Pelici: ”Toate acestea le-am discutat cu domnul Mihu zilele trecute şi mi-au fost puse pe hârtie pentru conceperea unui nou contract cu Ripensia care ar fi expirat în vară”

Așa cum a promis vineri când ne-a mărturisit cu titlu de întâietate că rămâne și continuă în fruntea băncii tehnice a secund divizionarei Ripensia, antrenorul principal Alexandru Pelici a punctat astăzi de la ora 14:30 mai multe aspecte în cadrul unei conferințe de presă la obiect, cu durata de 30 de minute, susținută de clubul din Liga 2 și cu participarea lui Dumitru Mihu, preşedinte al grupării bănățene, şi Iulian Muntean, antrenor secund.

Dumitru Mihu, președinte al clubului Ripensia, a inaugurat întâlnirea cu presa prin a spune ”Bună ziua! Bine aţi venit! Este a doua conferinţă de presă pe care am făcut-o în această locaţie, ne-am întâlnit destul de rar. Probabil ar trebui să facem mai des şi la stadion. Am dorit să facem această conferinţă de presă pentru a prezenta situaţia clubului după prima parte a campionatului din acest an şi primele etape din acest retur, şi să vă arătăm câteva idei pentru perioada următoare. Și aşteptăm întrebările dumneavoastră…”

Întrebat de situaţia lui Pelici, Mihu a spus: ”A existat o situație la un moment dat, eu și antrenorul Pelici am avut discuții și înainte, și în ultima perioadă. Încercăm să ducem clubul pe o direcție care să ne permită realizarea obiectivelor strategice, respectiv, primul dintre ele – creșterea de jucători, dar desigur, în paralel trebuie să rămânem foarte atenți și la rămânerea  în liga a doua, care este al doilea obiectiv strategic pentru această perioadă. Au mai fost câteva discuţii iar în final noi am agreat împreună aceste priorităţi. Mergem înainte, anul viitor şi în anii care vor fi în continuare, pentru consolidarea acestui club şi existenţa lui. Noi, fiind un club privat, trebuie să avem alte priorități față de cluburile care își desfășoară activitatea pe bani publici, unde nu contează că în fiecare an dispar jumătate sau un milion de euro. La noi, privaţii, contează acest lucru, iar demersurile noastre trebuie să fie în această direcţie. Noi venim din mediul privat şi privim fotbalul ca o afacere, aşa cum este el, cum este mai ales cel din liga a doua. Este foarte greu acest lucru şi trebuie să ne orientăm spre zonele unde aduc şi venituri. Pentru că fără venituri nici nu poţi să exişti! Şi zona principală sunt veniturile din transferări; în liga a doua este greu. Acest demers, pe perioadă de 2, 3, 5 ani de zile, lucrurile ar putea să se mişte. Cam astea au fost discuţiile. Eu mi-am dorit dintotdeauna să continuăm cu Alexandru Pelici! Este acasă, este bănățean, are toate atuurile să se ridice la nivelul la care se așteaptă lumea. Mi-am propus să se întoarcă la club măcar 20 la sută din ce investesc! Fotbalul pe care îl practicăm trebuie să devină un spectacol. Nu putem face fotbal doar pentru fotbaliști, antrenor și doi-trei oameni din jurul clubului. Încercăm să creştem jucători şi să promovăm tinerii, dar trebuie să avem şi performanţă. În final am agreat discuţiile pentru viitor!”

– Încercaţi să aveți un teren propriu? ”Nici un patron din România nu îşi propune să-şi facă un stadion, stadioanele le fac autorităţile locale. Noi ne propunem să construim în viitorul apropiat, și chiar de anul viitor sunt primele demersuri să construim o bază mai mare de pregătire în care să avem terenurile noastre, o structură de cazare. Deocamdată suntem în faza în care să valorificăm, să găsim în Timişoara această zonă. Încă suntem departe în ceea ce vrem să fim. Deocamdată avem o singură locaţie, în Ciarda Roşie. Ne trebuie un Centru de Excelență în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea cei de la Academia de Fotbal”.

A luat cuvântul și Alexandru Pelici, antrenor principal la Ripensia, spunând: ”Bună ziua şi vă mulţumesc pentru prezenţa Dumneavoastră! Doresc să fac bilanţul la sfârşit de an în privinţa rezultatelor obţinute… Acest campionat este mai puternic faţă de cele precedente. Ceea ce am făcut noi de când am preluat această echipă… În momentul acesta suntem pe locul 14 cu 24 de puncte, aveam 27 dacă nu se întâmpla cu retragerea echipei Daco-Getica, pe care am învins-o. Personal, nu sunt mulţumit de ceea ce am realizat, îmi doream mai mult, am avut multe meciuri în care am pierdut puncte pe mâna noastră, pe anumite neatenţii, şi pentru asta o să corectăm şi vom face o analiză mai corectă în zilele următoare. Este important ce spune domnul preşedinte, cu menţinerea jucătorilor pe care îi avem şi creşterea celor tineri. Nu ar avea nici o valoare dacă echipa ar retrograda în liga a treia, pentru că atunci jucătorii nu ar juca într-un campionat puternic cum este liga a doua… Aş dori să mulţumesc staff-ului meu pentru tot ceea ce a făcut împreună cu mine, Călin Mada, Iulian Muntean, Gheorghe Stoianov, şi oamenilor care sunt alături de noi, şi celor care lucrează pentu buna desfăşurare a clubului, şi nu în ultimul rând domnului Radu Suciu şi Adi Onica!”

– Au plecat trei jucători… Și vor mai pleca? ”Aș fi avut nevoie de Zaluschi de la începutul acestui campionat. A fost o schimbare în bine la Zaluschi în pregătirea de vară, dovadă fiind faptul că anul trecut a jucat aproape toate meciurile și nu a înscris deloc. Acum, în primele etape, a înscris trei goluri, dovadă că randamentul lui a crescut. A înțeles că fotbalul se face transpirând. A plecat la mai bine, îi doresc succes! Fotescu, din păcate… A început bine campionatul, a marcat cu FC Argeș, a scos penalty cu UTA, a dat pasă de gol cu Daco-Getica, dar apoi randamentul său a scăzut. Probabil distanța față de casă, nemulțumirile sale…Nu a putut să se integreze, și aici avem și noi partea noastră de vină. A fost dorința lui să plece, la fel şi a lui Staicu…”

Întrebat despre obiectivele propuse, Pelici a fost clar: ”Menţinerea în liga a doua. Promovarea a cel puţin doi jucători de la formaţia Academiei, iar acești jucători să evolueze în liga a doua. Şi pe timpul campionatului să apară oferte cel puţin pentru doi jucători. Pregătirea unei echipe competitive. Toate acestea le-am discutat cu domnul Mihu zilele trecute şi mi-au fost puse pe hârtie pentru conceperea unui nou contract care ar fi expirat în vară. Pentru o echipă competitivă, atunci când oraşul este pregătit, să putem încerca o promovare în liga întâi şi va apărea un stadion de liga întâi. Precum şi celelalte lucruri la care putem şi noi să contribuim. Aş vrea să le transmit suporterilor noştri… Nu le promit că vom câștiga toate meciurile de acum încolo, dar le promit că nu vom mai vedea atitudinea de la jocul cu FC Argeș, când mie personal mi-a fost ruşine că antrenez Ripensia, pentru că la finalul jocului am văzut nepăsare, şi acest lucru nu se va mai repeta. Îmi doresc o echipă care să iasă de pe teren cu capul sus, să privească pe cineva în ochi şi să spună atât am putut! Acesta a fost un punct care mi-a cauzat multe neplăceri şi dezamăgiri. De aici a intervenit scurtcircuitul înaintea jocului cu Buzăul, unde nu am făcut această deplasare, acesta a fost principalul factor. Dar aşa, dacă suntem la citate, mai în glumă, cum a spus Ion Țiriac, sunt destul de inteligent ca să îmi dau seama când sunt prost. Mi-am dat seama că putem face împreună lucruri frumoase. Omul de lângă mine mi-a dat toate dovezile necesare să cred că este consecvent în ceea ce doreşte să facă!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: