Popa cere arbitri străini pe final de play-out. ”Să văd câți pot aduna pe mâine cu Astra, câți sănătoși pe sâmbătă la finală, și mai ales cel mai important pe marți, cu Pandurii”

ACS Poli găzduiește miercuri de la ora 19 returul semifinalei de Cupa României cu Astra Giurgiu, iar antrenorul principal al timișorenilor, Ionuț Popa, a vorbit înaintea antrenamentului de marți dimineață despre revanșa dublei manșe eliminatorii în contextul programului de care au parte prim-divizionarii de pe Bega, incluzând sâmbătă seară la ora 20 finala Cupei Ligii, pe Arena Națională, și partida de campionat de marțea viitoare, acasă, de la ora 20,30, cu Pandurii.

Popa a început prin a spune că ”azi am o discuție cu conducerea pentru a stabili exact ce măsuri vom lua vizavi de cele 3 jocuri în 6 zile, căci da, avem trei meciuri în 6 zile, și nu în șapte, cum am auzit pe undeva. Calculul e simplu. Miercuri seară e joc, joi seară e una, sâmbătă seară la finală e a treia iar marți seară, la jocul de campionat, e a șasea zi! Vom stabili și loturile pe care le vom folosi în cele 3 meciuri, iar dacă putem și avem inteligența necesară să ținem cont de obiective și să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. Normal că nu călcăm în picioare nici o competiție, nu ne facem de râs, dar foarte mulți jucători vom rula în cele 3 partide. Mâine jucăm cu campioana României, iar ei au prima șansă, e clar. Dar și cei care vor juca, vor trebui să facă dovada valorii. O echipă vom alinia mâine, o alta sâmbătă și o alta marți, cu jucători schimbați în fiecare din aceste 3 jocuri”.

Popa a mai explicat că ”Șeroni este suspendat, Doman este accidentat, Poparadu este accidentat. Duminică s-a accidentat unul la încălzire, altul în primele 15 minute. Să vedem după antrenamentul de la 10, dar aceștia 3 cu certitudine nu vor juca miercuri. Am spus că voi da prilejul mai multor jucători dar ultimul cuvânt îl va avea conducerea, eu le propun componența pentru fiecare meci și ei vor decide exact. Eu mă voi alinia cu jucătorii pe care îi am în lot la fiecare meci în parte. Despre jocul de mâine am discutat deja, mâine se știe cine va intra, cum va juca, iar mâine cel puțin 3-4 tineri vor fi implicați…”

În manșa I, la Dunăre, Astra lua o serioasă opțiune pentru calificarea în finala ediției 2016/7 a Cupei României prin a trece de timișoreni cu 4-1.

După deznodământul ultimului meci al etapei a X-a, rundă încheiată aseară cu Pandurii – Concordia 3-2 (0-1: Batin 65, 90+4, Hamed 75 – Herea 6, Munteanu 90), Popa a zis că ”m-am așteptat să câștige Pandurii, pentru că jucau acasă, joacă cu ambiție, dar va trebui și propun de pe-acum ca la ultimele jocuri să avem arbitri străini, eu marți propun să avem arbitri străini la meciul cu Pandurii. Pentru că la ora actuală în lumea fotbalului românesc se vehiculează atâtea și atâtea. Că a venit Badea la Concordia și are relațiile lui, că a venit Pârvulescu la Pandurii și are relațiile lui, și-așa, la fiecare joc sunt comentarii. Putem spune și noi că la 1-1 la Chiajna, Melinte nu a fost eliminat când l-a luat în brațe pe Bărbuț și avea al doilea galben, iar Chiajna se plânge că al treilea gol primit aseară a fost din poziție de ofsaid. Nu spun că a fost sau n-a fost, dar cerând arbitri străini anulăm aceste comentarii, de aceea solicităm arbitri străini. Sper că cei cu delegările citesc și văd ce-am spus! Mai ales că noi la Târgu Jiu am avut parte de un joc brutal, maltratați, unul de-al lor s-a auto-accidentat dar a sărit pe unul de-al nostru… Iar atunci, pentru a nu crea o stare de incertitudine, de nervozitate, de ce n-ar putea să fie și-acum arbitri străini!? Și ei mai greșesc, dar dacă vine unul român și face o greșeală, nu se interpretează imediat!? Așa, cei străini nu știu care e situația aici…”

Popa s-a referit mai mult tot la partida de campionat din antepenultima etapă în play-out, de marțea viitoare, explicând și că ”noi trebuie să câștigăm toate punctele dacă vrem să sperăm la ceva. Cel mai important e meciul de marți cu Târgu Jiu dar trebuie să ne gândim că avem nevoie de maxim de puncte, căci și Concordia a spus că își plănuiește maxim de puncte după meciul de aseară, și Pandurii își propun la fel. Toți încercăm să scoatem maxim, dar să vedem cine poate și câte puncte se pot obține. La noi problema rămâne lotul, câți pot aduna pe mâine, câți sănătoși pe sâmbătă, și mai ales marți, cel mai important, cu Pandurii”.

”Noi suntem cea mai hulită și urâtă echipă din țară și nu știu din ce cauză. Probabil pentru că ”Dan Păltinișanu” este al doilea cel mai mare stadion din țară după Arena Națională…”, a mai spus Popa. ”Dan Păltinișanu” are într-adevăr o capacitate sporită a tribunelor față de majoritatea arenelor din țară însă starea stadionului este tot mai precară, începând cu porțiuni ale Peluzei Sud, continuând cu bălăriile care inundă povârnișurile exterioare ale dâmbului de pământ și încheind nu în ultimul rând cu calitatea suprafeței de joc.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + opt =

 


Alte articole legate de acest subiect: