Pelici (Ripensia), 1-1 acasă cu ASU Politehnica: ”Important e că n-am pierdut și am revenit din nou… Nu se prea putea construi, cei care erau cu vântul în spate parcă erau dinainte câștigători”

Ripensia a devenit prima grupare din actualul campionat al Ligii 2 care să atingă ”cota” șapte a remizelor, ultimelor trei strict în deplasare, în ieșiri succesive, adăugându-le astăzi un rezultat de egalitate în premieră pe teren propriu în ediția 2019-2020 a eșalonului secund, tocmai în duelul direct local cu ASU Politehnica, de care a fost condusă, egalând înaintea pauzei: 1-1 (1-1). Ultima remiză acasă pentru roșu-galbeni în divizia a doua se consemna la ultima reprezentație pe teren propriu din campania trecută, 1-1 cu Daco-Getica, între timp retrasă din competiție…

Alexandru Pelici, antrenor principal al gazdei Ripensia, a spus: ”Consider că rezultatul e echitabil. În prima repriză am avut câteva bune situații de a înscrie, din faze fixe, ajutați și de vânt, așa cum și Poli a fost ajutată de vânt în partea a doua, dar în ciuda avantajului vântului am primit gol, însă bine că am revenit. Un 1-1 care ne aduce un punct și e clar că nu suntem mulțumiți, căci ni le doream pe toate trei dat fiind că veneam după acea remiză la Turnu Măgurele, dar asta e… Urmează ultimele 4 meciuri din sezonul de toamnă în care foarte importante sunt punctele. Dar important e și că nu am pierdut, am revenit din nou. Repriza a II-a a fost pe contre, haotică, influențată de vânt, și de starea terenului, iar ei au avut acea mare ocazie la plecarea lui Ignea din linia a doua, urmată de șutul lui Zabun. Și noi am avut în final la pasa lui Zaluschi pe culoar pentru Apro… Zic echitabil, felicit băieții pentru muncă, păcat că n-am avut mai multă luciditate atunci când era nevoie”.

”Fault de joc”, a răspuns Pelici, admițând eliminarea survenită pe adresa lui Călin Toma, care recepționa al doilea cartonaș galben în prelungirile partidei de la ora 14 de pe ”Electrica”, din etapa a XVII-a.

Apropo de atmosfera de meci, ”este un lucru bun, a fost plin, asta înseamnă că fotbalul mai e iubit în Timișoara, nu poate decât să ne dea speranțe, dar spectacolul a lăsat de dorit. Cu siguranță, nu se putea construi din cauza vântului, a fost așa, cu mingi lungi de ambele părți, iar cei care erau cu vântul în spate parcă erau dinainte câștigători…”

Întrebat despre un incident din afara suprafeței de joc, Pelici a explicat… ”Cred că a aruncat cineva cu apă sau o sticlă cu apă, a venit arbitrul de rezervă la Adi Onica să-i spună să-l scoată că altfel oprește meciul, dar n-am văzut ce-a fost, din ce-am auzit…”

Despre Ripensia – ASU Politehnica, meciul tur direct al timișorenelor din Liga 2, ”ca și cel de azi, în afara punctelor puse în joc, derby-urile locale conferă un plus de ambiție, de determinare, jucătorii se cunosc, unii au și jucat împreună, e normal, dar ar fi bine să fie mai mult spectacol fotbalistic, un joc mai atractiv, nu doar această încrâncenare…”

Ripensia va juca sâmbătă de la 11 la Reșița, apoi de două ori la rând acasă, în ultima etapă a turului cu formația care și-a găzduit meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, iar ulterior, tot în 2019, la începutul returului, și cu ACS Campionii FC Argeș, încheierea sezonului de toamnă fiind bifată de galben-roșii la Buzău. 

”Nici ei nu sunt în cea mai bună zonă ca rezultate vorbind, depind de puncte, și nu comentez forma sau jocul Reșiței, dar sunt acolo jos și e clar că va fi un meci disputat, în care vor dori să ne bată, noi căutam să recuperăm punctele din remizele avute. Am avut șansă la Turnu Măgurele, acum ne dăm seama cât de naivi putem să fim, plângem acum după punctele de-acolo. Iar la fel de bine și azi, Poli putea să câștige…” a conchis Pelici.

Nou-promovații reșițeni cu Dorinel Munteanu la debut pe banca lor tehnică au pierdut cu 1-0 (1-0) deplasarea de la ora 14 la Miercurea Ciuc, Pinter înscriind în minutul 20 pentru AFK Csikszereda, în fața căreia CSM s-a aliniat în formula Zimmermann – Acka (85, Banac), Ehmann, Vasiu, Vădrariu, Săulescu (49, Răducan), Poiană, Cristea – cpt., M. Coman, Dat (76, Ene), Danci, rezerve fiind Horvat – Stănescu, Vlădia și Lazăr. Bănățenii au încheiat meciul în 9 componenți, Danci și Vasiu văzând fiecare al doilea cartonaș galben și fiind eliminați în minutele 75 și 89.

Rezultatele etapei a XVII-a în Liga 2 și programul penultimei runde a turului, pe coloana dreaptă, a rezultatelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: