Poli Timişoara spre o nouă finală, cu juniorii D ai lui Vlaicu?

Seniorii au luat-o luni dimineaţă la drum spre Austria, în cantonament, iar juniorii D ai clubului alb-violet, în frunte cu antrenorul Sorin Vlaicu şi conducătorii Viorel Vişan şi Alin Artimon, spre Braşov, unde marţi începe turneul semifinal al Campionatului Naţional pentru copii născuţi în 1998 şi ´99, fază a întrecerii în care micii polişti s-au calificat cu cel mai bun palmares dintre celelalte 5 aliniate în turneul de sub Tâmpa. Cu alte cuvinte, Timişoara e la trei jocuri distanţă de o altă finală a fotbalului juvenil, la Juniori D, şi care va avea loc luna viitoare, tot aşa, sub nasul federalilor, nu cu multe zile înaintea debutului în zona Bucureştiului a turneului final Euro U19.

Sorin Vlaicu a convocat tot ce are mai bun, mai exact 15 băieţi născuţi în anul 1998 şi alţi trei de ´99, şi abordează competiţia cu aceeaşi filozofie, ca juniorii în primul rând să joace, să se exprime cât mai dezinvolt în teren şi să arate ce pot, cum a fost cazul în recentul turneu zonal de calificare găzduit pe terenul cu iarbă de antrenament al seniorilor, în complexul „Dan Păltinişanu”, unde Damir Totic şi compania au marcat un total de 24 goluri fără replică oaspeţilor lor de la Jiul Petroşani, CSM Şcolar Reşiţa şi Atletic Oradea. Comparativ, mai grozav s-a calificat doar Academia Gheorghe Hagi, cu un total de 43-0 din 3 victorii zonale, copiii constănţeni participând în cealaltă grupă semifinală şi probabil cu şanse substanţiale de a o câştiga şi a se califica în finală.

Juniori timişoreni au disputat anul trecut finala acestei categorii de vârstă, LPS Banatul cedând cu 6-4 în finala în faţa Stelei după ce trecuse în semifinale de Dinamo, cu Academia Gheorghe Hagi clasându-se pe locul 3, semn că lupta este deschisă şi la acest nivel, multe depinzând, conform spuselor antrenorului Vlaicu, de starea sufletească a băieţilor la ora meciului. Elevii timişoreni vor fi susţinuţi la meciuri de părinţii lor, care urmează a se deplasa marţi spre Braşov.

Tot marţi, la ora 10, va avea loc şedinţa tehnică a turneului, în care cele 6 calificate vor fi împărţite prin tragere la sorţi în două subgrupe a câte 3 echipe, în care se va juca sistem campionat, fiecare cu fiecare, prima clasată din fiecare subdiviziune urmând a se califica în finala programată sâmbătă 2 iulie de la ora 10, şi care va decide clubul finalist al acestei ediţii. Aşadar Poli Timişoara la doar trei meciuri distanţă de o nouă finală de campionat naţional… „S-ar putea să fim programaţi să jucăm în zile succesive, de exemplu deja marţi şi miercuri, sau poate cu o zi de pauză, miercurea, decizia depinzând de tragerea la sorţi. Oricum, calificata se poate repauza pentru finala turneului, de sâmbătă”, a explicat Vlaicu.

Cele două adversare ale poliştilor în subgrupă se pot alege dintre Academia Gică Popescu, câştigătoare în Zona 7, însă cu un joc pierdut la lovituri de departajare, 10-11 cu CSM Râmnicu Vâlcea, după care a zdrobit-o cu12-0 pe CS DEC Drobeta, CS U Vasile Goldiş Arad, care cu micuţii clubului arădean Atletico s-a impus cu 5-1, 5-2 şi 2-1 în faţa celor de la CFR Cluj, FCM Târgu Mureş şi sebeşeni, gazda FC Braşov, care a înregistrat 3 victorii, total 19-1 în Zona 6, CS Xela Baia Mare, triumfătoare în Zona 10, şi Progresul Bucureşti.

Juniorii D îşi dispută meciurile pe terenuri regulamentare de joc, în reprize a câte 30 minute.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: