Poli nu bate afoni, ci campioni: 3-0 cu FK Zestafoni

Dacă un aspect l-au ales la marea artă, atunci acesta este al perioadei de cantonament departe de zăpezile de acasă… Astăzi se împlineşte un an de la primul antrenament polist în Timişoara după revenirea de la Marbella, şi n-ar fi greu de imaginat cît de neplăcută ar fi reacomodarea cu minusul hibernal după un stagiu iberic, aşa încît – măcar la acest capitol – alb-violeţii sunt bine mersi feriţi la momentul oportun de frigurile din ţară. Iar în a cincea zi plină în Spania au jucat şi un al doilea amical, cu campioana şi liderul la zi din Georgia, FK Zestafoni 2004: 3-0 (2-0).

Un al doilea joc de verificare cu ocazia căruia Valentin Velcea a operat 5 modificări faţă de formula de start din eşecul de vineri cu Lech Poznan, şi anume Kirev în locul lui Lepmets, între buturi, precum şi Ilie în locul lui Scutaru respectiv Pătraş pentru Sandu, în apărare, cu Fuchs şi Goga substituindu-i pe Chiş şi Ricketts. Mai exact, Kirev – Belu-Iordache, Mera, Ilie, Pătraş – Gorobsov (46, Zaluschi), Fuchs (64, Chiş), Poparadu, Goga (cpt; 79, Popovici) – Cîrstea (66, Ricketts), Axente (81, Boştină). Iar Mircea Axente (foto prima pagină) a deschis scorul în minutul 12, din centrul careului, fructificînd o pasă de la Goga, şi l-a majorat tot din contribuţia lui Dorin Goga, în minutul 33, rezerva Popovici punctînd în minutul 82, 3-0, la puţine clipe după ce-l substituise pe căpitanul Goga.

Nu mai este mult, nici 4 săptămîni, pînă la debutul în retur, programat pe 3 martie la Oradea, într-o rundă a XVI-a ce oferă şi duelul de podium Gloria Bistriţa – Chindia, iar în condiţiile în care Curtean, Tameş ori Zăgrean sunt duşi iar acum şi Laszlo Sepsi pare a nu mai înghiţi surghiunul polist, cam de recruţii rulaţi în aceste prime jocuri amicale se leagă planurile poliste de abordare a primăverii, Andrei Dăruială fiind momentan unicul neutilizat dintre poliştii convocaţi recent la acţiunile din Antalya şi care s-au întors în sînul lotului.

Oarecare semne bune ar fi, de la 0-5 la 3-0 în doar 3 zile…

Şi amintind de 6 februarie 2011, data primului antrenament acasă după acel al doilea stagiu hibernal extern al iernii trecute, să amintim că pe-atunci Uhrin jr. avea doar 15 componenţi în pregătiri, minus Alexa, Zicu şi Pantilimon, de la Marbella direct în Cipru, dar fiind pe punctul de a-i coopta pe Fuchs şi Zăgrean, ultimul chiar debutînd la echipa mare polistă pe 8 februarie, în finalul unui eşec cu 1-0 la Banat Zrenjanin, la primul test post-Spania. Ca amintire, iată şi garnitura ultimei apariţii poliste la Marbella, pe 2 februarie 2011, contra lui Dnipro, într-un 1-3 cu Zicu deschizînd scorul din penalty: Taborda (46, Lepmets) – Helder (46, Krejci), Luchin, Burcă (78, Popovici), Scutaru (70, Matei) – Goga (68, Lavecchia), Alexa, Tameş (68, Magera), Rocha – Axente (46, Nikolic), Zicu. Au mai rămas din acea formulă Lepmets, Scutaru, Popovici, Goga, Axente dar şi Rocha. Şi cînd te gîndeşi că despre Zăgrean se pomenea la vremea respectivă că doar să se aibe răbdare cu el, pentru refacerea potenţialului fizic, şi „va exploda” ulterior…

Cît despre învinşii lui Poli, FK Zestafoni a fost creat în 2004, clasîndu-se pe 5 în 2005, pe 4 în 2006 şi 2007, pe 3 în 2008, din nou pe 4 în 2009, pe 3 în 2010, şi devenind club campion naţional al Georgiei lui… Dinamo Tbilisi în anul 2011, reuşită ce i-a adus şi un play-off de Europa League. Aşadar, după un 1-2 cu Poli II şi un 0-5 vineri cu Lech Poznan, în care au evoluat Lepmets – Belu-Iordache, Scutaru, Mera, Sandu – Chiş, Poparadu (65, Pătraş), Gorobsov (71, Petcuţ), Cîrstea (65, Popovici) – Ricketts (73, Dobricean), Axente (85, Popa), şi o primă victorie…

A fost de fapt un duel între învinse cu cîte 5 goluri primite în prima etapă a turneului hibernal Marbella Cupa Costa del Sol 2012, Poli urmînd a mai juca şi joi 9 noiembrie, pentru ocuparea locului 5 din 8 trupe aflate la faţa locului în pregătiri.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: