Peripeții încă din prima etapă: start în Campionatul Județean Timiș, liga a V-a, și ”Promoție”, liga a VI-a

Dacă încă din runda inaugurală unii s-au îmbufnat și au părăsit terenul la acordarea unui penalty, trebuie că ne așteaptă un sezon plin de neprevăzut în ligile ”mici” timișene, demarate în acest weekend și la nivelul eșaloanelor cinci, ”Județ”, și șase, ”Promoție”. Toate cele, mai jos, iar rezultatele și primele ierarhii, pe coloana dreaptă.

S-a întâmplat în ”Promoție”, în care plăcuta surpriză, ca în toate cele trei serii jocurile să se încheie fără probleme, n-a putut fi însă și integrală, excepţie făcând meciul din Seria I CS Unirea Sânnicolau Mare II – Voinţa Sarafoleana, întrerupt în minutul 88, când arbitrul a acordat 11 metri pentru gazde. Portarul oaspeţilor a fost eliminat iar vizitatorii au părăsit terenul de joc, refuzând să apere lovitura de pedeapsă. După toate probabilităţile Comisia de Disciplină AJF Timiș va omologa jocul cu 3-0 pentru gazde.

Iată ce-a fost în ”Județ”…

Seria I

Echipa Spartak Gottlob a aflat în ceasul a 12-lea că va evolua în liga a V-a, în seria în care a participat în sezonul trecut. ”Lubenițarii” au retrogradat dar, surpriză, au fost înscriși în întrecere și totodată au fost programaţi mai târziu, pe 27 august, pe teren propriu, cu Pobeda II.

Glentorani Carani și-a mutat reşedinţa în localitatea Tomnatic, schimbându-şi denumirea în ultima clipă, în AS CS Unirea 1975 Tomnatic. Nu este rău, întrucât în această comună s-a jucat fotbal de liga a II-a în urmă cu mulţi ani.

Tot în această serie echipa Plavii Delia Sâmpetru Mare nu a mai ajuns la Comloşu Mare, întrucât autocarul a luat-o… pe câmp, evitând o coliziune care putea avea consecințe tragice. Șoferul a evitat lovirea unei căprioare, la ieşirea din Periam, iar bara de direcție a rămas blocată. Meciul va fi reprogramat.

Seria II

Echipele Inter Foeni şi Solventul Timişoara, gata de start, credeau că meciul a fost programat sâmbătă după-masă, de la ora 18, după vechiul program, din campionatul anterior. Zis şi făcut, au aşteptat însă în zadar brigada de arbitri, care nu a ajuns. Aceasta a fost programată duminică de Comisia de organizare de la AJF Timiș şi meciul nu s-a mai disputat. Până la urmă, după multe parlamentări, ambele echipe au fost de acord să se prezinte pentru a doua oară, duminică, şi meciul s-a disputat până la urmă. Timişorenii s-au aliniat cu… jumătate de echipă și nu au părăsit terenul, cum procedează alte trupe, cedând la scor în faţa localnicilor. Oare cine va suporta cheltuielile de transport pentru echipa timişoreană, care a efectuat deplasarea cu patru autoturisme la acest meci!?

Forfait la meciul Agrotrifan Sânmihaiu Român – ACS Poli II: gazdele au uitat să pregătească terenul de joc pentru ca partida să se desfăşoare în condiţii regulamentare, nu au reuşit nici după timpul regulamentar, iar meciul se va omologa cu 3-0 pentru juniorii timişoreni. Surprinzătoare victoria obţinută în deplasare de Voinţa Biled, chiar la scor, în dauna celor de la Deta.

Seria III

Oaspeţii au reuşit 6 victorii în deplasare, doar două succese aparținând gazdelor, Lorena Giarmata Vii, 3-0 cu Bazoş, respectiv Viitorul Ştiuca, 5-2 cu Meget Remetea Mare.

În ansamblu, doar trei echipe noi promovate au obţinut victorii: Seceani, 2-1 cu Dacia Cărpiniş, Millenium Giarmata II, 6-1 cu Moraviţa, şi Gruni, 2-0 la Urseni. În schimb Utvin, Autoliv, Nădrag și AS Unirea Jimbolia au suferit înfrângeri. Retrogradata Real Dragşina a obţinut o victorie sub Padeș, cu 2-0.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Promoţie și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: