Popa (ACS Poli): ”Toți banii s-au dat iar Liga trebuie să rezolve repede problema și să nu inventeze fel de fel de scuze”

Ionuț Popa, antrenor principal al finalistei Cupei Ligii Adeplast și semifinalistei Cupei României, a descins cu întârziere la conferința de presă prefațând deplasarea de sâmbătă de la ora 18 la CSM Poli Iași, reținut fiind de o îndelungată conversație telefonică cu Marcel Bărbuț, conducător al companiei Adeplast.

”Tocmai am conversat telefonic îndelung cu patronul Adeplast, după situația aceasta din Cupa Ligii, în care cei de la Ligă au încercat să ne cam oprească în privința efectuării plății, și am venit spunând că trebuie să primim banii. Am vorbit la telefon cu domnul Marcel Bărbuț și mi-a făcut plăcere, chiar mi-a făcut plăcere, și a telefonat să-și ceară scuze și să spună că vrea să-l dea în judecată pe ziarist. Și-a cerut scuzele sub toate aspectele, ori dacă-ți dă telefon un om pe care nu-l cunoști, să-și ceară scuze… Au intervenit și directorii lor, a devenit ca o teleconferință, și au spus că vor discuta cu cei de la Ligă, căci toți banii s-au dat iar Liga trebuie să rezolve repede problema și să nu inventeze fel de fel de scuze, că televiziunea, că Liga cu televiziunea și cu Adeplasat… Iar banii de la Adeplast contează. A fost o convorbire prelungită, tot vorbim de 30-40 de minute și nu cred că a vrut să mă jignească, altfel nu-și cerea scuze. Eu unul nici n-am văzut articolul respectiv…”, a explicat Ionuț Popa. Nici Sporttim. Un alt subiect de scandal într-un fotbal românesc prim-divizionar deficitar administrat de LPF.

Despre deplasarea la Iași și gazda CSM Poli, ”o echipă care joacă foarte bine acsaă, care are cel puțin 7-8 titulari ce trec de 30 de ani, cu foarte multă experiență, jucători destul de buni, chiar foarte buni, cu atacanți pe măsură, Golubovic și Cristea, și un mijlocaș care în mod cert va fi preluat de naționala Ungariei, Bole, care poate decide cu execuțiile sale un meci. E o gazdă cu un joc agresiv, care atacă mult, cel puțin acasă, și au și ei dorință de revanșă, așa că trebuie să ne luăm măsuri. Sper să putem alcătui o echipă care tactic să facă față jocului de la Iași, repet, foarte greu. De fapt, aceste 3 jocuri următoare, la Iași, marți cu Chiajna acasă și vineri la Târgu Jiu, sunt pe viață și pe moarte, și va trebui să nu ținem cont de oboseală, de absențe – dacă e cazul, și să luptăm poate mult mai mult decât cu CFR, căci numai așa putem atinge obiectivul salvării. Aceste 3 meciuri sunt capitale pentru noi, iar sacrificiul trebuie să fie mare!”

Ionuț Popa a semnalat că Șeroni poate fi convocat în ciuda faptului că a fost eliminat marți în meciul din Cupa României, conform noilor stipulări regulamentare, dar vor lipsi Doman și Poparadu, care nu face nici el deplasarea. ”În rest lotul e valid, mâine avem un antrenament la Iași, sâmbătă jucăm în Copou”. Iar apropo de Cupa României, ”cel mai frumos ar fi o finală Craiova – Timișoara… Tocmai pentru că au câștigat cu 6-5 după 0-0 în prelungiri, la 11 metri, ca și noi”.

Despre aspectul că ieșenii n-au jucat săptămâna aceasta în Cupa României, fiind în așteptarea unui meci acasă, pe când ACS Poli are de efectuat o deplasare după un duel de 120 de minute, derulat marți până la ore târzii și încheiat cu 7 serii de lovituri de departajare, Popa a admis că, într-adevăr, ”marea problemă la noi e efortul și refacerea după efort, în condițiile în care avem meciuri din 3 în 3 zile. Sper că vom fi bine căci zilele astea, în afară de refacere, n-am făcut nimic. Asta cu statul, în cazul lor, nu știu câți pot spune exact cum e, căci uneori te poate scoate din ritm, căci ai stat atâta, iar alteori te poate prinde în formă deosebită, că ești apt de o muncă totală. Cert e că îmi fac griji pentru acumularea de oboseală, dar dacă ne luăm după mai multe proverbe din popor, oboseala prin oboseală se scoate, și sper ca jucătorii să aibă o formă corespunzătoare din punct de vedere fizic”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: