Poli şi LPS Banatul, pe podium la Braşov Junior´s Cup 2011

LPS Banatul Timişoara, pregătită de Sorin Badea, s-a clasat a treia din 32 participante la categoria sub 12 ani a celui mai mare turneu internaţional bianual din zonă, Braşov Junior´s Cup, iar trei echipe poliste la diferite grupe de vârstă au obţinut la rândul lor locurile 3, patru respectiv 5 în turneul derulat sub Tâmpa vreme de cinci zile, până duminică, la nouă categorii de vârstă.

Cei mai micuţi timişoreni participanţi la competiţie, poliştii la U9, s-au clasat pe podium în urma lui Sportul Studenţesc şi Academia Gheorghe Hagi, dar înaintea Academiei Gheorghe Popescu, dintr-un total de 24 echipe, în vreme ce la categoria cu cea mai stufoasă participare (32 cluburi), la sub 12 ani, unde băieţii de „Mundialito” de la LPS Banatul au urcat şi ei pe podium, s-a impus Kinder Sângeorgiu de Mureş.

Echipa înscrisă la cea mai mare categorie de vârstă dintre grupările timişorene a fost cea a alb-violeţilor născuţi în 1997, la timonă cu noul antrenor Roberto Ivan, care s-a clasat pe locul 4 din 20 formaţii în întrecerea sub 15 ani, tranşată de Academia Gheorghe Hagi într-o finală cu Steaua. Juniorii polişti, în frunte cu vârful Bogdan „Rooney” Vâlceanu, revenit recent de la prima sa convocare la lotul reprezentativ al României, după ce au remizat vineri 1-1, cu Iambor deschizând scorul, şi s-au calificat din sferturi de finală la penaltyuri, cu 5-3, în dauna poliştilor ieşeni, au cedat în semifinala de sâmbătă contra Stelei, cu 1-3 (0-2), Vâlceanu „închizând” tabela cu golul de onoare. Duminică, în finala mică, Poli ´97 a cedat în faţa Gloriei Buzău cu 1-0 (0-0). Această generaţie se clasa pe locul 14 la precedenta ediţie de vară a Braşov Junior´s Cup, în anul 2010.

În prealabil, în grupă, poliştii de ´97 câştigau toate cele 4 meciuri, golaveraj 9-2, în total disputând 7 partide a câte 25 minute repriza, pe terenurile Metrom şi Precizia.

Generaţia anului 1998, pregătită la Poli Timişoara de ex-internaţionalul Sorin Vlaicu, s-a clasat pe locul 5 în întrecerea la U14, dintr-un total de 24 echipe, după ce în prealabil se impunea în grupă cu linia de clasament  3  2  1  0  15-3. Poliştii au cedat abia la lovituri de departajare, în sferturi de finală, în faţa Academiei Gheorghe Hagi, la capătul unui joc pe care l-au dominat copios, având însă de alergat după un gol primit repede, pe o eroare individuală de portar. După 1-1 în timpul regulamentar de joc, alb-violeţii au ratat primele două lovituri de departajare, pe când junii Academiei le-au transformat tot pe primele două, moment în care seria execuţiilor a fost stopată, juniorii centrului lui Gheorghe Hagi fiind desemnaţi învingători. Totuşi, recompensa sufletească a venit din partea însuşi antrenorului grupei Academiei Gheorghe Hagi, care a urcat în autocarul timişorenilor şi i-a felicitat pe juniorii polişti cu cuvintele „aţi fost cu două clase peste ai mei”. Cautis Steaua Sudului s-a impus la U14 într-o finală cu Ştiinţa Craiova, în vreme ce Dole Giroc s-a clasat pe locul 18, din 24 echipe.

S-au mai impus ACS Tâmpa „Blue”, la U8, Viitorul Abrud, la U10, Sporting Lisabona, la U13, şi Academia Gheorghe Hagi, la U16.

Iată şi caracterizarea făcută de organizatori pe portalul oficial al întrecerii ce-şi va urma cursul cu ediţia sa de iarnă, Braşov Indoor Cup: „Cel mai mare turneu de fotbal din sud-estul Europei s-a incheiat duminică după-amiază. După un început mai greoi, provocat de ploile torenţiale de marţi şi miercuri, turneul şi-a intrat în normal şi s-a desfăşurat până la urmă în condiţii bune. Echipele din străinătate s-au declarat foarte mulţumite, atît de condiţiile de cazare, masă şi joc, cât şi de Braşov şi împrejurimi. În ultima zi, în tribune a fost prezent, la mai multe partide, şi Gică Hagi. Modest, ca întotdeauna, „Regele” nu a dorit să iasă în evidenţă şi a asistat la jocuri şi la festivitatea de încheiere ca simplu spectator. El a ţinut însă să le mărturisească organizatorilor că este plăcut impresionat de turneul de la Braşov. <Din punctul meu de vedere, este cel mai mare turneu la care am asistat. Mă bucur că avem în România băieţi tineri, care pun atâta pasiune în ceea ce fac pentru viitorul fotbalului românesc. Numai cu foarte multe meciuri la această vârstă şi cu multă pasiune din partea copiilor şi antrenorilor vom putea avea fotbalişti de calitate în viitor. Sper ca toţi factorii care ar putea fi implicaţi să înţeleagă importanţa muncii acestei echipe şi să le ofere organizatorilor tot sprijinul de care au nevoie pentru un eveniment atât de frumos şi de important>, ne-a declarat Gică Hagi.”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Futsal/Minifotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: