Phoenix Buziaș, la înălțime. Unic club cu punctaj maxim în ”Județ”. Loga: ”Seria a III-a e foarte grea, unde-am jucat în deplasare, toate au tras tare să ne bată”

Fotbalul din stațiunea balneoclimaterică bogată în ape minerale renaște prin pasărea sa Phoenix, care a zburat lin și înalt în turul ediției 2018-2019 a ligii a V-a timișene, dobândind punctajul maxim la finele sezonului de toamnă, unicat în actuala campanie a Campionatului Județean Timiș. Implicit, CS Phoenix Buziaş nu este doar lider al Seriei a III-a dar și fruntaș cu cel mai mare avans de puncte față de principala urmăritoare, comparativ cu celelalte ocupante ale locului I din întrecerile eșalonului cinci.

Din acest an, gruparea din Buziaş și-a schimbat denumirea din Asociația Sportivă în Clubul Sportiv Phoenix Buziaş, ca parte a reorganizării, reunind secții ale mai multor discipline sportive precum lupte, handbal, popice, kick-box și nu în ultimul rând fotbal, cu susţinerea Primăriei oraşului. Iar pe lângă formația de seniori din Campionatul Județean Timiș, CS Phoenix Buziaş se îngrijește şi de două grupe de copii şi juniori care participă în campionatul categoriilor D și E.

În ceea ce privește strict garnitura de seniori a clubului, după ce ani la rând s-a luptat pentru salvarea de la retrogradare, Buziașul fotbalistic a renăscut prin Phoenix, cooptând la începutul campionatului un antrenor şi jucători cu experienţă, iar rezultatele au apărut printr-o bună organizare, muncă şi disciplină.

Implicit, s-a distins în turul campionatului ca fiind singura echipă din eşalonul cinci care nu a cunoscut înfrângerea, ba chiar nu a risipit nici un punct, astfel încât după cele 15 meciuri jucate în prima jumătate a sezonului a totalizat maximum de puncte. Urmată la 6 puncte distanță pe locul secund de AS Avântul Topolovăţu Mare, cu 39 în cont, cei din Buziaș având așadar un avantaj la mijlocul campaniei superior celui deținut de CS Comloșu Mare în Seria I, de 4 puncte față de CSU Universitatea de Vest, în vreme ce Progresul Gătaia, fruntașă în Seria a II-a, este la egalitate de puncte cu secund clasata Rapid Săcălaz.

Așadar, după cele 15 runde derulate între 19 august și 24 noiembrie, CS Phoenix a conturat o linie de clasament total favorabilă și altfel imaculată, și anume 15 0 0 68-11 45 de puncte şi +24 la adevăr. Phoenix deține totodată 16 puncte avans față de ocupantele locurilor 3 și 4, AS Recaș și AS Bacova.

Primul pas cu dreptul, prin care a dat tonul seriei victorioase, a constat într-un 3-2 în deplasare la Viitorul Ştiuca, urmat de succese pe linie, 8-0 acasă cu cei din Jabăr, 3-1 la Tormac, 12-0 pe teren propriu cu Mănăştiur, 3-2 la Uliuc, 2-0 cu Hitiaş, 2-1 la Bacova, 5-1 cu Sacoşu Turcesc, 1-0 la AS Recaş, 11-1 cu Olimpia Darova, 6-0 la Electrica Timișoara, 2-1 la Topolovăţu Mare, 2-1 la Gavojdia, 2-0 cu Boldur şi 6-1 la Moşniţa Nouă. Așadar numai 6 dintre triumfurile campioanei de toamnă din Seria a III-a au fost înregistrate la limită.

Lotul de jucători are componența Alexandru Dubou, Adrian Cârstean, Denis Borca, Adrian Drăgan, Denis Andraş, Claudiu Ciceo, Bogdan Radu, Ovidiu Bălan, Cosmin Loga, Claudiu Ardelean, Claudiu Groza, Alexandru Pâşcu, Denis Vânătu, Patrick Potocianu, Rareş Mircovici, Mihai Socaci, Adrian Fodor, Roberto Adrian, Caius Marta, Dan Şandru, Dorian Chişiţă și Andrei Roibu, golgheter al echipei fiind Caius Marta, cu 17 goluri, urmat de Dani Şandru cu 12 reuşite.

În conducerea clubului, director sportiv este Florin Bătrânu, antrenor principal Sorin Tomoş, secund al său Roşu Codrin, organizator de competiţii Vlad Selea, delegat al echipei Cosmin Loga, iar medic, Dorina Drăgănescu.

Phoenix a avut parte meci de meci de susținerea celei mai tinere galerii din judeţ, denumită ca atare, ”Lupii tineri”, însufleţită de Ţuţu şi Horia, între cei care s-au racordat reorganizării fiind și nimeni altul decât antrenorul prim-divizionar Dan Alexa, care a semnat un parteneriat în acest sens cu clubul din Buziaş.

Ca o concluzie la finele turului, Cosmin Loga, jucător dar și delegat al echipei, a semnalat că ”după părerea mea ocuparea primului loc la sfârşitul turului de către formația noastră este meritată. Singura care se ţine după noi este Avântul Topolovăţul Mare. Însă, Seria a III-a este totuși foarte grea, iar la toate echipele la care am jucat în deplasare, au tras tare să ne bată. Cel mai greu joc l-am avut la Gavojdia, unde am și făcut cel mai slab meci, dar cu noroc am reuşit să câştigăm, la limită, cu 2-1. Şi la Uliuc am câştigat foarte greu, am ratat mult, iar gazdele au jucat cam dur şi au pus presiune pe noi, dar am avut noroc că a fost un arbitru care a ţinut meciul în mână. Vă pot spune că ne-am reunit greu dar treptat echipa s-a întărit cu jucători de mare experienţă iar forma sportivă de care au dat dovadă colegii mei ne-a propulsat pe locul I, cu maximum de puncte. Pot spune că am remarcat forma foarte bună a lui Caius Marta şi Dani Şandru, dar în general, cum am spus mai înainte, toţi jucătorii au contribuit la această performanță, locul 1 la sfârşitul turului. Sunt foarte mulţumit de sprijinul acordat de Primăria oraşului, care nu ne permite să dăm pasul înapoi, căci beneficiem de condiţii foarte bune şi cu siguranţă, dacă vom continua tot aşa până la finalul campionatului, toată munca şi eforturile noastre vor fi răsplătite cu promovarea în liga a patra. Acum, cu toţii am luat o vacanţă bine meritată… Reunirea lotului pentru retur a fost fixată pe 3 februarie”.

Clasamentul Seriei a III-a de ”Județ”, pe coloana datelor tehnice. Principalele repere legate de returul din sezonul de primăvară al fotbalului ”mic” timișean, într-o consemnare de săptămâna trecută.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: