Petruescu: ”Am făcut poate cel mai bun joc din acest campionat”

Ulciorul n-a mers și a treia oară la apă, Ripensia pierzând în premieră acasă în noul sezon după victoriile cu câte două goluri marcate celor din Bacău și Buzău, nici unul astăzi de la 11 bucureștenilor de pe podium de la Metaloglobus, care, beneficiind de experiența fraților Herea, i-au pus în valoare pentru un sec 0-2 (0-1) conturat încă din primul minut al matineului din etapa a VIII-a în Liga 2. Rezultat nemulțumindu-l pe antrenorul principal al gazdelor, Cosmin Petruescu, care a salutat în schimb atitudinea și dăruirea elevilor săi…

”Sunt total nemulțumit de rezultat, iar după aspectul general al jocului și un scor de egalitate era nemeritat. Consider că am jucat bine, mai presus de rezultat am făcut poate cel mai bun joc din acest campionat, pentru care nu pot decât să îi felicit pe jucători, pentru atitudine și dăruire. De fapt felicitări ambelor echipe, toți jucătorii au fost admirabili, ținând cont de condițiile în care s-a disputat meciul, independent de voința noastră, ba chiar s-au făcut eforturi supraomenești ca suprafața de joc să se prezinte la o calitate acceptabilă pentru nivelul Ligii 2, ca urmare a vremii neprielnice, intemperiilor. Cu toate acestea, terenul ne-a dezavantajat în primul rând pe noi, căci, jucând acasă, chiar dacă în compania unei formații din partea superioară a clasamentului, am fost cei care aveam de pasat mai mult, de alergat mai mult, de construit mai mult, dar nu am reușit din cauza terenului. Nu căutăm însă scuze, îi felicităm pe învingători. Dar consider că am pierdut nemeritat, și păcat de cele două naivități, copilării, greșeli din acest joc. La prima, noi am beneficiat de un aut de margine la 30 de metri iar pe tranziție negativă Ovidiu Herea a reușit să înscrie; e clar că valoarea individuală a făcut diferența, experiența mult superioară a fraților Herea, la care ne așteptam, așa încât am căutat să avem dublaj când mingea e la unul dintre ei, dar odată în 10, cu un jucător pierdut de la mijloc, ne-a fost mai greu. Am reacționat totuși bine ca joc, nu și ca rezultat…”, a specificat după înfrângere Cosmin Petruescu.

”Nu este o situație pe care o anticipam sau ne așteptam la ea dar îmbucurător este totuși jocul, cu o prestație bună dar din păcate nu și răsplătită cu punct, puncte. E clar că avem nevoie și de puncte pentru a rămâne în zona mediană, dar consider că dacă vom continua pe aceeași linie, vor apărea și punctele. Punctele să vină ca o consecință a jocului practicat, și consider că meritam mai mult”, s-a referit Petruescu și la situația în clasament a timișorenilor.

Cât despre maniera de arbitraj, ”poate că în timpul jocului am avut și eu unele reacții, le pun pe seama ușurinței primirii primului gol, eram și noi tensionați pe bancă, dar n-am comentat arbitrajul și evit s-o fac și acum…”

Și urmează două deplasări, în județul Arad respectiv la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu: ”Ne va aștepta o partidă dificilă în Cupa României, căci și noi și Șoimii Lipova căutăm să mergem mai departe, avem nevoie de o victorie, dat fiind că suntem totuși o formație din Liga 2, cu blazon, care ține la imagine, un club istoric, ceea ce impune să abordăm întâlnirea la victorie. Vor fi și modificări în echipă, deoarece jocul este programat la un timp foarte scurt după acest meci de campionat, urmând a miza mai mult pe cei cu prospețime fizică mai bună. Și ei fac parte din lot, unii revin după accidentări, dar am încredere în calificare și astfel să abordăm cu mai multă încredere și un moral mai bun ieșirea la Târgu Jiu”.

Rezultatele zilei în Liga 2 și programul etapelor 8-9, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: