Petruescu (Ripensia): ”E un meci important, după care e clar că suntem nerăbdători să vedem și noi configurația celor două grupe de play-out”

Ripensia este echipa care a avut cele mai puține meciuri acasă în actualul campionat al Ligii 2, numai 7 în turul eșalonului secund, dintre care unul al cărui rezultat victorios avea să fie anulat prin retragerea ulterioară din competiții a clubului vizitator, iar pe cel de-al optulea pe teren propriu îl va organiza pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, pe care găzduia și întâia sa apariție în Timișoara din sezonul 2020-2021. Duminică de la ora 15 se încheie parcursul regular al diviziei secunde, odată cu runda a XXI-a, iar roșu-galbenii bănățeni vor întâlni pentru a doua oară la rând niște colegi de suferință din zona play-out a întrecerii, pentru a doua oară la rând o nou-promovată, ACS Fotbal Club Comuna Recea.   

Ripensia revine așadar pe arena ”Dan Păltinișanu”, meciul cu maramureșenii fiind cel de-al 20-lea organizat pe cel mai mare stadion din Timișoara după ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”, cum era etichetată acum aproape 2 ani finala județeană din 2019 a Cupei României, închipuirile de la vremea respectivă ținând de imediata demolare ulterioară a arenei, ceea ce nu avea să se întâmple, după cum Sporttim avea cât se poate de corect să anticipeze, nimic greu de prevăzut. 

Revenirea, după rezultate în descrescendo pe ”Electrica”, de la 1-0 cu Farul la încheierea sezonului de toamnă, pe 14 decembrie 2020, la 1-1 cu AFK Csikszereda și 0-2 cu urmașa lui ACS Șirineasa în primele apariții acasă în Liga 2 din 2021, completând o serie a rezultatelor pe teren propriu în campionatul în curs după cum urmează: 2-0 cu Aerostar pe 19 septembrie 2020, 2-1 cu SCM Gloria Buzău, 0-2 cu Metaloglobus și 4-2 cu AFC Turris-Oltul – rezultatul fiind însă anulat. Bilanțul acasă? 7 4 1 2 10-8 13 puncte, în clasament regăsindu-se doar bilanțul 6 3 1 2 6-6 10 puncte.

Cât despre maramureșeni, aceștia n-au primit nici un gol acasă în 270 de minute de fotbal la Recea în 2021, 0-0 cu Concordia Chiajna, 1-0 cu AS FC Universitatea Cluj și 6-0 etapa trecută cu CSM Reșița, înscriind de fiecare dată în deplasare, 1-1 la Mioveni și 3-2 pentru Farul la Constanța, bilanț în noul an 5 2 2 1 10-4 8 puncte, pe baza căruia nou-promovații i-au depășit în clasament pe ripensiști, cu un punct și două locuri, bănățenii strângând numai 6 puncte în 2021, din două partide acasă și 3 afară: 5 1 3 1 6-7. 

”E clar că nu putem să ne gândim decât la obținerea tuturor celor 3 puncte puse în joc. Ne dorim foarte mult să confirmăm rezultatul pozitiv de la Slatina cu o victorie în partida de pe teren propriu” a spus astăzi antrenorul principal al Ripensiei, Cosmin Petruescu.

”Nu va fi deloc ușor, deoarece întâlnim o echipă incomodă, ceea ce o demonstrează și confirmă rezultatele obținute de Recea în acest an 2021. Este interesant modul în care au reușit să se reorganizeze și gestioneze problemele pe care le-au avut, după ce multă lume a spus în iarnă că vor fi retrogradați sau retrași din campionat. Dar iată că au reușit să se reorganizeze, să-și rezolve problemele avute în iarnă și să obțină rezultate foarte bune în 2021. Știm că întâlnim echipa cu cel mai bun atac din serie, cu 29 de goluri înscrise, chiar dacă în aceste clasament pe primul loc este Viitorul, care a reușit 31 de goluri, însă cei de la Târgu Jiu au câștigat 3-0 la Aerostar, așa încât din punctul meu de vedere Recea e prima la goluri marcate, la egalitate cu Rapid. E o echipă care are o forță ofensivă impresionantă și din acest punct de vedere trebuie să fim foarte, foarte atenți”, a mai spus Petruescu.

”Suntem cu toții apți atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al cartonașelor, nu avem accidentări sau suspendări, și rămân la ideea că îmi doresc foarte mult să fiu inspirat în alegerea primului 11. Ne dorim foarte mult obținerea celor 3 puncte!”

”Nu va fi ușor dar nu este un meci decisiv; este un meci important pentru ambele echipe. După care este clar că suntem nerăbdători să vedem și noi configurația celor două grupe de play-out.”

Ripensia – Fotbal Comuna Recea e una dintre cele doar două partide ale etapei a XXI-a strict între formații care vor continua în aprilie în zona play-out, grupă a doua valorică sub forma a două serii cu câte 7 formații fiecare, în cadrul cărora se va disputa doar câte un tur, cu 3 meciuri acasă respectiv în deplasare pentru fiecare echipă.

Programul rundei a XXI-a, ultimele rezultate din Liga 2 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: