”Penaltiurile din fotbal, de la loterie la știință”, carte de Conf. Dr. Gheorghe Dumitru, medic primar de Medicină Sportivă Constanța

Recentă apariție publicistică, ”Penaltiurile din fotbal de la loterie la știință”, carte semnată de Conf. Dr. Gheorghe Dumitru, Medic primar de Medicină Sportivă din Constanța, cu mențiunea autorului că ”are 462 de pagini și 35 de tabele. Iar pentru a o scrie, în cei peste 8 ani, am citit, tradus și sintetizat tot ce s-a publicat – știintific vorbind, nu povești – în lume despre penaltiuri: adică vreo 360 de articole”.     

Sporttim publica luna trecută materialul integral al lucrării ”DEZANTRENAREA GENERATĂ DE ÎNTRERUPEREA ACTIVITĂȚII FOTBALISTICE DIN CAUZA PANDEMIEI CU COVID-19. Ce modificări pot apărea în organismul sportivilor și cum le contracarăm?”, conform actualizării acesteia de către același autor, Gheorghe Dumitru, doctor în științe medicale cu numeroase cărţi publicate din domeniul medicinei sportive şi participant de-a lungul carierei la numeroase sesiuni ştiinţifice internaționale.

Acum, semnalarea apariției cărții cu același autor, ”Penaltiurile din fotbal de la loterie la știință”, care a văzut lumina tiparului la editura constănțeană Ex Ponto.

Gheorghe Dumitru a mai menționat aspectul că ”în principiu ar urma să apară și în limba engleză, la o editură internațională onorabilă, specializată pe lucrări de știința sportului, care va fi aleasă de cei care mi-au propus acest lucru. Este vorba de doi profesori din Israel: Michael Bar-Eli, de la Ben Gurion University of Negev, și Prof. Ronnie Lidor, președintele de la Wingate College. Sper ca într-o perioadă de timp rezonabilă această idee-propunere a lor să se concretizeze. De altfel, Prof. Miki Bar-Eli va semna o recenzie a cărții mele în următorul număr al revistei Health, Sports and Rehabilitation Medicine, fostă Palestrica”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: