Plecați de la 0-1, galben-roșii bisează norma de două goluri acasă pentru 3 puncte: Ripensia – Gloria Buzău 2-1 (1-1): FOTO

Are mai puține meciuri acasă decât în deplasare, dar momentan măcar le câștigă, îndulcind amarul înfrângerilor la scor de la Drobeta Turnu Severin și Ploiești, dar și pierderea duelului direct local de la ASU Politehnica. După 2-0 cu Aerostar Bacău, galben-roșii au câștigat prin a marca tot două goluri și cel de-al doilea meci pe teren propriu, la matineul de pe ”Electrica”, răsturnând scorul prin reușite la mijlocul primei reprize și în primele minute ale celei de-a doua, după ce tot în primele minute, dar din partea I, înscriau vizitatorii neînvinși la Mioveni și Constanța, învinși apoi abia în etapa a V-a, acasă cu reșișenii: Ripensia Timișoara – SCM Gloria Buzău 2-1 (1-1).

De la 1-2 în august 2019, la 2-1 în octombrie 2020, pendulare a bănățenilor de la eșec la victorie când vine vorba despre meciurile acasă în Liga 2 cu buzoienii, pe care i-au depășit astfel în clasament. O poziție nițel mai ferită pentru roșu-galbeni, în așteptarea deplasării în Bărăgan, la nou-promovata din Slobozia, urmată de primirea bucureștenei Metaloglobus. Până atunci însă, bucuria victoriei…

Înaintea starului de partidă, echipa gazdă a desfășurat un înscris în memoria celui care a fost Dieter Bella, dispărut în urma unui tragic accident rutier, plecat în ceruri la numai 44 de ani. Iar chiar în debutul meciului am asistat la o fază ca în curtea şcolii, când portarul Dobre a prins mingea în careu iar Tieranu a lovit-o cu mâna, arbitrul acordând lovitură de la 11 metri pentru vizitatori, transformată cu precizie cu un şut în dreapta portarului… 0-1. Protestele gazdelor au fost zadarnice, fără ca arbitrul să se lase intimidat, ferm pe decizia luată în minutul 4.

În minutul 22 avea să fie 1-1, prin Vlad Tudorache, după un schimb de pase cu Rogac, şut de la 18 metri şi deviere a fundaşului Marius Ioniţă în propria poartă, derutându-l pe portarul Horeboiu, care a plecat în stânga iar mingea s-a dus în dreapta, lângă bară.

Putea fi 1-2 zece minute mai tarziu, când oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri iar Balgiu a trimis o ”torpilă” spre vinclu, deturnată miraculos de Dobre în corner. De fapt, scorul la cornere a fost de 2-5 în favoarea oaspeţilor…

Am mai notat şi şutul de la 18 metri expediat de Vasluian peste transversală. După pauză, două schimbări bune efectuate de gazde, intrând Popovici şi Burdeţ în locul lui Ene şi Rogac, înlocuiri care au dat aripi timişorenilor, în atac mai susținut spre poartă. Iar deja minutul 48 avea să aducă golul tuturor punctelor.

Marian Vlad Tudorache, cel mai bun jucător de pe teren, a driblat trei adversari aproape de careul de 16 metri dar nici nu a mai pasat la nimeni, încercând un şut din afara careului mare, pe jos în dreapta portarului: a marcat golul doi şi a adus trei puncte pentru echipa sa.

Cu 10 minute înainte de final, Neagu a sărit la minge în faţa unui adversar, la centrul terenului, şi s-a ales cu un cartonaş galben, cei de pe banca gazdelor sărind ca arşi la decizia luată de arbitrul întâlnirii. Nici antrenorul secund al oaspeţilor, nici antrenorul principal al gazdelor nu au scăpat de cartonaşul galben.

S-a prelungit cu patru minute dar nu s-a mai întâmplat nimic, ”galbenii” lui Cosmin Petruescu adăugând alte trei puncte preţioase la zestre.

La ieşirea din stadion, punctul pe i, pus de antrenorul principal al Gloriei, Ilie Stan, care a răbufnit, spunând că gazdele au avut două şuturi pe poartă şi au câştigat, ”aşa este la fotbal, se joacă pe goluri!”

*

Ripensia: 1. Ștefan Dobre – 13. Valerii Macrițchii, 5. Constantin Darius Țieranu, 26. Rogac (min. 46, 4. Alin Burdeţ) , 17. Andr. Macrițchii, 21. Yuri Coulibaly, 18. Dorin Tudor Călin (cpt.), 11. Ion Vasluian (min. 67, 15. Mirjan Maric), 23. Mihai Ene (min. 46, 14. Alexandru  Adrian Popovici), 24. Marian Vlad Tudorache (min. 73, 8. Cătălin Alexandru Neagu), 9. Nemanjia  Sokovic (min. 85, 7. Denis Golda).

Antrenori (principal): Cosmin Petruescu; (secund) Iulian Munteanu.

Pe bancă: 99. George Adrian Păduraru – 2. Răzvan Sebastian Dan, 10. Cosmin Sîrbu, 22. Gabriel Stoi.

SCM Gloria Buzău: 13. Dragoş Horeboiu – 28. Sergiu Pîrvulescu (min 75, 31. Ciprian Petre), 5. Marius Ioniță, 23. Sebastian Ghinga (cpt.), 19. Călin Ioan Toma, 24. Iulian Roșu, 8. Cristian Balgiu, 21. Constantin Stoica (min. 60, 20. Ioan Pătruică), 7. Cristian  Ciobanu (min. 60, 31. Alexandru Piftor), 93. Maxim Iurcu, 11. Dragoş Huiban.
Pe bancă: 1. Rareş  Șerban – 99. Gabriel Nedelea, 10. Cosmin Tucaliuc, 17. David  Stăiculescu, 15. Gheorghe  Anton, 18. Ciprian Perju.
Antrenor principal  Ilie Stan şi secund Robert Panduru.

Au arbitrat: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Radu Despa (Baia Mare) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca). Arbitru de rezervă Cristian Antonio Pascu (Sibiu). Observator de arbitri Marcel Savaniu (Braşov), delegat de joc Viorel Lolea (Reşiţa).

Rezultatele etapei a VI-a în Liga 2 și programul rundelor 6-7, pe coloana clasamentelor.

Fotografii realizate de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: