Periam – Cermei 0-1, a opta victorie în Timiș a cluburilor din județul Arad în 14 deplasări. Șase dintre cele 8, la zero

Darnice au rămas și în acest sezon grupările timișene în calitate de cluburi organizatoare cu vizitatorii arădeni din Seria 8 în Liga 3, toate cele 4 divizionare ”C” din județul Timiș pierzând deja acasă în primele 12 etape întâlniri cu oaspeții din județul Arad, tot 4 fiind și cifra din dreptul formațiilor de la nord care s-au impus până la ora actuală în deplasările la colegii de întrecere bănățeni. Triumfând la Periam în meciul reprogramat pentru marți după-amiază din etapa a V-a din tur, CS Gloria Lunca Teuz Cermei a semnat al doilea său succes la zero în Timiș, după un 0-2 la Dudeștii Vechi, copiind-o astfel la indigo pe CS Șoimii Lipova. Însă liderul Crișul Chișineu Criș are deja 3 victorii în Timiș, dintre care două la zero, ciucă a bătăilor acasă de la arădeni fiind pe de altă parte CS Avântul Periam, deja cu 3 eșecuri. 

Primele câteva runde ale noii ediții de campionat în Seria 8 din Liga 3, grupă arădean-timișeană cu 5 cluburi din județul învecinat la nord și 4 bănățene, a indus falsa impresie că formațiile timișene ar echilibra balanța nefavorabilă lor în sezonul trecut în meciurile jucate contra celor din județul Arad, o reprezentantă bănățeană câștigând în deplasare întâlnirea directă cu arădenii din etapa inaugurală, alte două remizând tot ”afară” în runda secundă, etapa a III-a aducând succese timișene împotriva arădenelor și acasă și în deplasare, dar și un prim rezultat favorabil arădenilor, la Dudeștii Vechi, ACS Pobeda Star Bîșnov – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 0-2. 

Prima dintr-o serie de 8 victorii arădene pe terenuri timișene din 11 septembrie și până marți, când, pe ”Comunalul” din Periam, cei din Cermei s-au impus cu 0-1 (0-1) în fața ”Cenușăresei” seriei, CS Avântul, unică grupare fără succes în noul campionat al Seriei 8, ajunsă în schimb la cea de-a cincea înfrângere acasă din tot atâtea încercări nereușite, în succesiunea 0-6, 1-2, 0-4, 1-2, 0-1.  

Învinsă pe rând la Periam cu 0-4 de fruntașa CS Crișul și 1-2 de Progresul Pecica – a patra dintre echipele arădene care n-au ratat prilejul unui triumf la sud, dar și marți cu 0-1 de vizitatorii din Cermei, CS Avântul le-a luat-o înainte cu 3 înfrângeri acasă în fața oaspeților de la nord celor de la Pobeda, nou-promovați de două ori înfrânți la zero pe ”Hristo Stoichkov” de formații din județul Arad, respectiv celor de la CSC Dumbrăvița, cu două eșecuri cu câte două goluri încasate de la arădeni pe ”Ștefan Dobay”. Iar până și cea mai bine clasată trupă timișeană în C8 înaintea ultimelor 6 etape din retur, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a cedat pe teren propriu oaspeților de la nord, 0-1 cu campioana la zi a seriei CS Șoimii Lipova.

În ansamblu, bilanțul general la zi al întâlnirilor directe între formații timișene și arădene pe gazonul fotbalului din Timiș a devenit și mai clar favorabil oaspeților după disputa de marți de la Periam, 14 5 1 8 17-19, alte 6 partide cu bănățenii în rol organizatoric în meciuri cu arădenii urmând a avea loc în restul sezonului regular, începând de sâmbătă de la ora 14, la Dudeștii Vechi, Pobeda – Șoimii Lipova.

Prilej cu care campioana seriei ar avea ocazia de a egala liderul Crișul Chișineu Criș la victorii repurtate în Timiș în campionatul în curs, trei, fără înfrângere pentru acest tandem în descinderile la sud din ediția 2021-2022 în C8. Eșecurile le-au contabilizat în schimb cei din Pecica și Curtici – câte două fiecare, precum și ”Gloria” la Ghiroda, cu 3-1, însă până și nou-promovata din Curtici a părăsit o dată Timișul cu ceva la zestre, 1-1 la Dumbrăvița. 

Bilanț pozitiv pentru arădene și în meciurile găzduite împotriva oaspeților timișeni în acest campionat, 11 5 2 4 15-16. 

Avântul s-a înclinat marți la Periam după ce nu juca în etapa din weekend, pe tușă în urma excluderii din competiții a lui ACS Poli Timișoara, în vreme ce CS Gloria Lunca-Teuz Cermei învingea și sâmbătă în Seria 8, 3-1 acasă cu Pobeda.

Pe de altă parte, conform clasamentului la zi, câte două cluburi din fiecare județ ocupă pozițiile de calificare în play-off. Ultimele rezultate, programul din weekend și ierarhia actualizată în urma întâlnirii reprogramate de la Periam, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: