Popa (ACS Poli): ”Cine răspunde dacă se întâmplă ceva!? Cei cu programarea ori nu înțeleg fenomenul, ori e bătaie de joc. Suntem singurii din țară pe 3 fronturi și jucătorii au și ei splină, 2 plămâni, ficat, o inimă, iar datorită efortului prelungit, pot ceda”

Ionuț Popa a fost foc și pară în preziua partidei de marți de la ora 20,30 acasă cu Concordia vizavi de programările ”la foc automat” din această secțiune a sezonului fotbalistic, subliniind că nu se gândește la ”o lucrătură” ci doar își pune întrebări.

Marți descind pe Bega galben-verzii pregătiți de Dan Alexa, fără punct din 9 posibile în play-out, după eșecuri cu 3-1 la Iași, 2-1 la ASA și 0-1 acasă cu Pandurii, deși deplasările avute de ilfoveni în returul din 2017 au fost fructuoase, 1-1 la Botoșani, 1-0 la Drobeta Turnu Severin și 1-1 la încheierea sezonului regulat pe ”Dan Păltinișanu”, în 4 martie, însă rateurile de dată foarte recentă ale celor din Chiajna nu-l fac pe antrenorul Popa să uite problemele imediate ale timișorenilor…

”Situația la echipă nu este deloc una grozavă, ba dimpotrivă. Ceea ce mă face să spun pentru prima oară că marți, cu Concordia, plecăm cu șansa a doua. Pentru că mă gândesc că avem 2 suspendați, 4 accidentați și fă tu lot și fă echipă!”, a început Popa.

”Al doilea și cel mai important aspect este că asupra echipei există o tensiune psihologică ce împedică atingerea unui scop anume. Echipa suportă și simte o frustrare enormă. În aceste 9 zile și 15 ore, și este singura din fotbalul românesc care joacă pe 3 fronturi, campionat, Cupa Ligii și Cupa României, această echipă are 4 meciuri și jumătate, socotind prelungirile și loviturile de la 11 metri cu CFR. Nu-i înțeleg pe acei oameni care efectuează programările. Ori nu înțeleg fenomenul, ori nu știu ce!? Jucătorii aceștia au splină, au 2 plămâni, au un ficat, o inimă, iar datorită efortului prelungit, poate ceda. Și-atunci cine răspunde dacă se întâmplă ceva!? Ori cei cu programările nu înțeleg femnomenul, ori e o bătaie de joc. Nu știu cine le face, LPF, FRF, televiziunile… Noi nu desconsiderăm competițiile, așa încât puțină protecție trebuia să existe. Joci marți cu CFR Cluj, joci sâmbătă la Iași, joci marți, apoi vineri în deplasare. Nu rezistăm acestui ritm, nu poți, deși sunt mijloace de refacere, dar nu e timp suficient pentru această refacere. Sunt lucruri clare și logice dar acești oameni nu le înțeleg!?”

Popa a vorbit tocmai înaintea antrenamentului de luni seară, explicând că ”am antrenament acum, la 6, dar ieri nu i-am avut pe Bocșan, Cânu, Șeroni și Fucek, în plus Poparadu și Doman, și mai sunt și suspendați: Soljic și Străuț. Cânu a stat după meciul de sâmbătă cu gheață la genunchi până dimineață, îngrijit de medic, Poparadu n-a făcut, n-are ritm, Fucek e cu probleme la inghinali, Șeroni a recidivat. Bocșan are glezna umflată… Mă refer strict la aceste 4 jocuri și jumătate, n-am mai văzut așa ceva! De ce nu s-a decalat!? Adversarul nostru de mâine a jucat vineri, ei au de vineri până marți 3 zile de recuperare, noi am venit duminică de la Iași și azi recuperăm. Cum te poți lupta în aceste condiții, că n-am fi de fier și oțel!? Nu mă gândesc să fie o lucrătură, dar mai știi!? Pun și eu întrebări, doar atât… Mijlocul e cel mai afectat, pentru că am mai puțini componenți. Și lipsesc imediat 3, dintr-un foc, Soljic, Poparadu, Doman, e Fucek. Și noi avem 7 mijlocași…”

Popa a mai spus: ”Mă voi gândi cum pot alcătui lotul, căci sunt așa de supărat încât nu mă mai abțin, cu greu o fac, să nu folosesc cuvinte urâte. Mi s-a băgat deja pumnul în gură când am cerut banii de la Ligă, când FRF nu ne-a ajutat la TAS – și n-am nimic cu ei, cu nimeni. Îi respect, nu zic nimic despre arbitri, îi felicit pe toți, nu mă bag în aspecte și în treburi care să mă depășească. Când văd însă lucruri care nu sunt normale, reacționez ca un tip normal! Noi încă n-am terminat antrenamentul de reglaj după Iași, așa că poate schimb și sistemul de joc. E greu, așa că prima șansă o au adversarii, căci echipa noastră e obosită și decimată. Ei n-au o formă deosebită dar nici CFR n-ai fi zis că le dă 4 la Craiova, după ce am fost cu ei pe picior de egalitate. Fiecare joacă așa cum poate, a juca ofensiv sau în apărare nu e un aspect eliminatoriu. Se zice că dacă o faci pe apărare, nu ești antrenor, că nu e echipă care să joace la 0-0, nici nu se poate exprima cineva în halul ăsta. Trebuie să ai jucători anume pentru pozițional. Lor le lipsește și Herea dar chiar au jucători buni…”

Popa a mai răspuns pe tema programărilor precum nuca-n perete că ”nu știu dacă e cineva din club care să fi întrebat Liga de programările acestea. Noi tot vorbim aici despre acest subiect, presei. Ar fi culmea, ca antrenor, să sun la LPF, să ridic problema asta. O să mă plaseze dintr-un loc în altul. Normal că o să-mi pună pumnul în gură, iar după 2 pumni vine și al treilea…”

Pe alt subiect, ”mi-a zis un fost mare arbitru de valoare, din țară, nu din zonă, că Soljic nu trebuia eliminat la Iași. Și la Iași, Feșnic a arbitrat foarte bine, și în celelalte jocuri nu am zis nimic, dar mă aștept ca Poli să fie arbitrată bine și foarte bine. După Iași mi-au spus domnul profesor, vă mulțumim pentru colaborare! Dacă ar fi să mă arbitreze Grigorescu, eu făceam memoriu să mă arbitreze el”.

Referitor la aspectul că ACS Poli n-a depus un dosar pentru posibilitatea alinierii în viitoarea ediție a cupelor europene în eventualitatea unor performanțe în întrecerile eliminatorii interne, Popa a spus că ”nu e problema unui antrenor chestia cu depunerea dosarului de licență pentru participarea în cupele europene. Ce să fac!? Să mă lupt și cu adversarii, și cu Liga, și cu FRF, iar acum și cu ai mei!? În afară de a evalua exact starea echipei mele… Ori sunt prins într-o stare a lucrurilor deocheată. Suntem, repet, singura echipă care luptă pe 3 fronturi și e neajutorată – nu vreau prin arbitraje, dar printr-o programare adecvată. Să văd dacă sunt și semifinale tur-retur, atunci avem dimineața la 11 meci în Cupa României, la 3 meci de campionat și la 21,45 finala Cupei Ligii.” Datoriile clubului față de bugetul de stat, consistente, ar împiedica însă oricum posibilitatea alinierii în viitoarea ediție a euro-cupelor, la fel cum infrastructura arenei ”Dan Păltinișanu” nu se mai încadrează la ora actuală în stipulările regulamentare pentru găzduirea de partide internaționale sub egida UEFA, necesitând efectuarea de îmbunătățiri.

Cât despre injuriile adresate de Cristian Scutaru în partea a doua a deplasării la Iași unui copil de mingi localnic, surprinse de microfoanele ambientale din jurul gazonului, Popa a spus că ”am fost pe la mai multe echipe, văzând antrenamentele lor. Am fost în Italia la 5-6 echipe mari, la Barcelona, și fiecare aveau un staff puternic, cu 5-6 medici, psihologi, unul pentru deștepți, altul pentru proști. Să mă mai ocup acum și de educație!? Cred că dacă era un alt staff… Lucescu, când a început antrenoratul, își ducea jucătorii la teatru, la film, îi obliga să facă o școală. Ori dacă am programa noi o trecere pe la Vulpea și Strugurii…”

Iar de la subiecte care chiar contează, și la întrebări din gama ”cu televizorul, ați mințit poporul”, la care răspunsurile au fost pe măsură… Apropo de Cosmin Contra, ”mi-e așa de frică să-mi ia locul încât am să vorbesc să meargă la Real”. Iar legat de FCSB – Dinamo 2-1, ”am fost aseară la baschet, un sfert, așa că am văzut doar repriza a II-a. Crezi că mă interesează vreo altă echipă decât a mea!?”

Revenim mâine cu avancronica jocului, incluzând anunțarea transmisiunii LIVE TEXT a partidei ACS Poli – Concordia, din runda a patra. Și următoarele două, în deplasare vineri la 17,30 la Pandurii și sâmbătă 15 aprilie de la 15,30 la ASA, sunt tot cu contracandidatele directe la evitarea retrogradării.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: