Poli, debut de primăvară sub semnul lui a fi sau a nu fi

După o pauză interminabilă de 110 zile, vineri s-a reluat campionatul în seria a doua a ligii secunde, liderul Gloria Bistriţa trecând la limită, graţie unui gol marcat în minutele de prelungire, de o altă pretendentă la promovare, Chindia Târgovişte. Iar Poli Timişoara reintră şi ea în scenă sâmbătă de la ora 13 (DIGI Sport), la Oradea, în duelul dintre cele două formaţii retrogradate din cauza neacordării licenţei de către FRF.

În ciuda lungii pauzei competiţionale, conducerea administrativă nu a rezolvat stringenta problema a licenţierii, primind în schimb pe ultima sută de metri confirmarea că tot ceea ce înseamnă numele „Politehnica”, palmaresul şi culorile… s-au întors „acasă”. Tratativele cu autorităţile locale s-au prelungit la nesfîrşit, riscînd să lase clubul şi pe mai departe în eşalonul al doilea. În această situaţie de incertitudine, directorul sportiv Daniel Stanciu a ales să părăsească Timişoara, preferând echipa lui Adrian Porumboiu.

În plan sportiv, Poli a reuşit anul trecut rara performanţă de a nu suferi niciun eşec în propriul fief, atât în prima ligă, cât şi în a doua. Singura înfrângere a venit chiar la ultima reprezentaţie de pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în sferturile Cupei României, 0-1 cu Gaz Metan Mediaş. Problemele “alb-violeţilor” au apărut în schimb în deplasare, unde, în special din cauza lipsei de concentrare şi a superficialităţii, au irosit puncte importante în duelul cu Gloria Bistriţa pentru şefia clasamentului. Tocmai pentru a nu pierde contactul cu liderul seriei, elevii lui Velcea ţintesc victoria lui Oradea, acolo unde doar UTA s-a impus în acest sezon (citiţi o avancronică statistică a deplasărilor recente pe Criş, precum şi declaraţii ale jucătorilor şi antrenorilor, în ştirile adiacente).

În partida directă din tur, pe 19 august, timişorenii au câştigat mult mai clar decât o arată scorul de 2-0, prin golurile marcate de Scutaru (24) şi Axente (56). Poli a evoluat cu următoarea echipă: Lepmets – Dăruială, Florin Ilie, Luchin, Sepsi – Curtean (Rocha, 70), Scutaru (Poparadu, 62), Tameş, Goga – Ricketts, Axente (Zăgrean, 81). După exodul din vară, pauza de iarnă i-a lăsat pe timişoreni fără alţi patru jucători de bază. Trio-ul Luchin-Curtean-Tameş luptă acum să aducă titlul în vitrina lui Dinamo, în timp ce Sepsi, declarat liber după o altă neglijenţă a oficialilor bănăţenilor, a evoluat deja pentru FCM Târgu Mureş. De altfel, dintre vedetele cu care alb-violeţii au luptat pentru titlu în 2011, sub comanda lui Vali Velcea a mai rămas doar Dorin Goga, singurul jucător care a evoluat ca titular în ultima partidă a lui Poli din Liga întâi, în acel succes categoric, 4-1, cu rivalii de la Dinamo, dar care în săptămîna debutului în retur a suferit o viroză cu stare febrilă, ce-i periclitează potenţialul la ora jocului de la Oradea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = cincisprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: