Pepenar bate ultimele cuie în coşciugul lui Mama Mia

CS Nova Mama Mia Becicherecu Mic a pierdut sîmbătă seară pentru a patra oară la rînd fără să înscrie măcar un gol, rămînînd pe penultima poziţie a seriei a V-a în Divizia C şi semnîndu-şi practic sentinţa retrogradării în Divizia D Timiş, după o a noua înfrîngere pe teren propriu în această stagiune. Promovată în 2007 şi salvîndu-se de-atunci de pe 14, iarăşi 14, 11 şi 13, Mama Mia este pe un loc 15 parcă fără scăpare…

CFR Simeria a obţinut un al cincilea succes extern stagional graţie unei bune organizări defensive a jocului, desfăşurînd o carapace suficient de ermetică şi contraatacînd de cîte ori a avut ocazia, în vreme ce timişenii n-au fructificat cele două mari oportunităţi, una de a deschide scorul, prin Hodiş, care a ratat o foarte mare ocazie în minutul 25, servit fiind de Bâldea dar plasînd cu dreptul un lat de la 6 metri alături de poartă, iar o alta de a egala, şi încă din penalty.

Dar AS Nova Mama Mia n-a pierdut probabil rezidenţa în C5 în meciul de sîmbătă, unul al speranţelor infime, ci în cursul unei serii de precedente 3 eşecuri, începută tocmai la o contracandidată la salvare, Gloria CTP Arad, care o întrecea cu 1-0. Sîmbătă, în prezenţa a cel mult 50 de spectatori, a fost vorba doar de ultimul piron în coşciugul grupării din Becicherecu Mic.

Timişenii, care sezon de sezon în ultimii ani s-au salvat la mustaţă de la revenirea în eşalonul patru, în 2011 beneficiind chiar de clemenţă federală deşi se regăseau sub linia retrogradării într-un clasament al ocupantelor locurilor 13 în cele 6 serii, au încheiat resemnaţi şi cu capul plecat duelul cu CFR Simeria, alunecată pe poziţia a opta înaintea începerii jocului de la Becicherecu Mic, din runda a 29-a a actualei stagiuni.

Elevii pregătiţi de Sorin Bălu şi Narcis Petre nu aveau altă variantă decît obţinerea victoriei, şi pot regreta amarnic oportunitatea irosită în minutul 55, cînd ar fi putut egala, doar că Bâldea a executat telefonat o lovitură de pedeapsă, cu latul în stînga portarului, dîndu-i acestuia posibilitatea să apere penalty-ul.

A fost un şoc psihologic care a îngreunat cu atît mai mult soarta timişenilor, învinşi tot din lovitură de la 11 metri în prima parte. Astfel, şi în cazul în care AS Nova Mama Mia ar triumfa în ultima etapă, vineri 1 iunie, în Govîndariul reşiţean, pe arena ultimei clasate, Gloria, tot ar depinde de rezultatele grupărilor cu 29 de puncte, adică avînd 3 „lungimi” în plus, şi anume Gloria CTP Arad, care va evolua acasă, cu liderul virtual promovat ACS Recaş, respectiv Flacăra Făget, care va juca la Valea lui Mihai. Mai mult, şi dacă aceste grupări vor pierde iar AS Nova Mama Mia le va egala la 29 de puncte, într-o ierarhie în trei ar conduce Flacăra Făget, cu 7 puncte (4 2 1 1 6-4), urmată de ceilalţi timişeni, cu 6 puncte (4 2 0 2 5-3) respectiv arădeni, cu 4 puncte (4 1 1 2 3-7), ceea ce ar implica poziţionarea Flacărei pe locul 13.

Sîmbătă a fost AS Nova Mama Mia – CFR Simeria 0-2 (0-1), Pepenar deschizînd scorul din lovitură de la 11 metri în minutul 31, după ce Iacob a comis un fault în suprafaţa de pedeapsă. Gazdele au fost răpuse pe final tot dintr-o fază fixă, acelaşi Pepenar executînd o lovitură liberă cu piciorul drept pe colţul portarului, din lateral stînga, în minutul 87, după ce în prealabil Burduhos comitea un fault din postură de ultim apărător, asupra lui Lindaru, pentru care a şi fost eliminat din joc.

Timişenii din Becicherecu Mic sunt în acest moment pe un loc inferior tuturor clasărilor finale de la promovarea în liga a treia, reuşită în anul 2007, şi anume 15 faţă de 14 în 2008 şi 2009, 11 în 2010 respectiv 13 în 2011, de fiecare dată sfîrşind fie primii deasupra liniei punctate fie, cum a fost cazul anul trecut, între cea punctată şi cea a retrogradării, doar clemenţa federală reinstalînd-o deşi era… prima sub linie, a patra din 6, într-o ierarhie a locurilor 13 din seriile eşalonului trei.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: