbaloula, Matei.

Au mai jucat: Belcacem, Bosânceanu.

Rezerve: Bîlbă – Coroamă, Prisăceanu, Renquin, Cordoş.

Ripensia: Munteanu – Popa – cpt., Stoi, Apro, Horcea (60, Vlădia), C. Toma – Bobină, Tudor, Zaluschi, Ungureanu – Mediop.

Rezerve: Rădulescu – Neamţu, Mânecan, Dumiter.

Arbitru: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică); asistenţi: Gabriel Ion Cătană (Târgovişte) şi Alexandra Theodora Apostu (Bacău).

Rezultatele și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: