Poli 2002 deraiază în 10 oameni finalista din 2010, CFR Cluj

Cristian Contescu merge din succes în succes, FC Politehnica 2002 debutând cu o victorie la scor, 4-1 la pauză 1-1, în Grupa D a fazei sferturilor de finală ale Campionatului Naţional de juniori A, singura asperitate a triumfului repurtat joi dimineaţă la Braşov în faţa finalistei de anul trecut a competiţiei, CFR Cluj, fiind eliminarea portarului Rusu în minutul 70, moment din care rezerva sa, Tcaciuc, a avut intervenţii salutare, începând chiar cu deturnarea unui penalty al vişiniilor de sub Feleac.

Artean a egalat finalista din 2010 din penalty

Artean a egalat finalista din 2010 din penalty

„În ansamblu, ne-am impus meritat, fără nici cel mai mic dubiu, în faţa finaliştilor din 2010 ai competiţiei la această categorie de vârstă, a juniorilor A. CFR Cluj are o echipă masivă, bine organizată, dar pe care am dominat-o din toate punctele de vedere. Se poate spune că a fost un fel de finală a acestui turneu, astăzi întâlnindu-se câştigătoarele seriilor de campionat, însă nu doar ne-am impus jocul, ci am făcut-o la un scor categoric. Rezultatul de 4-1 spune multe, iar cu disciplină şi seriozitate sperăm să continuăm în aceeaşi notă”, a spus Cristian Contescu, antrenorul juniorilor A ai FC Politehnicii 2002.

Timişorenii n-au acuzat şocul primirii golului din minutul 4, CFR înscriind dintr-o lovitură liberă pe colţul scurt, cu concursul lui Rusu, şi au egalat într-o primă parte în care au mai avut două bune oportunităţi, prin Artean, care a transformat un penalty acordat pentru un fault în careu asupra lui Coşovanu.

Mucsi i-a desprins pe polişti cu o „dublă” rapidă, în doar câteva minute după reluare, mai întâi printr-un şut de la 16 metri, în minutul 48, iar câteva minute mai apoi la capătul unui contraatac purtat pe dreapta de Vântură, care l-a servit în careu.

Belu a risipit orice emoţii cu un şut de la 20 de metri cu piciorul stâng, conturând un categoric 4-1 pentru câştigătoarea seriei a VII-a a Campionatului Naţional de juniori A, şi care a luat astfel o serioasă opţiune pentru calificarea în semifinalele întrecerii juniorilor mari ai ţării.

O ieşire întârziată la o pătrundere pe centru a ceferiştilor l-a costat pe portarul Rusu eliminarea din joc, în minutul 70, şi practic ratarea următoarelor două partide ale poliştilor, de vineri şi duminică. Tcaciuc, care l-a înlocuit pe Coşovanu pentru a prelua postul lui Rusu între buturi, a respins remarcabil cu chiar prima atingere a balonului şutul expediat din penalty de CFR Cluj, evidenţiindu-se ulterior cu alte două-trei intervenţii salutare.

Cristian Contescu a apelat la Rusu – Belu, Stănilă, Oberşterescu, Zele (Lupancu) – Coşovanu (70, Tcaciuc), Artean, Constantinescu (Căluşaru), Damian – Mucsi (65, Precupanu), Vântură (Neamţu). „N-avem probleme de ordin medical înaintea următoarelor două jocuri, ci doar legate de eliminarea şi pierderea lui Rusu”, a explicat Contescu, care a asistat şi la cel de-al doilea joc al zilei, FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea 3-0, disputat ulterior, de la ora 11,30. Ovidiu Stângă, selecţioner federal la nivel juvenil, şi care este secondat în funcţie de profesorul timişorean Sorin Brândescu, a asistat la primul cuplaj al turneului braşovean.

Pentru jocul de vineri de la ora 11,30, cu CSM Râmnicu Vâlcea, respectiv pentru cel de duminică, de la aceeaşi oră, cu FC Braşov, Contescu l-a convocat pe Victor Gârlea, pentru recompletarea lotului pe postul de portar de rezervă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: