Poli depunctată cu 6 „boabe” şi ameninţată cu retrogradarea

Într-un alt cutremur ca efect al prăpădului generat de ineficientele achiziţii din gestiunea Marian Iancu, SC Fotbal Club Timişoara, conform denumirii menţionate în faxul remis astăzi de FIFA pe adresa Federaţiei Române de Fotbal, urmează a porni la drum în viitorul sezon cu o penalizare de 6 puncte şi riscă totodată şi retrogradarea în eşalonul imediat inferior în cazul neachitării datoriei către FC Slovan Liberec în contul transferului lui Brezinsky chiar şi după depunctarea sa.

După ei, potopul, s-ar putea caracteriza „era Iancu”, sfîrşită pe de-o parte cu cei mai răsăriţi dintre ultimii mohicani deportaţi la Concordia Chiajna şi cu alte sancţiuni şi pericole venite din partea forului mondial, care a solicitat FRF aplicarea unei penalizări de 6 puncte în contul grupării alb-violet, pentru nerespectarea unei decizii a Comitetului de Disciplină FIFA, datînd din 9 martie 2012.

FRF se vede obligată să transmită dovada depunctării secund-divizionarei pe adresa forului de la Zurich pînă înaintea începerii viitoarei ediţii de campionat, în caz contrar riscînd suspendarea chiar şi din toate competiţiile forului mondial, conform exemplificării oferite de FIFA în depeşa remisă astăzi. „Mai mult şi în acord cu paragraful III.5 al menţionatei decizii, vă reamintim că dacă SC Fotbal Club Timişoara continuă să nu plătească datoria chiar şi după deducerea punctelor, situaţia va fi readresată în următoarea întrunire a Comitetului de Disciplină FIFA, care va decide asupra unei posibile retrogradări a primei echipe a clubului în eşalonul imediat inferior”, a continuat comunicatul remis de FIFA federaţiei de la Bucureşti.

Conform portalului oficial al Federaţiei Române de Fotbal, „Comitetul de Urgență al FRF va lua în discuție această situație în ședința sa din 26.06.2012”, adică marţea viitoare.

www.sporttim.ro a subliniat tranşant încă din data de 31 mai 2011, odată cu neacordarea licenţei de Liga 1 clubului alb-violet, erorile catastrofale ale gestiunii Iancu, ca principală cauză a actualei stări de fapt, iar toate consecinţele ulterioare, printre care şi cea manifestată astăzi, doar au certificat potopul pe care prin incompetenţă, infatuare şi ignoranţă l-au generat Marian Iancu şi acoliţii săi. O poveste cu gust amar.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: