Poate suna mai bine de-atît? Poli – UTA 8-0 (5-0)

Stoichescu, cu 3 reuşite, respectiv Rotariu, cu alte două, iar la reluare Nicoară, Oberşterescu şi Bărbuţ, din 11 metri, au semnat golurile conservării unui start perfect în play-off şi pentru juniorii B alb-violeţi, care, într-un derby cu UTA, aşa cum poate fi considerat acest duel la orice nivel, şi mai exact între învingătoare la debut cu 2-0, au înscris din nou de două ori mai multe „boabe” decît colegii lor mai mari: Poli – UTA 8-0 (5-0).

Aşadar simetrie… tot ce adauăgă juniorii mari polişti, colegii lor mai mici dublează. Flatant pentru activitatea grupelor mari ale Centrului juvenil alb-violet, scorul general al „dublei” intermediare de pe „Colterm” a fost 12-0, semn al roadelor în urma unei ierni nu dintre cele mai uşoare…

Aşadar nici juniorii ”mici” nu au rămas mai prejos joi după-amiază, elevii lui Cristian Contescu învingînd vecinii din Arad la un scor și mai mare. După un început fulgerător din partea gazdelor, trăznetul timișorean căzînd prin Stoichescu, partida s-a echilibrat vreme de circa 10 minute, adică până la următorul atac timişorean, când Rotariu majorează dintr-o lovitură liberă de la 20 metri, mingea ducându-se direct în vinclul porții apărate de Barabaş. Era minutul 18, iar până la pauză scorul avea să fie 5-0!

Iar pe tabelul marcatorilor aveau să se înscrie aceiaşi autori: Stoichescu şi Rotariu. Elevii antrenaţi de Cristan Contescu au practicat în runda a doua din play-off un joc foarte bun, ce e drept în dauna unei echipe din Arad care nu prea s-a ridicat, din punct de vedere valoric, la un nivel cine ştie ce. Cu toate acestea juniorii B ai roş-albilor de pe Mureş au periclitat poarta timişoreană în două rânduri mai periculos, însă defensiva gazdă şi-a făcut datoria cu prisosinţă. Junii timişoreni par a se fi înscris pe drumul cel bun, exceptînd fazele cînd se exagerează în ţinerea mingii, ducînd la pierderea sa nejustificată.

Revenind la mitanul doi, remarcăm şi apetitul ofensiv al celor care au intrat după pauză, asta însemnînd că „are balta peşte!”, dovadă că încă trei goluri au avut alţi autori… Oberşterescu, Bărbuţ din penalty şi Nicoară. Iar în final un scor extrem de plăcut pentru bănăţeni şi destul de usturător pentru arădeni…

Merită remarcaţi toţi jucătorii pentru aportul lor colectiv deosebit, închegînd o formaţie care pe mai departe trebuie să fie unită întrucât o aşteaptă confruntări de anvergură. Iar chiar următorul meci este unul foarte greu, cu ocazia primei deplasări, în fieful bihorenilor de la Liberty Salonta. O partidă în care juniorii din Timiş au nevoie de o doză în plus de pragmatism şi concentrare în exprimare.

Poli juniori B: Gîrlea – Torok, Stoica, Gligorovici, Crăciunesc – Scheau, Dalea, Balaure – Rotariu, Stoichescu, Bărbuţ. Au mai jucat: Şuşnea, Sturza, Oberşterescu, Nicoară, Iazji.

UTA juniori B: Barabaş – Gherghescu, Camen, Varga, Slach – Simion, Dan, Băbuţa, Marinescu – Oros, Trabalka. Au mai jucat: Juchel, Matei, Farian.

Juniorii B polişti au acumulat 8 puncte din două jocuri, golaveraj 10-0, în vreme ce UTA, care trecea duminică de reşiţeni cu 2-0, a rămas cu 4 puncte (2-8).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la Poate suna mai bine de-atît? Poli – UTA 8-0 (5-0)

 1. uta spune:

  Felicitari echipei Poli,dar noi suntem jucatori nascuti in 96,jucatorii de 95 joaca la juniori A

 2. super spune:

  daca ce a fost ieri a fost un joc bun,si un joc de echipa…….inseamna ca de mult nu am mai vazut un meci de fotbal……..dar de aia avem un campionat super bun si mai ales o echipa nationala fantastica……….

 3. mihai spune:

  si noi avem in echipa 4 jucatori de 96 dar cu atat mai mult trebuie sa jucam la nivelul al celor de 95 , oricum felicitari baietilor lui Poli au fost cei mai buni

 4. mihai spune:

  mai super omule tu cred ca tu esti pe langa subiect te-ai spalat bine pe fata cand te-ai trezit ,mai baiatule sant 5 copii titulari bolnavi acasa si tot au demonstrat ca au jucat bine si restul copiilor tu ce vrei de la ei ca sunt inca la un nivel mai mic ca joc ,tu compari juniorii cu echipa mare a lui Poli !!!!!!!!!! cred ca inca mai visezi la ora asta

 5. pro si contra spune:

  Pentru niste copii de 16-17 ani,nivelul de joc este destul de jos,daca este sa fim sinceri.Nu are rost sa ne furam caciula unul altuia..si sa ne imbatam cu apa rece,la aceasta varsta jucatorii de calitate trebuie sa joace minim in liga 2 Romana,daca este sa avem pretentii…sau noi ai tinem la juniori pana la 19 ani,si dupa aceea avem pretentia sa joace titular in liga 1?
  Ceea am vrut sa reliefez este ca nu se vede o conceptie de joc,nu se vede conceptul de echipa…atata tot.
  Ganditiva numai ca in Franta de exemplu,in 1 liga,cati jucatori sub 18 ani joaca….va spun,sunt foarte multi,uitativa la meciuri si veti vedea…Aici clar tine si de politica cluburilor…dar daca ar fi un jucator cu valoare,sa fim sinceri toata lumea l-ar baga sa joace.
  De asta ar fi mai bine sa fim mai temperati si sa nu ne exultam,ptr ca jocul nu mi sa parut extraordinar….cu tot respectul pt copii .

 6. Pasarea PHOENIX spune:

  Asta „super” cred ca e ziarist, ca d-aia se pricepe asa bine la fotbal!

 7. un cetatean de oras spune:

  Cu astia de la sate faceti scoruri mari! Dar cu cei de la oras e mai greu: pe Oradea abia i-ati batut cu 2-0,sa vedem cu Salonta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 45

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: