Poleială: UTA – Rapid București 1-2 (1-0)

UTA, net favorită înaintea partidei de azi de la Arad cu Rapid, nu a avut sorții de partea sa. Așa cum echipa Ungariei a fost sigură că va câștiga finala Campionatului Mondial din anul 1954 cu mult mai modesta echipă a Germaniei și a pus șampania la frapat, dar a amânat sărbătoarea, așa tergiversează și UTA revenirea în liga întâi.

După cum s-au petrecut lucrurile în teren, arădenii au dezamăgit, atât prin maniera de joc, cât și prin atitudine. UTA a început crispat împotriva giuleștenilor meciul arbitrat de un bucureștean, fără a periclita poarta adversă. A venit acel gol aproape de nicăieri și lucrurile au părut să se  liniștească.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru Dan Alexa, care a scos asul din mânecă și l-a introdus pe Sefer, parte a unei duble înlocuiri, schimbând jocul în bine. Au urmat două goluri marcate de rapidiști din lovituri de cap în urma unor faze fixe, care au dat peste cap toate socotelile arădenilor. Aceștia au atacat haotic, fără consistență și s-au văzut învinși, trebuind să amâne sărbătoarea promovării.

Este limpede cât de mult poate influența înrâurirea lucrurilor o lungă pauză forțată, impusă de autorități sub pretexte dintre cele mai discutabile, scurtcircuitare și scoatere din ritm, dar cum răbdarea are limitele ei, apar firesc și întrebări legate de valoarea jucătorilor. Șansa promovării rămâne intactă, cu condiția ca datele problemei să se schimbe radical. Jucătorii vor trebui să aibă acel savoir faire ca să evite toate neplăcerile…

FC Rapid a urcat astfel pe locul 3 în clasamentul play-off al Ligii 2 bazat pe o foarte controversată stipulare a sistemului de punctare la care a apelat FRF, cu 24 de puncte, în urma arădenilor, cu 29, și a lui AFC Turris Oltul, cu 25. Tot 24 de puncte deține și CS Mioveni, iar AFC Campionii FC Argeș 23 și Petrolul 22. Marți de la ora 17, tot în penultima rundă din play-off, etapa a IV-a, AFC Turris Oltul – CS Mioveni iar de la ora 19, Petrolul cu piteștenii. Runda finală, sâmbătă de la ora 11: FC Argeș – UTA, CS Mioveni – Petrolul și Rapid – Turris Oltul.

*

UTA – Rapid 1-2 (1-0)

Au marcat: Miculescu (min. 38) cu un șut din apropiere în urma centrări a lui Ioniță și o greșeală a portarului Popa; Mallo Facundo (min. 57) cu capul în urma unei lovituri libere a lui Sefer; Mallo Facundo (min. 78) cu capul din apropiere în urma unui corner.

UTA: Iacob – Bustea, Melinte (cpt.), F. Ilie, Roumpoulakou – Moise, Isac – Miculescu (min. 81. Oroian), Ioniță (min. 68 Jebari), Ursu (min. 81 Ciucur) – Buhăcianu (min. 68 C. Rus)

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, A. Rus, Crișan.

Rapid: Popa – Bonnin, Mallo Facundo, Goge – Jorza (min. 54, Sefer), Cârstocea – Alami (min. 24, Labeau), Drăghiceanu (min. 54 Lazăr), Crețu (min. 54, V. Alexandru) – Hlistei (cpt.) (min. 85 Manole).

Antrenor: Dan Alexa.

Pe bancă: Drăghia, Băjan.  

Cartonașe galbene: Moise, Bustea, Melinte, C. Rus; Popa, A. Iacob, Cârstocea, Goge.

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Vladimir Urzică (P. Neamț), Adrian Vornicu (Iași). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori:  Daniel Sabău (Zalău), Dan Jiga (Bistrița).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: