Pobeda, ceas: 8-1 pentru al optulea succes la rînd. Dar…

Pobeda ar fi ameninţat poate podiumul Diviziei D Timiş dacă s-ar fi revitalizat ceva mai devreme decît în iarnă, de asemenea natură a fost revirimentul bulgarilor din Dudeştii Vechi, care sîmbătă au punctat fără emoţii cel de-al optulea triumf la rînd în liga a patra prin nu mai puţin decît 8 goluri, ajungînd la 30 de „boabe” în retur: 8-1 cu „vecina” Banatul Nerău.

„N-am avut nici o problemă, a mers strună. Am fost suspendat o etapă, pentru acest meci, de la jocul cu CFR, după ce miercuri am luat loc pe banca tehnică la Cerneteaz. Astăzi, înaintea partidei, observatorii mi-au comunicat că joi s-a hotărît suspendarea mea pentru o etapă, dar la meciul acesta puteam sta şi acasă”, a spus la final Petre Mirciov, antrenor al Pobedei, care a reuşit cel mai clar succes în retur după cele ale Lugojului, 10-0 tot cu Banatul şi 9-1 la Dragşina.

Pobeda a marcat simetric, cîte 4, deja din minutul 10, prin Kalapiş, apoi în minutul 14, prin Şerban, care a dublat în minutul 30, Vasilcin majorînd la patru în minutul 36. Tot din acţiune şi la reluare, cînd arma secretă Prochin i-a luat locul lui Şerban şi a semnat un hat-trick în doar 20 de minute, antrenorul său remarcînd un notabil simţ al porţii pentru vîrful împins, care, ca şi colegii săi, a reuşit din acţiune, uneori fără preluare şi în viteză.

Iar pentru ca balul să fie desăvîrşit, şi Piloiu, un fundaş central, a înscris la rîndul său! Banatul a ratat la 6-0 un 11 metri, apărat de fapt de remarcabilul Stoianov, şi a şi marcat la acelaşi scor.

Iar Pobeda pregăteşte şi schimbul de mîine, juniorul Roncov fiind aruncat sîmbătă în focuri, după ce cîştiga recent cu pepiniera Pobedei un turneu de 14 echipe, la Varna, unde tinerii conduşi de profesorul Sebastian Viruzab şi atacantul Pobedei, Ioan Kalapiş, au fost mai buni inclusiv decît 5 alte trupe străine din 5 ţări oaspete, printre care Serbia şi Croaţia.

Pobeda a mai marcat 7 în tur, cu Pişchia, respectiv 6 cu Cerneteaz, acum evidenţiindu-se prin Stoianov – Gabără (Micluţ), Piloiu, Fibişan, Boboiciov (Roncov) – Stoiov (Rusu) – Daju, Vasilcin, Budur – Şerban (46, Prochin), Kalapiş.

Fără a ştirbi cu nimic din meritele Pobedei, trebuie însă remarcat nivelul modest manifestat în acest retur de nou-promovata Banatul Nerău, care, odată betonată cu acumulările de puncte din tur, a cedat acum la diferenţe ca 0-4, 0-5, 1-6, acest 1-8 sau chiar 0-10, pe seama imposibilităţii asigurării unei continuităţi în pregătire şi a existenţei unui lot extrem de redus numeric şi valoric, ceea ce reliefează nivelul subţiat al competiţiei.

Unele grupări arată a fi de umplutură şi tratează competiţia în oarecare zeflemea, la nivelul actului de prezenţă, vina şezînd însă mai ales în bătătura AJF Timiş, încremenită în acceptarea a 18 competitoare la start. www.sporttim.ro a mai semnalat acest neajuns dar presa consemnează, presa aude, inerţia şi neprofesionalismul fiind nişte racile care au diminuat valoric, în timp, nivelul unei întreceri cîndva respectabile, acum presărată cu 1-8, 1-9 şi 0-10. Ruşinos. Dă de gîndit.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Pobeda, ceas: 8-1 pentru al optulea succes la rînd. Dar…

  1. petru spune:

    bravo Pobeda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sase

 


Alte articole legate de acest subiect: