Penultim amical înaintea ieșirii la Brăila. FOTO: Ripensia – Fortuna Becicherecu Mic 5-0 + declarații Urican, Luță

O nouă zi, un alt meci amical pentru secund divizionara Ripensia, penultimul înaintea celei de-a doua campanii în Liga 2, care va demara în deplasare la Dunăre la finele săptămânii viitoare, ceva mai devreme intrând în hora jocurilor oficiale învinsa sa din această seară, o nou-promovată în Divizia D Timiș, Fortuna Becicherecu Mic, care miercuri 1 august își va apăra în turul I la nivel național al Cupei României statutul de reprezentantă a fotbalului ”mic” timișean, acasă cu CSC Ghiroda, pe țintarul partidelor eliminatorii din aceeași fază figurând și CS Victoria Zăbrani – CS Millenium Giarmata și AS Croația Clocotici – CS Nuova Mama Mia.

Câștigătoare ieri la Giarmata împotriva divizionarei C locale, cu 1-3 de la 1-0 la pauză pentru CS Millenium, gruparea de mijlocul clasamentului la încheierea sezonului de debut în Liga 2 a învins astăzi la scor o formație promovată în liga a IV-a timișeană: Ripensia Timişoara – Fortuna Becicherecu Mic 5-0 (1-0).

Astăzi de la ora 18:30, pe terenul ”Ciarda Roșie”, Ripensia şi-a încercat forţele cu Fortuna Becicherecul Mic, proaspăt promovată cu 176 de goluri marcate şi 90 de puncte, un record pentru liga a V-a timișeană, completat de cucerirea fazei județene a Cupei României. De astă dată însă, diferenţa de valoare între cele două echipe şi-a spus cuvântul.

Iar elevii lui Ciprian Urican au reuşit chiar să facă scor, folosind totodată doi noi tineri, pe Alin Bărâcă și Iustin Ardelean, pe când noua achiziție Mansour a fost menajat în acest amical, spectator în tribună, urmărindu-şi colegii la treabă. Și a avut ce vedea pe căldura serii de joi…

Căci după incredibila ratare de la nici 2 metri de poarta goală din dreptul lui Călin Toma, în minutul 18, când Ungureanu i-a pus balonul ca pe tavă, Bădăuță a marcat în minutul 19 cu un șut sub transversală, din interiorul careului, mingea fiind primită de la Zaluschi.

Putea fi și 1-1 în minutul 27, când Zoran Radu a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri dar nu l-a putut învinge pe portarul Păduraru, care a prins mingea fără probleme. În minutul 36 în schimb putea fi 2-0, însă lobul lui Zaluschi de la 8 metri, peste Culda, a depășit și cadrul porții, mingea căzând pe plasa din spatele buturilor.

La reluare, cu Dumiter la pupitru şi cu ceilalţi tineri vrând să demonstreze că merită să îmbrace tricoul Ripensiei, dorință materializată în cele 45 de minute, gazdele și-au majorat avantajul.

Mai întâi, Claudiu Apro a executat impecabil o lovitură liberă de la 22 de metri, în minutul 55, dublând avansul pentru echipa sa. Iar după acest gol a ieșit la rampă Andrei Dumiter, ce-i drept ratând o lovitură de la 11 metri în minutul 72, apărată de Culda, dar și reuşind apoi o ”dublă” în minutele 78 şi 88: 4-0.

Şi japonezul Takenori Kawagoe și-a trecut în cont prima reușită pentru ripensiști, marcând în minutul 85, de notat fiind și aspectul că spre final Tineiu a nimerit stâlpul porţii apărate de Culda.

Următorul şi ultimul test al verii pentru Ripensia va fi sâmbătă, de la ora 11, tot în Ciarda Roșie, cu CSM Școlar Reșița, primul meci acasă de campionat fiind după mijlocul lunii viitoare, în etapa a III-a, cu concitadina ACS Poli, după deplasările consecutive din rundele inaugurale, la Brăila și în Bihor, cu mențiunea că a doua apariție pe teren propriu a lui Popa&Co va fi împotriva Academicii Clinceni.

Într-un alt meci amical, disputat de la ora 20 în nocturnă, AS Recaș – Phoenix Buziaș 0-1, Dorian Chișiță marcând în minutul 21.

*

Ripensia Timișoara: Păduraru (minutul 30, Rădulescu) – Ad. Popa, Marius Toma, Burdeț, Călin Toma – Stoi, Anghelina – Ungureanu, Zaluschi, Monea – Bădăuță.

Antrenor principal: Ciprian Urican.

(repriza a II-a): Rădulescu (min. 60, Dobre) – Vlădia, Apro, Bărâcă, Ardelean – Kawagoe Takenori, Lemnaru – Tineiu, Cluci, Monea – Dumiter.

Fortuna Becicherecu Mic: Culda – Hodiș, Oneț, Miheț, Szalkai, Vîrșog, Zurbagiu, Dan Roman, Radu, Negruț, Cioancă.

Antrenor: Vasile Luță.

Au mai intrat: Ungureanu, Andrei Ilie, Terec, Croitoru şi Iacob.

Au arbitrat: Eugen Gheorgheoiu – Horaţiu Lotrean şi Claudiu Boici.

*

La cald…

Ciprian Urican (antrenor principal Ripensia): ”Important este ca ei să aplice, și nu contează adversarul, maniera de joc. Noi avem obiectiv să ne fixăm, aprofundăm stilul, și să-l expunem în timpul campionatului. Azi, de la început până la sfârșit l-au respectat, inclusiv să zicem echipa a doua, dar sunt tinerii noștri care formează o echipă bună, ce a jucat în același mod ca cei din prima repriză. Înseamnă că lucrăm bine, sunt niște principii care trebuie învățate și puse pe terenul de joc după jocul de azi. Începem ciclul săptămânal care se va menține până la finalul campionatului. Încercăm să ne concentrăm pe jocul de la Brăila, începutul e mai dificil, ei au început de-abia de o săptămână. Dacă cineva crede că va fi facil, se înșeală amarnic. Jucătorii mei trebuie să ia meciul foarte în serios. Le-am spus, nu știu câte meciuri am câștigat la Brăila, au spiritul lor, nu e ușor meciul, trebuie gestionat bine. Certitudini și tineri noi s-au pregătit în toată această perioadă, iar care nu au fost anunțați încă oficial ca transferați, rămân în continuare. Aceştia sunt niponul Takenori Kawagoe, Cătălin Tineiu de la Hermannstadt II și portarul junior Ștefan Dobre CNPT. De asemenea, în partea secundă în formația roș-galbenă au mai apărut două nume noi. E vorba de Iustin Ardelean, care a evoluat fundaș stânga și provine de la ”U” Cluj, și fundașul central Alin Bărâgă, crecut la Școala ”Dani Coman” Pitești, și care a fost testat în urmă cu doi ani și jumătate de Marius Șumudică la Astra. Pentru mine toți sunt de viitor, clubul s-a decis să-i creștem, să facem o pepinieră de jucători tineri, iar conducerea a decis, tot ce-i bun, tineret, aducem la Ripensia”.

Vasile Luţă (antrenor Fortuna): ”Este adevărat, parcă meciurile de verificare sunt mai grele, fără victorie în trei meciuri, două egaluri, 1-1 cu Unirea Sânnicolau Mare şi Ciacova  şi această înfrângere, dar este foarte binevenit acest duş rece. Am vrut să vadă și băieții la ce nivel se află. Pregătirea am început-o de doar o săptămână și jumătate. Am făcut și lucruri bune în prima repriză, am reuşit cât de cât să nu primim goluri. Dar s-a văzut valoarea Ripensiei în partea a doua, sperăm să ajungem și noi la un nivel bun. Am rămas cu acelaşi lot de jucători cu care am câştigat Cupa României, faza judeţeană, numai doi jucători au plecat, Daniel Dragu și Paulevici Dragan, în schimb a venit Robert Szalkai de la Dumbrăvița. Vom juca joi cu Ghiroda la Becicherec în Cupă de la ora 17.30, sper să ne prezentăm la ora jocului bine din punct de vedere fizic și să mergem mai departe!”

Fotografiile…

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: