Performanță. Desprinsă în 5 minute, Ighiu încurcă și a patra timișeană: 3-1 (3-0) la Lugoj

Rundă a XIII-a de coșmar pentru lugojeni, care au primit vineri de la ora 14 trei goluri în 5 minute pe mijlocul primei reprize a penultimei apariții acasă din această toamnă. Se anunța a fi un examen dificil pentru CSM prin prisma faptului că vizitatorii nou-promovați din județul Alba nu primiseră nici un gol de la celelalte 3 cluburi divizionare C din județul Timiș, și nu doar din acest motiv, dar nici cei mai pesimiști susținători ai elevilor lui Cosmin Petruescu nu și-ar fi imaginat deznodământul CSM Lugoj – Performanţa Ighiu 1-3 (0-3): Velcotă 54 – R. David 20, 21, R. Moga 24.

Privind retrospectiv, se poate concluziona că lugojenilor nu le-a priit deloc pauza competițională în care s-au văzut nevoiți să stea cu ocazia etapei a noua, în urmă cu 4 runde, după care n-au mai simțit gustul victoriei cu care se obișnuiseră în prealabil, de-a lungul a șase apariții consecutive. Oaspeții în schimb, care se prezentau pe malurile Timișului după o serie de 3 partide fără gol primit, dintre care ultimele două adjudecate la zero, au marcat la mijlocul primei părți de tot atâtea ori precum în precedentul triumf în deplasare, consemnat tot în acest județ în urmă cu două săptămâni, 3-0 la Giarmata.

Performanța și-a probat astfel cu succes statutul de expertă pe alte terenuri, sucombând o singură dată, cu 1-0, în ieșirea la Cisnădie, pe terenul unei alte nou-promovate, CS Măgura. Lugojenii, care au rămas fără succes acasă din 9 octombrie, când treceau cu 2-0 de Minerul Motru, iar în general din 16 ale lunii trecute, când învingeau cu 1-0 pe terenul celor din Filiași, au înscris golul de onoare destul de repede după pauză, prin Sebastian Velcotă, însă n-au redus și mai mult din handicap, rămânând eventual cel mult cu consolarea că au izbutit ceea ce celelalte formații de liga a treia din Timiș n-au reușit în acest tur de campionat, și anume să marcheze în poarta Performanței. Care le-a încurcat pe rând luna trecută, la Alba Iulia, atât pe Mama Mia cât și pe ASU Politehnica, prin remize albe cu care vizitatorii s-au declarat mulțumiți, iar apoi s-a impus printr-un scor de forfait în fieful celor de la CS Millenium.

Învinsă o singură dată până acum pe propriul teren, în chiar primul meci acasă, din septembrie, 0-1 cu Mama Mia, CSM Lugoj a irosit în acțiuni ofensive succesive din minutele 20 și 21 două mingi în jumătatea adversă de teren ce aveau să poposească puțin mai apoi în plasa porții lui Iordache: 0-2. Până să se poată dezmetici în urma reușitelor lui David, gazdele din Lugoj au înghițit în sec la un remarcabil șut din colțul careului de 16 metri, expediat de Moga la colțul lung, trasor ce a turnat plumb în picioarele amfitrionilor: 0-3.

Cursa de urmărire avea să consemneze o unică reușită, în primul sfert de oră al reprizei a II-a, când o centrare în careu expediată de Ardelean a avut parte de 3 reluări lugojene spre buturile Performanței, abia cea de-a patra găsindu-și adresa, când Velcotă a împins balonul în plasă: 1-3. CSM a insistat și a dominat mai apoi dar n-a descătușat un lacăt defensiv care nu degeaba este cel mai cifrat din serie, cu numai 6 goluri primite în precedentele 12 întâlniri.

Fără Dobricean – suspendat, și Stoichescu – răcit, Cosmin Petruescu a apelat astăzi la Iordache – Rotea, Mardare (46, Dobra), Miculescu, Roșie – Poiană (46, Ardelean), Vlădia, Mînecan (72, Marta), Velcotă – Precupanu, Porcescu, rezerve rămânând Rusu – Loga, Pîntea și Olariu.

”Știam bine ceea ce joacă Performanța și anticipam că își va urma și aici planul de a juca mult pe contre, căci îi plac spațiile. Am avut însă echilibrul defensiv asigurat în permanență și chiar și în fazele în care am primit primele două goluri, 3-2 aveam superioritate numerică, dar am primit goluri. Acel start ezitant ne-a costat, deși am revenit și echilibrat partida ca joc. Partea a doua am dominat-o în totalitate, și pe fondul retragerii în defensivă a formației adverse. Am avut și alte ocazii de a înscrie, prin Miculescu, Porcescu, Velcotă, dar n-am mai recuperat handicapul. Performanța Ighiu joacă bine ceea ce știe – această carte a contraatacului, fiind o echipă disciplinată, bine organizată, și care nu degeaba are cel mai mic număr de goluri primite în Seria 4, așa încât nu sunt prea surprins de replica oaspeților, cât mai ales de lipsa de reacție a jucătorilor noștri, ceea ce nu diminuează cu nimic din meritele vizitatorilor, ba din contră. Noi am afișat atitudinea necesară doar în repriza a doua”, a spus după înfrângere antrenorul principal Cosmin Petruescu.

Pentru conformitate, de notat seria rezultatelor pozitive a micuței grupări din județul Alba în pelerinajul prin C4, și anume 2-1 la Hunedoara, 1-1 la Motru, 4-0 la Ineu, 2-1 la Ișalnița cu SC CS U Craiova SA 2 și sus amintitul 3-0 la Giarmata. Sunt deja 16 puncte culese din deplasare, din 21 posibile, de câștigătoarea Diviziei D Alba. Într-adevăr o performanță…

”Încercăm să obținem maximum din ultimele două etape iar apoi vom efectua o analiză obiectivă a turului, pentru a vedea cu cine vom mai continua din retur”, a specificat profesorul Petruescu înaintea aparițiilor finale ale toamnei, la Ineu și acasă cu CNS Cetate Deva.

În celelalte meciuri ale primei zile din etapa a 13-a în C4, CS Măgura Cisnădie – CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 2-2 (0-1: Petrescu 68 – penalty, Gombar 90+4 – Luță 20, Bârză 76) și ACSO Filiaşi – Naţional Sebiş 0-0.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: