Petruescu, prezentat oficial de ASU Politehnica

După ce sezonul trecut al Ligii 2 l-a început la cârma staff-ului tehnic cu Bogdan Andone, ASU Politehnica s-a reorientat în vederea ediției 2018/9, care va demara peste nici două luni, în prima decadă din august, spre lugojeanul Cosmin Petruescu, ”primul om pe care l-am contactat în momentul în care domnul Andone și colaboratorii săi au plecat”, după cum a specificat Marius Cociu în deschiderea vineri după prânz a conferinței de presă organizată de ocupanta locului 7 în eșalonul doi la prezentarea oficială a noului antrenor al ”violeților”.

Cosmin Petruescu, începând de săptămâna aceasta ”principal” al lui ASU Politehnica, a spus că ”sunt plăcut surprins de primirea de care am avut parte. Mulțumesc celor alături de care am petrecut ultimii patru ani. Mulțumesc primarului Boldea și președintelui Dobra, alături de care am început proiectul la CSM, staff-ului tehnic, medical, și nu în ultimul rând jucătorilor. Sunt nerăbdător să încep un alt proiect, sper să am parte de aceeași susținere. Sunt conștient de șansa care s-a ivit, oportunitatea primită, mă onorează, dar și obligă la multe lucruri. Voi fi fidel principiilor de viață și antrenament de până acum. Toate proiectele mele au fost de lungă durată, eu am avut șansă. Mă consider printre antrenorii privilegiați. Începând de la Auxerre, unde am fost implicat mai întâi ca jucător, apoi proiectul de la Recaș, timp de șapte ani, cinci la Recaș doi la Timișoara, ca antrenor secund. Apoi am luat-o de la capăt la Lugoj. Sunt convins că împreună vom reuși să ne atingem obiectivele,propuse pe termen mediu și lung. Din discuțiile avute sunt convins că voi reuși. Peste tot unde am fost nu am realizat nimic de unul singur”.

Petruescu, a cărui fostă echipă, CSM Lugoj, dispunea acasă în campionat cu 1-0 de ASU Politehnica în 18 septembrie 2015, în etapa a IV-a din Seria a IV-a în Liga 3, ”violeții” tranșând cu 2-1 returul pe ”Știința” în martie 2016, a mai punctat că ”prima noutate este Bogdan Bozian, a fost golgheterul Lugojului și al Seriei C4 în ediția tocmai încheiată, marcând 21 de goluri. El poate evolua atât în spatele vârfului, cât și în atac. El a mai jucat în B. Cu certitudine, Bogdan Bozian este primul care a semnat contractul. E un jucător cu care am colaborat foarte bine la Lugoj. Anul acesta e golgheterul seriei alături de Gelu Velici. O situație nemaiîntâlnită. Am discutat cu Marius Cociu multe lucruri în privința transferurilor. Avem o bază de date cu peste 50 de nume. Primordiale au fost discuțiile cu cei care au activat aici. În ultima perioadă s-a trecut la un raționament sentimental și poate s-a depășit bugetul, nu știu dacă le vom satisface pretențiile. Unul dintre motivele importante pentru care am venit au fost suporterii. Știam ce înseamnă publicul de la Poli, am trăit cele două meciuri și publicul a pus presiune. Nu e ușor să joci la Timișoara împotriva suporterilor. Un altul ar fi stabilitatea la nivelul băncii tehnice. Perseverența de care au dat dovadă. Primele negocieri au avut loc într-o noapte târziu. Mi-era greu să plec atunci de la Lugoj, mai ales că mulți jucători au decis să continuăm deși aveau oferte tentante în iarnă. Mi-am respectat munca de acolo și nu au reluat tratativele până când lucrurile nu au fost lămurite la Lugoj…”

Inevitabil, căci atât îi poate duce pe unii capul, una dintre primele întrebări care a fost adresată noului antrenor al ”violeților” a avut drept temă cele două echipe timişorene adversare în ediția 2018-2019 a Ligii 2, ASU Politehnica și ACS Poli, de parcă n-ar fi trei secund divizionare pe Bega, la care oare ce ar fi putut să și răspundă Cosmin Petruescu!? Asemenea întrebări, preambul al întregului circ care paște fotbalul de aici în viitorul sezon, așa încât să ne punem centurile.

”Vor fi niște partide interesante, vom fi adversari pe teren, dar în afara terenului putem păstra relațiile de prietenie, mai ales că cu mulți dintre ei am și lucrat”, a spus Petruescu.

O nouă perlă din puțul gândirii, întrebarea dacă va scoate echipa de pe teren în cazul în care i s-ar impune așa ceva, la care oare ce ar fi putut să și răspundă Cosmin Petruescu!? ”Sper să nu se mai ajungă la scoaterea echipei de pe teren, cum s-a întâmplat la UTA. Semnalul de alarmă sper să fi fost perceput și înțeles corect”.

Într-o redresare de la interogații tipic aberante și inoportune la aspecte ceva mai de Doamne ajută, s-a efectuat enumerarea celor rămași din vechiul lot, Bilia, Mera, Schieb, Coadă, Poparadu și Ionuţ Plămadă semnând prelungirea înțelegerii cu ASU Politehnica, iar de menționat este că despre ce și cum ar urma să se întâmple la nivelul efectivului fotbaliștilor a răsuflat prin presa ”de la centru” înaintea lansării veștii oficiale că Petruescu va prelua ștafeta, semn că și clubul alb-violet, deși s-ar vrea a fi altceva, are supapele sale, de unde și deloc de mirare pregătirea stângace și după ureche a înfățișării în scenă și a noului său antrenor.

Cosmin Petruescu a mai adăugat: ”Sper să-i convingem pe cât mai mulți să semneze, astfel integrarea noilor jucători se va face mai ușor. Dar indiferent de situație, suntem Politehnica Timișoara, mergem înainte!” Începând cu reunirea lotului, pe 2 iulie, după care, pe 8 ale lunii viitoare se va pleca într-o pregătire centralizată la Hațeg, la Sântămaria Orlea, pe noua bază din localitatea hunedoreană, revenirea fiind programată pe 18 iulie.

Dată la care ”violeții” vor fi disputat deja câteva jocuri amicale, începând cu cel cu AS FC Bazoș, ”cu care am avut o colaborare foarte strânsă”, după cum a mai explicat Petruescu. Meci programat în preziua plecării în cantonament, sâmbătă 7 iulie de la ora 10 pe arena ”Știința”, după care pe 11 iulie va juca în stagiul centralizat cu un oponent ce urmează a fi stabilit, pe 14 iulie cu CNS Cetate Deva iar pe 17, posibil la Caransebeș. Ulterior cantonamentului, în 21 iulie cu CSM Școlar Reșița la Timișoara iar pentru 25 iulie adversar este CS Luceafărul, o altă secund divizionară, la Oradea.

Pe 28 iulie va avea loc meciul de prezentare al lotului iar peste încă o săptămână, debutul ”violeților” în cel de-al treilea sezon consecutiv în Liga 2. Primele două le-au început prin jocuri cu goluri multe, 3-4 pe ”Dan Păltinișanu” cu Chindia Târgoviște în 2016 dar și victorioși, 2-3 la Brăila cu Dacia Unirea anul trecut, la cârmă cu Brândescu respectiv Andone.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 17

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: