Poli Timişoara, 2-1 la FC Braşov: cu Arad, pentru finala la „D”

Ce nu reuşeau seniorii pe frig la sfârşit de octombrie, doar remizând alb, au izbutit în schimb aseară juniorii D polişti pe ploaie, la fine de iunie, şi anume să învingă cu 2-1 (2-1) la FC Braşov, mai exact la Tărlungeni, câştigând semigrupa „triunghiulară” a turneului semifinal al Campionatului Naţional pentru juniori născuţi în anii 1998-´99 şi calificându-se pentru ultimul joc de sub Tâmpa, cu învingătoarea celeilalte semigrupe, CS Atletic U Vasile Goldiş Arad, miza fiind un loc în finala pe ţară, din 8 iulie, la Buftea.

Nouarul goleador Damir Totic: două goluri cu Xela, egalare la FC Braşov

Totuşi, şi în cazul unui eventual eşec cu arădenii, FC Poli Timişoara, care are în lot 14 juniori născuţi în 1998 şi doi dintre titulari de ´99, şi anume mijlocaşii Raul Cochinţu şi Vlad Dragomir, şi-a asigurat prezenţa între cele mai bune patru cluburi din ţară şi la juniori D, în cel mai rău caz urmând a disputa finala mică, tot la Buftea, pentru medaliile de bronz. „Deoarece şi noi şi Atletico ne-am calificat deja de miercuri pentru finala acestui turneu semifinal, care ar fi programată sâmbătă la ora 10, încercăm acum să devansăm jocul cu arădenii pentru vineri la ora 10, pentru a nu mai rămâne o zi în plus la Braşov, mai ales că vinerea viitoare trebuie să fim la finalele de la Buftea. Am căzut de acord cu arădenii şi astăzi nea Vio (n.n.: Viorel Vişan, conducător al Centrului de copii şi juniori polist) face demersurile necesare la FRF, pentru a juca vineri la 10″, a explicat Sorin Vlaicu, antrenorul juniorilor polişti.

„Am anticipat că vom sfârşi prin a juca împotriva lui Atletico pentru un loc în finală, ştiind că sunt cei mai buni din această parte de ţară. Este un meci care pe care, deschis oricărui rezultat, balanţa valorică fiind echilibrată. Depinde de ziua băieţilor, căci pot prinde un meci extraordinar iar apoi nici să nu-i recunoşti. Este foarte bine însă că ne-am asigurat locul de a ne duela cu cele mai bune echipe din cealaltă parte de ţară, şi se pare că FC Argeş Piteşti, confirmând tradiţia, şi Academia Gheorghe Hagi, cu posibilităţi mai mari de selecţie, se vor califica din semifinala de la Piatra Neamţ”, a mai spus Sorin Vlaicu, care nu a efectuat nici o modificare în unsprezecele de start faţă de formula victorioasă de marţi, în 8-2 cu CS Xela Baia Mare, efectuând în schimb de această dată o unică înlocuire, a unuia dintre juniorii de ´99: Robert Mândrea – Radu Motreanu, Andrei Popa, Harald Fridrich, Alexandru Lazăr – Alexandru Dincă, Raul Cochinţu (Andrea Săndescu), Carlo Casap, Vlad Dragomir – Damir Totic, Marius Marin.

„Meciul cu FC Braşov l-am dominat total, gazdele nici n-au ajuns la poartă iar golul a fost o întâmplare, un şut lobat, de la distanţă, căzut în vinclu. Însă am egalat imediat, am preluat conducerea peste alte câteva minute, iar ulterior am numărat opt ratări singur cu portarul, ba am şutat în el, ba pe lângă poartă. FC Braşov a jucat mai cu ambiţie şi a avut băieţii mai proaspeţi. Îi învinsesem cu 5-0 în turneul de astă-vară, la Braşov, şi băieţii se gândeau deja de fapt la finala cu Atletico…”, a vorbit Vlaicu pe marginea meciului de miercuri seară de la Tărlungeni, în care Damir Totic a egalat în minutul 10 iar Marius Marin, şi căpitan al echipei în meciul cu braşovenii, după ce reuşise un hat-trick cu o zi înainte, a adus victoria deja în minutul 15: 2-1.

Apropo de banderola de căpitan, Sorin Vlaicu promovează o politică de rotaţie, Carlo Casap purtând-o marţi în victoria cu băimărenii, şi cedând-o temporar într-o bună tradiţie lui Marius Marin, care i-o pasează acum, pentru finala turneului semifinal cu Atletico lui Damir Totic. Cu toţii, jucători ofensivi… Şi cine nu-şi aduce aminte cu plăcere de remarcabilul bagaj tehnico-tactic al mijlocaşului la pupitru de altădată, ex-internaţionalul român Sorin Vlaicu? Cu asemenea antrenor, juniorii D au şanse să devină seniorii titulari din 2020…

Unica problemă a timişorenilor a fost oboseala acumulată în seara precedentă, din primul joc, cu CS Xela: „S-a simţit un pic oboseala, mai ales că FC Braşov a stat în prima zi, era odihnită, iar terenul, deşi s-a ţinut bine la ploaia ce a căzut necontenit, a ajuns totuşi deja nămolit. Iar unii băieţi n-au avut ghete adecvate. Ne cam obişnuisem să jucăm pe sintetic, iar aici n-a mai fost cazul. Mergem astăzi la cumpărături în Mall, mai o pereche, două, pentru unii care chiar alunecau. Mai ales că plouă şi e complet înorat…”

Vlaicu a admis că este necesar să-i şi destindă joi pe juniori, după două-trei zile intense de rutină şi turneu. „Plouă tare dar ne vom deplasa în Braşov, prin Mall, la un film, ceva”. Dar bineînţeles, cu gândul la arădenii de la Atletico, poate mâine dacă nu sâmbătă, şi care s-au calificat en fanfare, 5-0 cu Progresul Bucureşti, într-un joc urmărit de stafful polist completat de Viorel Vişan şi Alin Artimon, foşti fundaşi ai alb-violeţilor. „Şi cei de la Progresul erau slăbuţi, era clar, Atletico era cea mai bună în celălalt triunghiular”, a adăugat Vlaicu.

CS Atletic U Vasile Goldiş Arad s-a calificat cu un 3-1 cu Academia Gheorghe Popescu şi 5-0 cu bucureştenii de la Progresul, în vreme ce în celălalt turneu semifinal, în prima zi, Oţelul Galaţi a dispus cu 2-0 de Pajura Huşi iar FC Argeş cu 4-3 de Dinamo, miercuri intrând în scenă Academia Gheorghe Hagi şi gazda Ceahlăul. La fel, două dintre aceste şase cluburi îşi vor disputa finala zonală de sâmbătă, pentru locurile de vineri 8 iulie, la Buftea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Poli Timişoara, 2-1 la FC Braşov: cu Arad, pentru finala la „D”

  1. raul cochintu nu cochinciu este varul meu si as vrea foarte mult sa vin sa vad meciul cu atletico.

  2. petre adrian spune:

    era clar ca atletico va castiga..nici nu se punea problema…pt ca timisorenii de batusera 6-1 la un turneu care pt noi nu conta..nea concentrat foarte mult si neam ambitionat..asa am castigat..forta Atletico

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: