Play-off: s-a decis țintarul lui LPS Banatul Timișoara și ACS Poli, de-acum pe Calor, cu 3 remarci pe adresa FRF

Echipele de juniori A și B ale secund-divizionarei ACS Poli Timișoara nu vor juca în cuplaje cu garniturile celuilalt club calificat în play-off cu ambele sale formații, Pandurii Lignitul Târgu Jiu, ceea ce înseamnă două deplasări pentru alb-negrii bănățeni în Oltenia. Dar iată țintarul decis astăzi de FRF pentru cele 6 etape din play-off-ul Seriei 6 în Campionatul Național juvenil…

Ca o primă remarcă, apropo de modul de organizare al fotbalului autohton, ni se pare nelalocul său aspectul că formațiile calificate în play-off au trebuit să aștepte pînă astăzi aflarea primei destinații din faza următoare a competiției, ce demarează deja joi la amiază, peste 3 zile, sub pretextul că abia duminică au fost decise echipele ce merg mai departe în 1-4. Nu se putea oare contura din timp programul competițional pe baza cifrelor în sine echivalînd cu locul final al grupărilor la finele returului? Bineînțeles că se putea. Așa se croiesc competițiile, de pe luni pe joi!?

Totodată, ținînd cont de dificultățile financiare ale mai tuturor cluburilor din fotbalul nostru, FRF ar fi putut lua în calcul reușita grupărilor ACS Poli și Pandurii Lignitul de a accede în play-off cu ambele garnituri, și să le programeze partidele tur-retur atît la juniori A cît și la B în etapele I și IV, pentru atractive cuplaje ce le-ar fi scutit de o deplasare în plus, cu mențiunea că datele prestabilite prevedeau ca datele de disputare să coincidă în cazul celor două categorii de vîrstă doar în cazul rundelor 1, 2, 3 și 4. Dar probabil mai trebuie să subziste și vreun hotelier ceva, că doar fotbalul este mama tuturor răniților, de la firme de securitate și pază și pînă la alte auxiliare…

Cît despre noul format, mai bun totuși în întregul său, nu poate fi însă trecut cu vederea nivelul valoric îndoielnic al fazei pe serii a competiției, cu 12 grupări la start în fiecare grupă geografică, dacă notăm marile dificultăți întîmpinate de unele cluburi, și aici gîndul ne fuge de exemplu la severineni, care și ieri, contra lui ACS Poli Timișoara, au găzduit partidele la Vânju Mare, pe un teren ca și impracticabil la atacarea lunii mai, impediment care i-a făcut pe amfitrioni să apeleze și la teniși pentru a se descurca pe propriul gazon.

Fotbalul românesc, și prin brazde și în teniși spre Cupa Mondială 2014, o amăgire care doar ar tapeta uriașele goluri ale unui sport sărăcit.

În fine… ACS Poli Timișoara va debuta cu juniorii A joi la ora 12, acasă, pe Colterm, în Calea Șagului, cu Minerul Motru, după care va evolua tot acasă, cu Pandurii, iar în runda a treia la Reșița. În retur, elevii lui Cristian Contescu vor juca la Motru și Târgu Jiu, iar finalmente acasă cu FCM 2012 Reșița.

Ca date de disputare, turul play off-ului va fi în 2, 9 și 12 mai, adică începînd de joi, iar returul în 19, 23 și 26 mai. ACS Poli pornește cu punctaj maxim, 18, urmată de reșițeni, cu 7, Pandurii, cu 6, respectiv Minerul Motru, cu două puncte.

+

La juniori B, unde datele de disputare sunt tot 2, 9 și 12 mai, adică începînd de joi, cu returul în 19 și 26 mai plus 2 iunie, ACS Poli va debuta răspoimîine la ora 14 la Târgu Jiu, după Paști urmînd a continua cu o deplasare la Hunedoara și un meci acasă cu LPS Banatul Timișoara.

Lider care va începe joi la ora 14 acasă contra lui FC CS Hunedoara, iar în joia după Paști, pe 9 mai, acasă cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu, urmînd a încheia turul pe terenul lui ACS Poli Timișoara. Pentru ambele bănățene returul va programa în aceeași ordine a întîlnirii adversarelor revanșele partidelor din aceste două săptămîni.

LPS Banatul ia startul cu 13 puncte, urmat de Pandurii Lignitul, cu 11 puncte, ACS Poli, cu 6, și CS FC Hunedoara, cu 4 puncte.

Ulterior, turneul zonal, semifinal, la care se califică doar prima clasată la finele celor 6 etape din următoarele 5 săptămîni va avea loc pe 2-6 iunie la juniori A, respectiv în 11-15 iunie la juniori B, cu finalele programate pe 14 respectiv 19 iunie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: