Petruescu: ”Băieții au fost formidabili” Neagoe: ”A trebuit să jucăm 120 de minute, nu-i îmbucurător înaintea jocului de vineri de la Dinamo”

Secund divizionara ASU Politehnica a ținut în șah marți seară pe arena ”Dan Păltinișanu” o grupare din prima treime a ierarhiei Ligii 1, și puțin a lipsit ca ”buturuga mică” să răstoarne ”carul mare” din drumul spre optimile Cupei României, Sepsi Sfântu Gheorghe evitând surpriza dar trudind din greu pentru adjudecarea calificării după 120 de minute de joc și loviturile de departajare, efort suplimentar care ar putea să-i coste pe covăsneni în perspectiva deplasării de vineri în campionat, ceea ce a remarcat și antrenorul principal Eugen Neagoe în declarațiile după depășirea fazei 16-imilor de finală. Acest 1-1 și 2-4 de pe punctul cu var prin ochii și glasul tehnicienilor…

Cosmin Petruescu, antrenor principal al ASU Politehnica, a spus: ”Vă daţi seama că nu pot începe discursul decât prin a-mi felicita băieții. Au fost formidabili în această seară! Nu a fost deloc ușor să joci 120 de minute cu Sepsi, o echipă de pe locul 4 în liga întâi, la un punct de locul trei CFR, la două de Astra, locul doi, şi la trei puncte de locul întâi – Steaua. Nu a fost deloc ușor… Iar dacă unii vor spune că Sepsi a jucat cu echipa a doua, nu sunt de acord cu o asemenea afirmaţie, nu a fost deloc așa. Toţi jucătorii care au jucat astăzi sunt dintre cei care au evoluat în liga întâi şi cu siguranţă vor evolua în continuare în liga întâi. Din punctul ăsta de vedere au o experienţă competiţională net superioară nouă. Noi astăzi am început jocul cu patru jucători sub 21 de ani și am terminat cu șase U21 în teren. Am avut şi am în continuare încredere în potențialul acestei echipe şi am spus-o întodeauna, atunci când rezultatele nu au fost acelea pe care ni le-am dori cu toţii. Consider că am jucat de la egal la egal 120 de minute cu armele noastre şi am demonstrat încă o dată că putem juca de la egal la egal cu orice echipă, chiar dacă este o echipă de liga întâi. Felicitări încă o dată băieţilor şi gândurile noastre, cel puţin ale staff-ului tehnic, se îndreaptă spre meciul de sâmbătă. Cu siguranţă nu va fi uşor şi va fi abordat cu maximă seriozitate şi exigenţă. După timpul regulamentar de joc ne-am adunat toți băieții, i-am felicitat pentru ceea ce au realizat, am încercat să iau presiunea de pe umerii lor. Bineînţeles că i-am întrebat în prima fază cine vrea să execute, erau vreo șapte care s-au arătat nerăbdători. Ceea ce mi-a demonstrat că au curaj, au potenţial, au personalitate, am lăsat ca ordinea să o decidă ei, pentru că ei simt mai bine efortul depus în acest meci. Le-am spus la terminare, în vestiar, că o fracțiune de secundă la acea execuție nu șterge evoluația lor foarte bună din această seară, mă refer la cei doi care au ratat, Coadă și Cojocaru. Au evoluat cu încredere şi dezinvoltură, şi atunci numai jucătorii mari ratează penaltiuri, pentru că cei mici nu au curaj să-și asume aceste execuții. Într-adevăr, avem şi am avut mari probleme de lot, din păcate pentru noi unii jucători cu o bogată experienţă competiţională, cum este cazul lui Mera – căpitanul echipei, a lui Scutaru, al doilea căpitan, Poparadu, Marvin, sunt jucători cu experienţă, care au acuzat anumite probleme medicale, nu au fost refăcuţi, recuperaţi pentru acest joc. Sperăm să-i avem pentru jocul de duminică. Despre accidentarea lui Ignea, sper să nu fie ceva grav, doar o contractură din cauza efortului intens depus în cele 120 de minute, sau 118 cât a jucat el”.

Eugen Neagoe, antrenor principal al lui Sepsi Sfântu Gheorghe, a spus că ”până la urmă, ne-am calificat, greu, cu mari emoții, pentru că a fost un joc echilibrat. Îi felicit pe cei de la Poli Timişoara, pentru că au făcut un joc bun, aşa cum am spus, puteam câștiga și noi, dar și ei. Din păcate, a trebuit să jucăm 120 de minute, ăsta nu este un lucru deloc îmbucurător pentru noi, sunt puțin supărat, pentru că noi trebuia să tranșăm jocul în cele 90 de minute. Cu toate că am condus și am fost egalaţi, puteam fi mai lucizi, mai siguri dacă marcam golul doi, dar asta a fost să fie… Însă până la urmă ne-am calificat, repet, cu emoţii, căci puteau să câştige şi ei. Le-am spus jucătorilor că nu este meciul uşor, știam că va fi greu. Întotdeauna Cupa a oferit surprize mari. Avem un meci vineri la Dinamo și nu aș fi vrut să ajungem la prelungiri. Poli m-a impresionat prin dăruire, prin atitudinea de a juca de la egal la egal. Și-au creat situații bune de a marca, merită felicitări pentru cum au jucat în această seară. Avem într-adevăr jucători mai experimentați, nu vreau să jignesc pe nimeni, avem jucători destui de valoroşi, dar mă așteptam să câștigăm în cele 90 de minute, chiar dacă nu am folosit toți jucătorii. Unii dintre ei cu probleme, alţii – am încercat să-i menajăm pentru că ne aşteaptă un joc dificil vineri seară şi trebuie să fim foarte, foarte atenţi”.

Întrebat în privința lui Hadnagy, care a jucat 120 de minute, Neagoe i-a salutat aportul: ”Da, felicitări şi lui, chiar dacă nu a marcat în cele 120 de minute, dar a transformat un 11 metri. Este foarte bine că a jucat 120 de minute, este o experienţă şi pentru cei tineri. Am început jocul cu 4 jucători sub 21 de ani, nu suntem un lot numeric, avem doar 22 de jucători pe care i-am deplasat aici pentru meciul de Cupă şi tot cu ei vom face deplasarea şi la Bucureşti…”

Întrebat dacă profită de numirea unui nou antrenor la Dinamo, Neagoe a spus: ”Sincer, nu mă gândesc la banca lui Dinamo, mă gândesc la noi, ce avem de făcut la jucătorii pe care îi antrenez la echipa noastră. Cu siguranţă va fi un joc dificil şi pentru noi, şi pentru ei. Chiar dacă şi-a schimbat antrenorul, până la urmă sunt aceiaşi jucători, nu cred că vor apărea jucători noi astăzi sau mâine. Nu am auzit să ia pe cineva, tot aceia sunt, îi cunoaştem foarte bine. Vom încerca să câştigăm, asta numai dacă vom face un joc bun, mult mai bun, nu cum a fost în această seară”. În aceeași notă a unui anumit tip de întrebări, inconfundabile și induse ”de la centru”, în acest caz despre Nistor, dacă va fi titular sau nu… la Dinamo, Neagoe a mai avut timp și pentru așa ceva: ”Sunt convins că va juca, este un jucător foarte bun şi sigur el va fi căpitan de echipă. Îmi pare rău pentru Bratu că a plecat de la echipă, a făcut lucruri frumoase în primăvară în play-out, dar mă şi bucur pentru Claudiu Niculescu, că a avut o perioadă cât nu a antrenat. Sper să aibă succes la Dinamo dar după jocul de vineri.” Dinamo s-a calificat în optimi prin a învinge cu 1-3 în deplasare la Brăila, meci jucat marți cu începere de la ora 21 pe arena Daciei Unirea.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: