Poli, cu un unic eşec extern, o ultimă deplasare, fără licenţă

Pentru al doilea sezon consecutiv, conducerea polistă pune piedică performanţelor băncii tehnice şi a lotului de jucători. După ce le-a răpit oportunitatea de a evolua în preliminariile Champions League şi a continua să se lupte în prima ligă pentru primul titlu de campioni, oficialii “alb-violeţilor” nu au găsit soluţii pentru a rezolva problemele financiare, retrăgând dosarul de licenţiere.

Jucători ca Popa, marcator sîmbătă, în 2-0 cu Mureşul, Boştină, Petcuţ sau Zaluschi sunt convocaţi şi pentru această deplasare pe care Rover Cârstea (foto prima pagină), la revederea cu foştii săi colegi pînă în iarnă, o abordează avînd în sfîrşit un prim gol în contul bănăţean, lui urmînd a i se alătura şi alţi componenţi suspendaţi la ora succesului de sîmbătă de pe Bega…

Astfel, deşi nu a avut emoţii tot campionatul în a ocupa una dintre cele două poziţii promovabile, nici în viitoare stagiune Poli nu va fi la startul Ligii întâi. Cu patru runde înaintea finalului şi cu o virtuală victorie în faţa retrasei Arieşul Turda, echipa timişoreană mai are nevoie de numai un punct pentru a-şi asigura şi matematic locul secund în seria vestică, având momentan opt puncte mai mult decât Gaz Metan Severin, principala favorită la ultima treaptă a podiumului.

În runda intermediară de miercuri, de la ora 18, trupa lui Velcea va evolua în compania lui FC Argeş, o altă formaţie care a retrogradat din prima ligă la “masa verde”. Se întâmpla în sezonul 2008/09, când, deşi se clasaseră pe 10, piteştenii au fost trimişi în eşalonul al doilea în urma scandalului de corupţie în care a fost implicat patronul echipei, Cornel Penescu, dar şi mai mulţi arbitri. A fost un şoc din care clubul argeşean nu şi-a revenit nici astăzi.

De altfel, contra lui FC Argeş, Poli a obţinut una dintre cele mai categorice victorii din turul campionatului. Pe 5 noiembrie, Axente (9), Ricketts (23) şi Goga (66) au marcat pentru un succes la scor de neprezentare. Dacă Velcea i-a folosit pe Lepmets – Mera, Scutaru, Fl. Ilie, Sepsi – Goga, Gorobsov, Dobriceanu (Fuchs, 62), Curtean – Ricketts (Chiş, 67), Axente (Popovici, 81), la adversari a jucat, fără să iasă în evidenţă, Rover Crîstea, transferat între timp la Timişoara.

În ciuda numeroaselor plecări din lot şi a utilizării, etapă de etapă, a unui alt “11”, Poli continuă să aibă numai un eşec în deplasare, acela de pe terenul nou-promovatei Luceafărul Oradea, mai nou pretendentă la promovarea în prima ligă. Alături de liderul Gloria Bistriţa, “alb-violeţii” au cele mai multe succese în meciurile de afară, 7.

Şi FC Argeş a înregistrat doar o înfrângere în propriul fief, în compania aceleiaşi Gloria Bistriţa, cu 1-3. Totuşi, în celelalte 12 partide au triumfat numai în jumătate din cazuri.

În anterioara partidă de pe stadionul din Trivale, pe 26 iulie 2008,
Poli a încheiat la egalitate, 1-1. Ambele reuşite au fost realizate de jucători timişoreni. Mai întâi portarul Taborda (42) şi-a trimis balonul în propria poartă, însă la numai trei minute distanţă, cehul Magera a restabilit echilibrul.

Timişorenii nu au mai pierdut pe terenul rivalilor de mai bine de nouă ani. Ultimul eşec s-a consemnat în ediţia 2002/03, pe 15 martie, când FC Argeş s-a impus categoric, cu 5-1. Golul lui Silvăşan, din minutul 4, a fost un simplu foc de paie, piteştenii răsturnând rezultatul prin Bălaşa (26), Crivac (32) şi Dică (51, 62, 90). A fost campionatul în care bănăţenii au ajuns la barajul de promovare/retrogradare, cu Gloria Buzău.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: