Petruescu (ASU Politehnica), 0-1 cu ACS Poli: ”Supramotivația ne-a încărcat mai mult decât era cazul, a influențat luciditatea”

ASU Politehnica n-a înscris nici un gol acasă și în cel de-al cincilea meci pe teren propriu din acest campionat, în această seară chiar și în compania penultimei clasate, ACS Poli, care o singură dată în ediția 2018/9 n-a scos mingea din propria plasă pe teren advers, în Ilfov. Ineficacitatea, călcâi al lui Achile pentru elevii lui Cosmin Petruescu în această campanie, s-a manifestat acut și în duelul local de pe ”Dan Păltinișanu”, 0-1 (0-0) cu ACS Poli, care și-a mai însuflețit speranțele, complicând în schimb ecuația lui Mera&Co. Care n-au marcat deloc nici în șapte deplasări, așteptându-i acum ieșirea la UTA, după care sosirea liderului Academica. 

ASU Politehnica a rămas cu numai 29 de goluri înscrise în 32 de runde, printre cele mai modeste secund divizionare la acest capitol, iar această deficiență a fost cu atât mai clar evidențiată în partida acasă cu penultima clasată, între timp în urcare pe 18, al cărei antrenor ex-fundaș central a compus o partitură câștigătoare.

”Seară tristă pentru noi, n-aveam voie nicidecum să pierdem o asemenea partidă, pe care ne-am dorit foarte mult să o câștigăm. Nu am avut însă luciditate în exprimare, a fost o calitate modestă al jocului, cu o primă repriză echilibrată, după care am început-o bine pe cea de-a doua, în care am primit gol contrar cursului jocului iar apoi am încercat orice variantă ofensivă pentru a întoarce scorul. Suntem decepționați și ne pare rău că nu i-am făcut fericiți pe suporteri, dar mergem mai departe, să ne revanșăm la Arad”, a spus Cosmin Petruescu, ”principal” al învinșilor.

”Am făcut tot posibilul să jucăm pe ”Dan Păltinișanu”, ne-am dorit în primul rând pentru suporteri, pentru a veni în număr cât mai mare, ceea ce pe Știința era mai greu, așadar ne-am gândit la confortul lor, dar este și aspectul că aici este locul nostru. Chiar dacă de dimineață s-a jucat un meci de rugby, cei care se ocupă de întreținerea terenului au făcut eforturi admirabile pentru a ne asigura această suprafață de joc în condiții foarte bune, iar noi suntem principalii vinovați, și e clar că nu poate să ne cadă bine, cunoscută fiind rivalitatea. Avem însă drumul nostru, proiectul nostru, ei sunt pe drumul lor, cu proiectul lor…”, a mai spus Petruescu.

A mai explicat că ”supramotivația ne-a încărcat mai mult decât era cazul, vina îmi aparține în totalitate. Toată săptămâna am vorbit cu ei, își doreau foarte mult să învingă, inclusiv în dimineața partidei am vorbit, i-am văzut foarte motivați, dar lipsa de luciditate a dus la foarte multe erori tehnice, în transmiterea mingii, ceea ce ne-a costat. Am încercat să abordăm cât mai ofensiv meciul, să atacăm din primul minut, ceea ce s-a văzut și prin alcătuirea 11-lui, după care am căutat să echilibrăm, dar n-a fost să fie…”

Întrebat despre introducerea lui Vidrăsan în minutul 65, în locul lui Mihai Ene, Petruescu a mai zis: ”Aveam nevoie de unul mai proaspăt mai avansat, iar Mihai Ene a avut probleme o perioadă de timp la picior și nu putea juca mai mult de 60 de minute, chiar dacă și-a dorit mult asta. Am căutat să echilibrăm zona centrală și să oferim mai multă libertate celorlalți mijlocași. Iar pe Motreanu nu l-am utilizat în baza unui gentleman agreement respectat”.

ASU Politehnica deține 5-6 puncte avans față de echipele clasate pe primele două locuri de retrogradare, ASC Daco-Getica și nou-promovata CS Aerostar.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 20

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: