”Pentru o nou promovată, e onorant să închei campionatul pe podium”. ACS Dumbrăvița, 5-0 cu ACS FC Avrig

Alb-verzii Dumbrăviței au încheiat în trombă primul lor sezon pe scena Ligii 3, printr-un detașat succes repurtat vineri seară pe propriul teren, ceea ce a desăvârșit o mai mult decât meritorie clasare pe podiumul ierarhiei seriei vestice la capătul ediției 2018-2019. Echipa reprizelor secunde a confirmat regula și la ultima reprezentație acasă, desprinzându-se de ocupanta ultimei trepte din prima jumătate a clasamentului: ACS Dumbrăviţa – ACS FC Avrig 5-0 (1-0).

Învinși de lider sâmbăta trecută la Reșița în duelul la vârf al primelor două clasate după o serie de 3 victorii, nou-promovații de la Pădurea Verde au ținut să încheie campionatul într-o notă cât mai bună, ceea ce au și reușit în meciul de la ora 18 cu ACS FC Avrig, jucat în etapa a 30-a din Seria a IV-a în Liga 3 pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița: 5-0 (1-0).

”Verzii” au completat astfel o serie de 3 succese de la cel puțin două goluri diferență în sus pe teren propriu, așa cum mai izbuteau doar în debutul campionatului, pe-atunci trei de la două în sus în primele 5 apariții victorioase acasă după promovarea în C4, fiecare triplă conținând și un scor categoric. În august și septembrie, în etapele 1, 3 și 5, 4-2, 7-1 și 2-0 pe ”Ștefan Dobay”, iar în ultimele 3 apariții pe același gazon, 4-2, 2-0 și 5-0. 

Rezultat înregistrat în această seară echivalent cu a doua cea mai clară victorie acasă dar și în întregul campionat a ”verzilor” nou-promovați, care au atins astfel și în sezonul de primăvară aceeași normă de 6 succese pe teren propriu, precum în cel de toamnă. În tur, bilanțul timișenilor pe arena ”Ștefan Dobay” a fost 8 6 0 2 21-11 18 puncte, iar în retur: 7 6 1 0 15-6. Cu alte cuvinte, neînvinși lângă Pădurea Verde în 2019, cu un total în propriul fief în stagiunea 2018/9 din C4 de 12 victorii și o remiză din 15 reprezentații, golaveraj 36-17 și 37 de puncte. 

Ultimele trei, obținute pe un teren foarte greu, înfundat și cu apă, ceea ce nu i-a împiedicat însă pe elevii lui Sorin Bălu să câștige tot fără a primi gol și returul cu ardelenii din Avrig, depășiți și acasă la finele sezonului de toamnă, cu 0-1. Ispravă adăugată ”dublei” fără gol încasat cu CS Gloria-Lunca Teuz Cermei, nu mai puțin de cinci fiind de fapt formațiile întrecute tur-retur de nou-promovata din Dumbrăvița.

Care a preluat ștafeta de principală protagonistă a Timișului în seria vestică a Ligii 3 de la lugojenii îndrumați până în primăvara trecută de Cosmin Petruescu, trecerea acestuia la ASU Politehnica și promovarea ”verzilor” cu Sorin Bălu reînnodând notabilele clasări ale tânărului antrenor de la cârma echipei de la Pădurea Verde pe podiumul seriei vestice în Liga 3, în aceeași postură și la mijlocul acestui deceniu, de două ori, cu fosta CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, vicecampioană a întrecerii. Dacă și ACS Dumbrăvița va rămâne pe locul 2, deținut cu un punct avans, depinde de rezultatul de sâmbătă seară de la Pâncota, din jocul CS Șoimii Lipova – CSC Ghiroda și Giarmata Vii, arădenii căutând însă să încheie cât mai aproape de treapta pe care sărbătoreau Crăciunul, atunci campioni de toamnă.

Vineri, în fața ”verzilor” s-au aflat alb-albaștrii Avrigului, ocupanți ai locului 8 învinși în ultimele două apariții acasă dar și învingători în ultimele două ieșiri, la Ghiroda și Ocna Mureș, așa încât ocupanții podiumului erau în gardă. Iar chiar din primul minut de joc gazdele au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, acordată pentru faultul comis asupra lui Rus de fundaşul Macrea. Voinea a şutat în dreapta dar portarul a deviat mingea în bară…

Bănățenii lui Sorin Bălu au reuşit totuși să deschidă scorul în minutul 21, când Udrea a centrat de pe dreapta în faţa porţii iar Voinea a marcat… 1-0.

Pauza a fost un sfetnic bun, nu doar pentru prima oară ci ca o obișnuință, timișenii izbutind să mai înscrie de patru ori în repriza a II-a în poarta apărată de Baica. Parte secundă spre finele căreia în poarta gazdelor s-a realizat și o simbolică rocadă fiu-tată, în familia Miklos.

În avanposturi, puțin după reluarea jocului, la cinci minute, Ştefan a plecat glonţ pe flancul drept și a centrat în careu, de unde mingea respinsă de Hatea cu capul a ajuns la Florin Nanu, fără cruțare de la 12 metri, dublând avantajul pentru echipa sa… 2-0. Scor cu care timișenii cedau săptămâna trecută în Valea Domanului, doar a doua lor reprezentație fără gol marcat în acest campionat, după un 1-0 suferit tot în deplasare, pe 29 martie 2019, la Deva.

Căpitanul echipei, Rus, a ridicat apoi scorul la 3-0 în minutul 65, ca apoi Albert Voinea să reuşească ”dubla” în minutul 69. Cavalcada golurilor a continuat 10 minute mai târziu, iar nici Nanu nu s-a lăsat mai prejos ci a semnat ”dubla”, pentru scorul final.

Imaculat la capitolul goluri primite de ACS Dumbrăvița, pentru a șaptea oară în acest campionat, dintre care de 5 ori pe propriul teren și de două ori la rând acum, pe finele sezonului, după ce în ultimul minut de joc oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 11 metri dar au ratat-o prin Cornea. Sau mai bine spus apărată de veteranul Arpad Miklos, în teren din minutul 80 în locul fiului său Robert.

Un final foarte bun la un sezon pe măsură, cu 18 victorii în 30 de apariții și o medie rotundă a golurilor marcate, două pe meci, 60 de reușite…

+

Sorin Bălu, antrenor principal al gazdelor, ne-a spus: ”Eu zic că a fost un meci bun reuşit de elevii mei, chiar şi pe un teren foarte greu. Pentru o nou promovată este onorabil să închei campionatul pe podium, mai ales că lupta la promovare a fost foarte echilibrată. Cu această ocazie, doresc să felicit toţi oamenii din conducerea administrativă a clubului şi nu în ultimul rând pe toţi jucătorii care şi-au adus aportul în această ediţie de campionat!”

*

Dumbrăviţa: Robert Miklos (minutul 80, Arpad Miklos) – Soare, Udrea, Gălan, Podină – Rus (cpt.), Stancu (min. 60, Jinga), Briciu, Ştefan, Nanu, Voinea (min. 70, Silaghi).

Antrenor: Sorin Bălu.

Pe bancă: Bîrză.

ACS FC Avrig: Baica – Bucur, Hatea, Macrea, Cornea, Stelea, Hăprian, Chirică, Vlad, Bodea, Simion.

Antrenor: Mihai Ianc.

Pe bancă: Samuilă, Bărculeţ, Gombar.

Au arbitrat: Alexandru Dan Gornic – Sebastian Pantea şi Mihai Lucian Berariu (toţi din Arad). Observator de arbitri Sorin Ciotlăuș iar delegat de joc Emil Cristian Gîț (ambii din Deva). 

Rezultatele serii în C4, programul jocurilor de sâmbătă și clasamentul, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 0

 


Alte articole legate de acest subiect: