Pelici (Ripensia), 2-0 cu Brăila: ”Am și ratat din toate pozițiile posibile”

Cu 4 înlocuiri de la un meci la altul în formula de start, Alexandru Pelici a ghidat-o pe Ripensia în ziua Centenarului Marii Uniri spre a doua victorie la zero acasă în această săptămână, timișorenii bifând astfel câteva premiere…

Pelici a ridicat-o astăzi pe Ripensia până pe locul 13, la două puncte în urma concitadinei ASU Politehnica, de care este devansată ierarhic, bilanțul său de la instalare devenind 5 2 2 1 5-3 8 puncte, totul grație adjudecării unui meci pe care bănățenii erau ca și condamnați să-l câștige: 2-0 cu penultima clasată Dacia Unirea Brăila.

Această diferență este cea mai mare conturată de Ripensia în actuala ediție de campionat, după victorii strict la limită. Timișorenii și-au prelungit astfel seria invincibilă la patru apariții, cuplând în premieră două victorii, ceea ce roșu-galbenii nu au mai izbutit din etapele 1-4 la startul în Liga 2 din vara lui 2017. Ultimele două triumfuri din respectivul șir victorios erau cu CS Sportul Snagov și ASA, 2-0 respectiv 3-2. Sportul a ajuns între timp lider al Ligii 2, învins astăzi la Ghermănești, ASA a dispărut în schimb din peisaj în iarna trecută.

Popovici a devenit astăzi cel de-al șaptelea marcator al Ripensiei în meciurile acasă din acest campionat. Și este doar pentru a doua oară în ediția 2018-2019 ca Ripensia să conducă la pauză pe teren propriu. Se mai consemna și în primul meci din tur, tot 1-0, cu ACS Poli, în etapa a III-a, încheiat 2-3.

De 10 etape n-a mai marcat Ripensia de două ori într-un meci, ci cel mult un gol. Se întâmpla în eșecul cu 4-2 la Târgoviște. Iar tocmai de la primul meci acasă din anul 2018, în returul trecut, într-un 2-1 cu… Dacia Unirea Brăila, n-a mai semnat un jucător al Ripensiei o ”dublă”. Atunci Mediop, actualmente în Liga 1, astăzi ex-polistul fost prim-divizionar Alexandru Popovici. Care debuta în ieșirea la Chindia și marca golul victoriei cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” la ASU Politehnica.

Dar iată cele spuse după victorie de antrenorul principal Alexandru Pelici

”Am câștigat alte 3 puncte foarte importante, în fața, dacă vreți, unei alte contracandidate în lupta pentru salvare. Sunt 3 puncte prețioase, știam că va fi un meci greu, iar asta era și datorită stării terenului înghețat. În primul rând trebuia să-ți menții echilibrul, iar apoi să joci. O victorie care nu poate fi pusă la îndoială, ne-am creat chiar multe ocazii, și puteam învinge mai detașat, dar ratăm ocazii monumentale. Din toate pozițiile posibile. Îi mulțumim lui Popovici pentru cele două goluri și îi felicit pe toți pentru munca și efortul depus. Trebuie să scot în evidență dăruirea lui Anghelina, care s-a sacrificat jucând cu o fractură de piramidă nazală, tot respectul pentru el!”

Antrenorul gazdelor a fost întrebat despre Andrei Dumiter, foarte implicat astăzi în partitura ofensivă, dar fără a scutura plasa: ”Este important, căci e un pic dator, dar să se revanșeze prin golul lui de 3 puncte într-un alt meci. E un jucător bun, care trebuie să creadă în el, e general valabil, să aibă încredere în ei, căci au arătat că pot face treabă!”

”Dedicăm victoria fanilor, suporterilor, tuturor celor care ne sunt aproape și la bune, și la rele, acestei familii cum îmi place să repet, care se formează la Ripensia. Este și al doilea meci la rând în care nu primim gol, iar ăsta este un aspect bun, dar cel mai important, cele 3 puncte. Etapa viitoare, în Ciarda Roșie, după ce noi am încercat să jucăm joi pe Dan Păltinișanu dar n-au fost de acord cei de la Luceafărul, ei având meci duminică, și s-au gândit că ar fi prea puțin timp de refacere, așa încât va fi sâmbătă în Ciarda Roșie, căci aici se va disputa o partidă de rugby”, a mai explicat Pelici.

”Și pentru că este o zi specială pentru România, aș dori să transmit din partea echipei Ripensia La Mulți Ani tuturor românilor, bănățenilor, timișorenilor, iubitori de sport, de fotbal, sau nu, să fie sănătoși și un pic mai buni, și să ne respectăm un pic mai mult unii pe alții”, a încheiat Alexandru Pelici.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 9

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: