Petruescu (ASU Politehnica): ”Putem spune c-am pierdut două puncte”. Violeții, premiera înscrierii a mai mult de un gol pe meci în două etape la rând, dar egalați de lider în prelungiri

ASU Politehnica și-a mărit avansul față de ocupanta primului loc de retrogradare, la 6 puncte cu 4 etape înaintea încheierii sezonului, dar a zădărnicit planurile fruntașei din Clinceni de a-și conserva avantajul în fruntea Ligii 2, Academica rămânând cu un singur punct în față după acest 2-2 de pe ”Știința”, coroborat cu un 6-0 conturat de Chindia acasă cu CS Balotești, de acum retrogradată. Iar dacă ilfovenii n-ar fi egalat la Timișoara în prelungiri, ar fi fost egalați la puncte de dâmbovițenii lui Moldovan… Așa însă, îi vor aștepta joi la Clinceni cu cinci puncte avans pe clujeni, asta în ideea în care Universitatea va tranșa duminică de la ora 14 întâlnirea de pe teren propriu cu UTA, la încheierea etapei a 34-a. 

Pe de-o parte, timișorenii au ratat în prelungiri șansa de a rămâne în avantaj în fața liderului Ligii 2, fiind egalați, dar pe de altă parte au izbutit să lege în premieră în acest campionat două apariții cu mai mult decât un gol marcat pe meci, 0-2 la Arad și 2-2 astăzi pe ”Știința” cu Academica.

Remiză în urma căreia antrenorul principal al gazdelor, Cosmin Petruescu, a spus că: ”Dacă la începutul jocului am fi fost întrebați dacă suntem mulțumiți cu un rezultat de egalitate în compania liderului cu cea mai bună apărare din Liga 2, probabil că am fi spus că eram mulțumiți și am fi acceptat remiza. Dar după desfășurarea ulterioară a meciului, putem spune că am pierdut două puncte. Din păcate, am fost naivi pe final de joc, pe care nu l-am gestionat bine, cu greșeli individuale, erori personale ce și-au pus amprenta asupra rezultatului final”.

”În același timp, îi felicit pe băieți și sunt mândru de ei, pentru modul cum au abordat meciul, cum s-au dăruit, și sunt foarte multe plusuri și la partida de astăzi, continuând cu rezultatul, debutul lui Alex Borbei ca titular. Atitudinea a fost mult schimbată în bine, iar chiar dacă în alte meciuri am obținut un punct, nu am avut atitudine, precum astăzi. Acum, da, am avut, dar din păcate am fost naivi, și altfel nu pot spune, pierzând două puncte în minutul 93”, a mai spus Petruescu.

Care a continuat prin a explica: ”Ecuația promovării și a retrogradării nu este rezolvată și nici nu ar fi fost rezolvată prin rezultatul de astăzi, pentru nici una dintre echipe, dar în același timp șansele noastre sunt mult mai mari pentru o clasare cât mai bună. Însă jucătorii trebuie să muncească la fel și în continuare, căci urmează deplasarea la Snagov, un meci greu, la o echipă care în mare parte din acest campionat s-a situat pe primele poziții, cu șanse reale de promovare. Nemaiavând un obiectiv clar de promovare sau la baraj, probabil va evolua cu mai multă dezinvoltură, dar la fel și noi. Meciul de miercuri de la ora 13 nu este televizat, se joacă la Ghermănești, și e o deplasare lungă, iar apoi, peste 3-4 zile, vom avea un meci extrem de important acasă, în care suntem văzuți clar favoriți, toată lumea vede partida cu CS Balotești ca și câștigată, dar simpla intrare a noastră pe teren nu ne va asigura cele 3 puncte”.

Petruescu a mai remarcat: ”Cred că miercuri va fi a treia intermediară în deplasare din acest campionat, după cele la Brăila și Constanța. Am avut neșansă la tragerea la sorți și la programarea partidelor în ceea ce privește întâlnirea echipelor foarte bune, ceea ce nu ne-a permis să gestionăm nici situația cartonașelor și accidentărilor, dar pe de altă parte tot trebuie să ajungi la un moment dat să joci cu toate…”

Remiză, 2-2 (1-1): ”Partida de azi, o partidă bună făcută de noi, în fața unei echipe care își merită pe deplin locul ocupat, cu cea mai mare constanță, în special în privința rezultatelor. Ilie a făcut o treabă foarte bună la Academica, se vede calitatea tehnică foarte bună a jucătorilor săi!”

Petruescu a mai spus: ”Sper că n-avem nici o suspendare după jocul de astăzi și trebuie să fim atenți la modul cum gestionăm aceste 3 meciuri într-o săptămână, pentru a nu avea probleme cu suspendările în partidele următoare. Și vor interveni bineînțeles și schimbări în echipă, căci avem un lot echilibrat din punct de vedere valoric, și merită și alți sportivi să beneficieze de șansă, fiind 3 meciuri într-o perioadă scurtă și cu o deplasare grea și obositoare. O facem marți dimineață cu avionul, ne întoarcem cu autocarul”.

”Am efectuat nevoit două schimbări, din punct de vedere medical, la Ursu și Bedea, și sper să nu fie ceva grav, să fie apți săptămâna viitoare”, a mai spus antrenorul alb-violeților.

Cât despre primul meci din minutul 1 în Liga 2 pentru un goalkeeper de 15 ani, Alexandru Borbei, ”nu cred că este un portar mai tânăr decât Borbei care să apere în Liga 2. Promite, are talie foarte bună, calități atletice foarte bune, iar psihic a stat destul de bine pentru un asemenea meci, căci nu e ușor să fii titularizat în premieră în Liga 2 într-un meci pe teren propriu cu liderul cu al doilea cel mai bun atac din campionat. Îl felicit pentru prestația sa și pe toți cei care au contribuit la ea, așa cum îi felicit pe toți jucătorii!”

Rezultatele etapei a XXXIV-a din Liga 2, programul intermediarei și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: