Petre Grigoraș: ”Vor fi unele schimbări, ca așezare, ca 11 față de jocul precedent, sigur vor fi mici modificări”

Spre deosebire de predecesorul său, Petre Grigoraș a susținut astăzi de la ora 13 o conferință de presă complexă, presărată și cu unele picanterii, una fiind însă forțată.

Grigoraș a început prin a răspunde că n-are ”nici nici o șansă” să fie demis, pomenind că asemenea vorbe vin odată cu ziua de 1 aprilie și ar fi ”fumate de mult”.

DSCF2758

 

Trecând la lucruri serioase, antrenorul care va debuta și într-un joc în deplasare pe banca nou-promovatei ACS Poli a preferat să rămână mai plastic, spunând că ”după cascada de apă rece de marți, avem oportunitatea de a spăla puțin din înfrângerea suferită, dar avem o deplasare foarte, foarte grea, în afara faptului că e extrem de lungă. Iată că au pierdut și cei de la FC Botoșani, chiar dacă au avut superioritatea în mare parte a jocului de ieri de la Craiova și sunt convins că, fiind și ei cu cuțitul la os, vor face tot posibilul să învingă”.

Grigoraș a mai răspuns apoi prin a zice că ”noi avem oportunitatea în cazul unui rezultat pozitiv de a ne apropia de echipele de deasupra noastră, dar repet, va fi extrem de dificil, e o deplasare foarte, foarte dificilă. Dar atâta timp cât avem șanse și matematic putem să ne salvăm, vom trata fiecare partidă ca fiind ultima și sper să ne întoarcem cel puțin cu un punct, dacă nu cu puncte. Cert este că mergem la victorie, avem nevoie de ea, pentru moral, și aici stăm foarte prost în acest moment”.

Apropo de cele spuse dinspre Botoșani, cum că luni la ora 18 se vor întâlni ”morții cu răniții”, Grigoraș a replicat ”dar putem spune și invers. Sunt echipe care nu trec prin momente foarte bune în această perioadă, și să ne uităm și la rezultate, așadar comparația este destul de adevărată, dar să vedem cine se reface mai bine fizic pentru luni. Sper ca noi să avem doctorul cel mai bun”.

Infirmeria e mare, mare: ”Scutaru este indisponibil și pentru meciul aceasta, Ianis Zicu are probleme după jocul de marți, Marius Croitoru este oricum destul de în urmă cu pregătirea, ieri s-a accidentat și Pedro Henrique și nu va face parte din lot. Cânu nu s-a mai antrenat după partidă, până astăzi, când a efectuat o alergare ușoară, a avut infiltrații la problemele sale la genunchi și a avut nevoie de două zile de pauză, iar chiar dacă va face deplasarea, vom vedea care e situația sa medicală și dacă va putea fi implicat. Cred că este deja suficient, câți am enumerat, dar mai sunt și alții care vin după accidentări, după o perioadă de inactivitate cu luni pe tușă. Pisas este în urmă cu pregătirea și a venit de la națională, Prince de-abia a efectuat câteva antrenamente și e greu de crezut că va face față ritmului de joc, iar lista e mai lungă…”

Despre partitura în sine, ”pentru primul meci n-am modificat nimic pentru că în primele două zile abia am ajuns să-i cunosc după nume și fizionomie, dar pentru acest al doilea joc am încercat ceva să schimb, și mai avem antrenamente și mâine, mai duminică, iar apoi voi vedea dacă voi adopta ce aveam în gând să fac sau voi continua pe aceeași linie existentă, dar voi încerca să schimb ceva, nu foarte, foarte mult, dar este extrem de dificil să poți face prea multe într-un timp atât de scurt însă în mod sigur vor fi unele modificări, ca și așezare, ca 11 față de jocul precedent, sigur că vor fi mici modificări. Dar nu știu încă, deoarece până la ora meciului se mai pot întâmpla multe, iată de exemplu cazul lui Pedro Henrique, care a efectuat un antrenament dimineața, era sănătos, după care după-masa s-a umflat genunchiul”.

Grigoraș a alunecat puțin pe o pantă lugubră referindu-se la absența și în continuare a portarului Gomis, plecat de ceva vreme din Timișoara, în urma decesului tatălui său: ”La ei înmormântările țin poate două săptămâni, îi ține mai mult la congelator. Cred că o înmormântare în Senegal poate fi altfel, îi ține mai mult în frigider. Îl așteptăm când nu ne așteptăm – auzi, duminică… Dar cine se poate baza pe un jucător care este într-atât de lovit pe plan psihic în primul rând!? Nu, nu l-am văzut apărând, el cred că nici poza nu mi-a văzut-o. Dar sunt multe lucruri care n-au cam fost în regulă aici…”

Despre alte noi achiziții, ”mi-e greu să cred că Nimely poate duce un joc întreg, și a fost sincer să îmi spună că nu are cum să fie pregătit 100% din moment ce nu a avut continuitate în pregătire, dar este un jucător care se implică, se vede că vrea, iar 50-60 de minute poate să ducă fără probleme dar nu poate duce un meci. Însă e în cărți de a intra, din prima sau pe parcurs, este un jucător care arată abilitate, calități…”

”Nu-s vinovați numai atacanții, ci echipa trebuie să aibă mai multă personalitate, să ajungă la poartă nu neapărat doar atacanții, să ajungă la poartă și să înscrie. Am lucrat la posesie, la finalizare, și chiar dacă nu-mi plac ședințele lungi am fost nevoit să le țin pentru a mă înțelege mai bine, ce doresc de la ei. Sunt mai multe aspecte la care am lucrat, mental, fizic, tehnic, și să sperăm că discuțiile avute vor fi cu efect în teren. Să nu fie cu am înțeles, e perfect, și luni vedem altceva. Jocul ne va arăta dacă au asimilat ceva sau nu…”

Despre remarcile unora dintre spectatori cu ocazia eșecului de marți la adresa unora precum Goga și Zicu, cum că n-ar mai trebui convocați, antrenorul a spus că ”aveau și dreptul, asta este părerea lor și le-o respect dar părerea mea este că trebuie să ne folosim de fiecare jucător avut la dispoziție pentru a ne salva de la retrogradare”.

Despre deplasarea cu trenul, ”o să fim Cireșarii, plecăm seara la 17,40 și ajungem a doua zi la 9 dimineață, adică 14-15 ore de drum cu trenul, și din păcate o să-mi lipsească televizorul să pot urmări Real – Barcelona, sunt un fan declarat al clubului Barcelona și al fotbalului spectacol…”

”Teoretic, ar fi un avantaj față decât ei dar nu știu dacă este suficient și nu putem să ne bazăm pe asta. E adevărat că și ei joacă după o deplasare lungă, dar joacă pe teren propriu și nu cred că va fi un aspect foarte important, căci te antrenezi mai puțin, ca jucător profesionist nu trebuie să fie nici un fel de probleme. Deplasare cu trenul cred că n-am mai făcut din 1990 – mai făceam Bacău – București cu trenul, poate încă și prin 1991, așa că o să-mi iau o piatră în gură. N-am uitat ce înseamnă, nu-i nici o problemă, o să urc în tren…”

”La început nu am fost de acord cu ideea trenului, dar normal că sunt de acord în condițiile în care nu există rută directă cu avionul, ci cu escală la București, nu sunt bilete pentru toți, iar posibilitatea cu autocarul e la fel de grea. Jucătorii au mai făcut-o însă cu trenul și se pare că nu s-a resimțit. Este și economică și poate sper să fie benefică…”

Referitor la o dorită victorie, ”Va fi o bombă frumoasă!”

În fine… ”O primă există la fiecare joc conform celor scrise în contractul jucătorilor și regulamentul de ordine interioară, ele sunt trecute, dar trebuie să le și ia – e ca și cu punctele, sunt în joc dar să le și câștige! Ideal ar fi să câștigăm dar nu ar fi rău nici un egal, n-ar fi rău căci nu se distanțează astfel nici ei prea mult și la moral ar fi bun pentru următorul meci. Mizăm pe un rezultat bun sau foarte bun însă o înfrângere ne-ar arunca într-o situație mai mult decât delicată”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: