Petruescu (ASU Politehnica), înaintea sosirii lui CS Mioveni: ”Încă nu suntem acolo unde-mi doresc din punct de vedere ofensiv, dar defensiv stăm destul de bine, și asta s-a văzut…”

ASU Politehnica s-a mai aflat sezonul acesta în situația de a fi nevoită să stopeze o serie de două eșecuri, după primele două etape, acasă cu Chindia și la Petroșani, remizând alb în cea de-a treia, 0-0 pe teren propriu cu Luceafărul, iar sâmbătă de la ora 15 va căuta să facă uitate ultimele înfrângeri, cu FC Argeș și la Ploiești, 2-0 duminică pentru Petrolul, prilejul ivindu-se pe ”Dan Păltinișanu” împotriva argeșenilor din Mioveni, pe 4 înaintea etapei a opta în Liga 2.

Galben-verzii din Regat au câștigat în ultimele 3 etape de campionat, inclusiv la Târgoviște cu 0-2, dar chiar și în Cupa României, calificându-se în 16-imi grație unui 1-3 la Pandurii, pe arena gorjeană pe care cedau în etapa a IV-a cu 2-0. Meciuri așadar și în întrecerea eliminatorie pentru ”violeți” și argeșeni, timișorenii marți de la ora 16:30 acasă cu Sepsi OSK iar CS Mioveni miercuri de la aceeași oră la CS Sporting Liești, depășită în ultimele 3 etape din seria moldavă a Ligii 3.

La ultima strigare, CS Mioveni a trecut și de nou-promovata Energeticianul, 2-1 (0-0) în Argeș prin desprinderea reușită de Cătălin Alexe în minutul 68 și rezerva Alexandru Popescu în minutul 77, după care vizitatorii au punctat în minutul 89, Iordan Eftimie începând partida cu Sima – Kilyen, Gherghe, Celea, Alexe, Lazăr, Mîrzeanu, Coşereanu, C. Năstăsie, Ayza – cpt. și Val. Balint.

Astăzi de la ora 13, în pregătirea celei de-a cincea partide acasă de campionat din noul sezon, ASU Politehnica a găzduit o conferință de presă în care Cosmin Petruescu a semnalat din capul locului că ”întâlnim o formație pe val, cu un moral foarte bun, dar dacă stăm să ne gândim, cam toate aveau un moral foarte bun înaintea jocului cu noi. Iar din păcate unele și-au păstrat moralul… Lăsând gluma la o parte, CS Mioveni este o echipă chiar bună a Ligii 2, venită după o serie de rezultate pozitive, în opt meciuri oficiale cu 6 victorii și doar două înfrângeri, deși a avut un program destul de greu încă din primele partide, cu Clinceni, Snagov, Chindia, Energeticianul și alte cluburi bune ale Ligii 2. Și-a construit echipa în jurul unor jucători cu o bogată experiență competițională, Ayza, Năstăsie, Eduard Stoica, chiar și Coșereanu are la 27 de ani o bogată experiență. În plus, a transferat o serie de jucători tineri în această vară, care au confirmat așteptările dacă e să ne raportăm la rezultatele din cele 8 jocuri oficiale. Repet, majoritatea echipelor pe care le-am întâlnit până acum aveau un moral bun înaintea meciului cu noi dar sperăm ca Mioveni să nu-l mai aibă și după întâlnirea cu noi. Suntem conștienți și convinși că va fi o partidă dificilă și că trebuie să ne adjudecăm toate cele 3 puncte puse în joc pentru a păstra o distanță relativ mică față de echipele situate în prima parte a clasamentului, deși după 7-8 etape e doar o ierarhie de conjunctură, intermediară, iar o primă evaluare se poate efectua la finalul turului de campionat, după ce toate echipele se vor fi întâlnit între ele”.

”Din păcate avem unele probleme de lot, cu accidentările, dar sunt ferm convins că cei care vor intra sâmbătă vor face tot ceea ce este posibil pentru a-i suplini cu brio. Marvin, Nicolescu, Poparadu, sunt o serie de accidentări, dar sperăm să nu mai apară și alte probleme de ultim moment…”, a mai explicat Petruescu.

Care, întrebat fiind, a explicat și pe marginea meciurilor amicale jucate pe mijlocul săptămânii: ”Sunt jucători tineri, de perspectivă, dar care nu au efectuat prima parte a pregătirilor de vară cu noi. Unul matur are nevoie de o perioadă de acomodare pentru a se integra în totalitate, aspect care la cei mai tineri se resimte din plin. De exemplu și Bănică, aici de față, aflat încă de la primul antrenament alături de noi, inclusiv el în unele momente sau situații nu este 100% integrat și adaptat, iar cu atât mai mult în cazul tinerilor, de exemplu și Istrătescu, care, să nu uităm că a venit după 2 ani în Germania, dintr-un alt mediu, de la alte metode de pregătire, dintr-un alt mod de viață, dintre alți colegi și prieteni. Nu este așadar ușor pentru un tânăr să se adapteze rapid între seniori, cu atât mai mult cu cât este fără experiență competițională la nivel de seniori. Mai sunt și alții, îi avem pe Jurj, Popescu, sunt tineri, iar și pentru ei sunt create acele amicale de la mijloc de săptămână, pentru a le da minute în teren, pentru a vedea cum gândesc anumite situații de joc, și asta chiar dacă rezultatele nu sunt cele pe care ni le dorim în respectivele meciuri. Dar aceste teste sunt utile pentru a grăbi integrarea lor în echipă”.

”Amir s-a antrenat și astăzi alături de noi iar la începutul săptămânii viitoare se va lua o decizie în privința aceasta. Este o problemă cu testele în plin campionat, în condițiile în care noi avem destule de pus la punct într-un timp relativ scurt, trebuind să ne concentrăm pe anumite probleme de joc și avem puțin timp la dispoziție. La relațiile de joc lucrăm pentru a le consolida, încă nu suntem acolo unde-mi doresc din punct de vedere ofensiv, dar defensiv stăm destul de bine și asta s-a văzut în toate partidele, dar cu siguranță ofensiv sunt unele probleme de rezolvat. Am făcut și analiza deplasării la Ploiești și să fim corecți, a fost o fază destul de grea, iar cu siguranță greșelile de arbitraj nu au fost intenționate”, a completat Petruescu.

Ioan Mera, fundașul alb-violeților, prezent în conferința de presă de astăzi, s-a referit la faza din primul sfert de oră al jocului din Prahova, când, la 0-0, în urma unui corner, balonul expediat de Nicolescu a depășit cu întreaga sa circumferință linia porții ploieștenilor însă golul nu a fost validat, că ”dacă ar fi fost la cealaltă poartă, a noastră, rapid s-ar fi acordat gol pentru Petrolul”.

Mera s-a referit și la oaspeții din Mioveni prin a spune că ”alcătuiesc o echipă bună, cu jucători de contraatac, cu un moral bun, stau bine… Suntem obligați să ne exprimăm cât mai bine căci trec etapele și nu ne-am permite să nu învingem acasă, căci vrem să fim sus, nu precum la ora actuală. Nu dă bine pentru Poli acest lucru!”

Ioan Mera a mai spus că înaintea ultimelor două înfrângeri ”atmosfera în lot era foarte bună, iar acum trebuie să legăm și rezultate pozitive, căci rezultatele sunt cele mai importante pentru moralul efectivului. Suntem uniți, nu există grupulețe…”

Noua achiziție Romeo Bănică, tânăr intrat pe parcursul reprizei a II-a cu excepția deplasării la Bacău, în care n-a jucat, s-a referit și el la argeșeni: ”O formație bună, care iese la joc și care cu certitudine va veni foarte concentrată pentru a obține cele 3 puncte de la noi”.

Bănică intra din minutul 83 în locul lui Velici în runda inaugurală, 0-1 acasă cu Chindia, iar apoi îl înlocuia și în minutul 86 la Petroșani, de la pauză intrând acasă cu Luceafărul, la schimb cu Miholca, într-un draw alb. Tânărul atacant a mai intrat și din minutul 79 în locul lui Bozian, în victoria cu 1-0 (1-0) cu AS FC Universitatea Cluj, după care a reapărut tot pe ”Dan Păltinișanu”, din minutul 60 al meciului cu FC Argeș, la schimb cu Bedea, pe când scorul era 1-2, partida încheindu-se 2-3. În fine, Bănică a mai intrat pe final și la Ploiești, la 0-0, în minutul 88, în locul lui Velici, ASU cedând în cele din urmă cu 2-0. ”Nu sunt acum în forma mea cea mai bună, sunt nemulțumit de asta și astfel n-am putut prinde multe minute, încă nu m-am adaptat prea bine, caut să mă acomodez cât mai repede. Am și avut ocazii de gol dar nici norocul n-a fost de partea mea…”, a explicat Bănică.

 

Programul etapei a VIII-a în Liga 2, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: