Petre Grigoraș (Farul), eșec la potou pe ”Dan Păltinișanu”, alt joc peste 3 zile pe Electrica: ”Este extrem de neplăcut și supărător dar trebuie să ne revenim până sâmbătă”

După ce pierdea cu 1-0 pe acest teren acum nici două luni, pe 6 octombrie, 1-0 pentru ASU Politehnica Timișoara printr-un gol încasat în minutul 9, nou-promovata de pe litoral s-a înecat la mal și pe lapovița de pe ”Dan Păltinișanu” în minutul 90 al apariției finale în tur, Mansour Gueye taxându-i pe constănțeni cu capul, 1-0 (0-0) pentru Ripensia, ca prim triumf al lui Alexandru Pelici pe banca tehnică a unei formații din orașul natal, și chiar pe Bega. De partea cealaltă, tehnicianul Petre Grigoraș, trecut nu demult prin Banat, pe banca lui ACS Poli, a admis că nu-i ușor să-i remonteze pe dobrogeni după golul primit la potou în zilele pe care le vor petrece tot aici în așteptarea partidei de sâmbătă de la ora 14 cu ultima clasată, de pe ”Electrica”.

”Tot pe acest teren am început foarte prost cu ASU Politehnica, primind roșu în minutul 2 și unicul gol în minutul 9, acum l-am încasat în prelungiri, specialitatea casei la Ripensia, căci nu este primul pe care l-a înscris în prelungiri. Dar cred că un rezultat de egalitate era mult mai echitabil, cel mai echitabil, căci la 0-0 am avut și noi o extraordinar de bună ocazie de a deschide scorul, însă ăsta e fotbalul…”, a oftat Petre Grigoraș.

”Se joacă până la fluierul final! Dar oricum am făcut un joc mai slab decât în ultimele meciuri, știam că vom întâlni o echipă agresivă în sensul bun al cuvântului, și e dezolant și supărător că am cedat la ultima fază, ceea ce afectează moralul jucătorilor, iar zilele astea vor fi mai mohorâte până sâmbătă. Altceva era dacă o păstram pe Ripensia sub noi în clasament, altceva era cu un punct, dar din păcate s-a încheiat trist pentru noi, fericit pentru ei…”

”Am jucat mult mai slab, incomparabil mai slab cu ultimele meciuri, și în zece am jucat mai bine aici cu ASU Politehnica, de le egal la egal, însă azi am făcut un pas înapoi, cu foarte multe greșeli, și nu-mi convine când ne retragem deliberat, cam nu prea am mai jucat ultimul sfert și s-a văzut, a fost cu mingi aruncate, și știam detenta lui Mansour din tinerețe, care nu se pierde așa ușor. Ne-am luat măsuri printr-un marcaj strict și la faze fixe dar se întâmplă să greșească. Dacă primeam mai devreme golul nici nu era așa rău simțământul…”

Despre responsabilitățile la faza golului… ”Doumbia și fundașul central, în prima fază a vrut să mai dribleze, a revenit, a fost o neînțelegere în marcaj, și deși a făcut un meci destul de bun și destul de singur până atunci… Dar dacă nu rămâi conectat 100% din minutul 1 până la final, nu ai sorți de izbândă, trebuie să rămâi profesionist până în măduva oaselor, să respecți sarcinile și să joci cum poți mai bine, dar și să-ți ajuți colegul, și nu am prea reușit asta…”

”Este extrem de neplăcut și trebuie să depășim momentul, să ne revenim, astfel încât să scoatem 3 puncte sâmbătă. Situația în clasament era știută dinainte, aveam nevoie de continuitate și m-ar fi bucurat un egal, să păstram linia jocurilor bune”.

Despre ambianța dezolantă de pe ”Dan Păltinișanu” în prag de iarnă, cu lapoviță și circa 100 de temerari în tribune la jocul disputat de la ora 17 în Liga 2, Grigoraș a pomenit despre ”cei 3,5 spectatori care vin la meciurile pe vremea asta. Dacă nu jucăm vara pe nocturnă, să poată veni la șort și maieu. Așa e campionatul nostru și nu sunt singurul care am mai vorbit pe subiectul acesta, dar azi terenul a fost măcar destul de bun, ori am auzit că altele au fost mult mai proaste și cine știe cu vremea destul de rea, jucând din 3 în 3 zile pe același teren. Nu poate arăta în condiții foarte bune. Asta e, un fotbal de luptă și câștigă cine are mai mult noroc…”

Discuția glisând spre infrastructura sportivă și neajunsurile sale, ”e bine că sunt proiecte, important e cum se realizează. Timișoara și Constanța sunt orașe mari și frumoase ale țării, dar ca infrastructură sportivă suntem codași detașat, și păcat, dar cine știe!?,  speranța nu trebuie să dispară!”

În perspectiva meciului de sâmbătă tot din Timișoara, pe care constănțenii îl vor aștepta aici, Grigoraș a admis: ”Trebuie să încerc să-i motivez, căci simpla prezență pe teren în fața unui adversar cu foarte puține puncte nu garantează nimic, s-a dovedit cu Brăila. E foarte greu să-i motivezi înaintea unor asemenea meciuri, căci în subconștientul lor funcționează aaa, îi batem pe ăștia. Dar dacă nu ne schimbăm ca joc și ca atitudine față de prestația de azi, atunci n-avem sorți de izbândă. Adică să dai puțin și să te aștepți la multe. Cel care încearcă mai mult, care dorește mult mai mult și nu renunță până la final, acela are șansa de a se impune. Ne-am prezentat bine, dar atitudinea și cum am încheiat partida… Să sperăm că sâmbătă uităm de jocul de azi și să demonstrăm că a fost un simplu foc de paie. Vom analiza mâine-poimâine la rece bunele și relele iar sâmbătă vom oferi o altă exprimare în teren”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: