Petruescu (Ripensia): ”Jocul n-a început sub cele mai bune auspicii…” Fabian (Recea): ”Cred că puteam scoate mai mult.” Reîntâlnire și în play-out

Ripensia a încheiat turul și totodată sezonul regular al Ligii 2 prin a înregistra a patra remiză din cele 6 apariții în 2021, 0-0 pe stadionul ”Dan Păltinișanu” cu nou-promovații maramureșeni de la ACS Fotbal Comuna Recea, pe care timișorenii îi vor reîntâlni și în faza play-out a campionatului, în una dintre cele 6 partide pe care le mai au de disputat. Până una alta, al doilea meci consecutiv acasă fără gol marcat, dar pe de altă parte și al doilea joc la rând fără gol primit…

Oaspeții din nord-vest și-au păstrat astfel poziția superioară în clasament în fața bănățenilor, pe care îi vor reîntâlni în una dintre seriile play-out, componenţele fiind după cum urmează, și cu mențiunea că tragerea la sorţi a programului celor 7 etape din grupa secundă valorică va avea loc luni 29 martie de la ora 11 la FRF, mâine dimineață…

Grupa A: Farul, Metaloglobus, U Cluj, Comuna Recea, Ripensia Timișoara, CSM Slatina, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Grupa B: urmașa lui ACS Șirineasa, FC Petrolul, SCM Gloria Buzău, Concordia, Unirea Slobozia, CSM Reșița, Aerostar.

Florin Fabian, antrenor al maramureșenilor, a spus că ”a fost un meci cum ne așteptam, știam că întâlnim o echipă a Ripensiei de gabarit, de angajament, o echipă masivă, care are probleme acasă, câștigând puține meciuri, cu multe momente în care pierdut puncte prețioase acasă. Noi am venit aici să câștigăm, să jucăm fotbal, ceea ce am arătat de fapt de când a început acest mini-retur. Am avut momente bune de joc, cred că puteam scoate mai mult din acest meci. Am dominat în special în repriza a doua și sunt puțin nemulțumit – pot să zic așa, ca urmare a dominării din repriza secundă, dar păcat că n-am avut mai multă incisivitate și decizie la finalizare. Felicit și echipa Ripensiei, e tânără, am observat acest lucru, și le doresc succes și lor în continuare!”

Cosmin Petruescu, antrenorul roșu-galbenilor, a remarcat: ”Consider că a fost un meci între două echipe care în primul rând și-au dorit să nu piardă, era important pentru ambele echipe să rămână în cărți – cum se spune, iar un succes al uneia dintre ele păstra o distanță față de cealaltă. Nu știu dacă rezultatul este cel echitabil, un joc închis, modest practicat de echipa noastră, deși am avut două foarte mari ocazii pe final de partidă, în care, cu puțin noroc, obțineam toate cele 3 puncte.

Una peste alta un rezultat echitabil, iar Recea nu întâmplător are numărul cel mai mare de goluri marcate, cel mai bun atac din Liga 2 până la ora de start a meciurilor de astăzi, un aspect pozitiv fiind acela că nu le-am dat posibilitatea să-și creeze ocazii clare de gol. Nu întâmplător Recea a legat acea serie de rezultate pozitive. Și-a pus puțin amprenta dorința de victorie, a existat un trac în evoluția echipei noastre, dar sunt jucători tineri și trebuie să treacă peste aceste momente, iar din asemenea partide încrâncenate să dobândească experiență și să tragem învățăminte, căci ne așteaptă o serie de jocuri dificile și importante în perioada imediat următoare.”

”Jocul nu a început sub cele mai bune auspicii pentru noi, chiar încă de la încălzire, când s-a accidentat un jucător important ca vârstă și valoare, Vasluian, așa încât a trebuit să efectuăm două modificări, junior cu junior – dar erau pe alte poziții, plus schimbarea altui jucător senior, așadar o situație nu tocmai plăcută, dar cei care au intrat consider că au făcut-o bine, și-au adus un aport la acel punct pe care l-am obținut.” Despre accidentarea în sine, ”nu știu exact, staff-ul medical se ocupă de acest lucru și mâine dimineață sper să am un raport și astfel vom afla mai exact perioada pe care va lipsi. Sperăm să nu fie ceva grav!” (n.n.: o problemă de ordin muscular).

Fabian și Petruescu: foști colegi la licența PRO

În ceea ce privește organizarea partidei pe arena ”Dan Păltinișanu”, ”mai multe motive au stat la baza acestei decizii, și în primul rând cele de ordin administrativ, deoarece la stadionul Electrica se lucrează deja la dușuri și amenajarea instalațiilor sanitare, așa încât la începutul săptămânii n-aveam garanția că până la sfârșitul săptămânii vom avea posibilitatea utilizării apei calde. Al doilea argument, suprafața de joc, care la ora actuală conferă o diferență clară în favoarea terenului pe care am jucat astăzi; desigur, și altădată se poate spune că terenul e mai bun pe stadionul <Dan Păltinișanu>, dar diferența nu a fost într-atât de mare ca în această săptămână. Nu în ultimul rând trebuie să recunoaștem că ne-am descurcat mult mai bine pe terenuri mai mari, cu suprafața de joc mai bună. Au existat așadar mai multe argumente care au stat la baza disputării acestui joc pe Dan Păltinișanu.”

Cu bilanțul 6 1 4 1 6-7 7 puncte în anul 2021, Ripensia a încheiat sezonul regular pe locul 15, chiar în urma nou-promovaților din Maramureș, ordinea ierarhică după tur în zona play-out fiind următoarea:

7. AFC Farul… 32 puncte
8. urmașa lui ACS Șirineasa și ACS Energeticianul 32p
9. FC Petrolul Ploiești 31p
10. Metaloglobus 30p
11. Universitatea Cluj 29p
12. SCM Gloria Buzău 26p
13. Concordia Chiajna 24p
14. Comuna Recea 23p
15. Ripensia Timișoara 22 puncte
16. Unirea Slobozia 19p
17. CSM Reșița 19p
18. CSM Slatina 15p
19. Pandurii Lignitul 13p
20. Aerostar Bacău 10p.

Echipele din play-out-ul ediției 2020-2021 a Ligii 2 sunt împărțite de-acum în două grupe a câte şapte echipe, în conformitate cu local ocupat la finalul sezonului regular, după cum urmează…

Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19.

Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

Ripensia a avut un bilanț pozitiv în tur cu echipele pe care le va reîntâlni în manșă unică în play-out, mai exact 6 3 1 2 4-4 10 puncte, câștigând acasă cu 1-0 cu Farul dar și în deplasare cu 0-1 la Slatina și 1-2 la CS Pandurii Lignitul, remiza fiind înregistrată azi cu cei din comuna Recea iar eșecurile survenind pe teren propriu cu Metaloglobus, cu 0-2, respectiv pe Cluj Arena, cu 1-0.

În cadrul play-out-ului, în fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2.

Rezultatele etapei a XXI-a în Liga 2, ultima din tur, pe coloana clasamentelor. Vom reveni cu cronica și fotografiile remizei albe, unica a rundei.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: