Popovici, 3 etape suspendare pentru „dedicaţiile” de roşu. Nici asta nu-l interesează? Dar pe ACS Poli?

Comportamentul celui mai titrat şi experimentat jucător al lui ACS Poli II spre finele deplasării de sâmbăta trecută la Covaci, pentru derby-ul cu Voinţa Maşloc, nu putea nici să treacă neobservat, motiv pentru care Sporttim a punctat întocmai neplăcuta atitudine a lui Alexandru Popovici, nici să rămână fără urmări prin prisma Comisiei de Disciplină a AJF Timiş, care a reacţionat ca atare.

Sporttim nota la ora comentariului LIVE TEXT al meciului, în minutul 78, şi iată linkul, că Popovici era pe bună dreptate sancţionat cu cartonaşul roşu pentru protestele sub forma şutării mingii după fluierului arbitrului şi adresarea de “vorbe dulci” aceluiaşi central care, în opinia jucătorului, ar fi trebuit să umble şi la buzunar împotriva oponentului care-l faultase, mult mai semnificativ fiind faptul că sportivul cu partide în picioare şi în acest sezon în Liga 1 îşi lăsa astfel coechipierii într-o formulă restrânsă de doar 9, cu numai 11 minute rămase de disputat şi cu gazdele de la Voinţa în avantaj de 1-0. Care s-a şi menţinut pe tabela de marcaj, ACS Poli II căzând astfel două locuri în clasament.

Sporttim revenea ulterior prin a deplânge comportamentul neadecvat şi neprofesionist al prim-divizionarului ajuns la “echipa a doua” a clubului, şi iată linkul, reamintind că existau şi antecedente în ceea ce priveşte reacţiile de moment ale atacantului, în lansarea de injurii în văzul lumii şi în timpul unui meci amical la adresa unui hîtru de pe “Dan Păltinişanu”, de astă dată nu un spectator ci înşuşi arbitrul fiind ţintă a replicii lui Popovici.

Ei bine, şi autorul rândurilor cu pricina a intrat automat în colimatorul fotbalistului, care, deconspirându-se, a relevat cât se poate de clar prin reacţia sa în scris că nu poate conştientiza natura atitudinii sale, trăgând în schimb cele mai ignorante concluzii cu putinţă, pur şi simplu din răstălmăciri după ureche.

Aşadar, după un spectator şi un arbitru, şi un ziarist luat la rost. Care a primit în căsuţa de dialog a contului personal de facebook următorul mesaj dinspre fotbalistul de la ACS Poli Timişoara: Sincer nu ti am citi articolul si nici nu ma intereseaza ce ai scris pe acolo!singurul lucru ce ma intereseaza si ma misca e ca ma suna mama la ora asta plangand ca m ai facut gunoier si mai stiu eu ce idiotenii ai scris pe acolo,si ca cine esti tu sa ma faci asa….!nu stiu daca ai ceva personal Cu mine sau altcineva:)A… Dar daca nu cunosti o persoana,rezuma te la a scrie strict de fotbal si de cat de slab sunt!!sau absolut ce vrei strict de fotbal!!! Asta asa pentru data viitoare cand mai jigneti!!!”

Superb. Chiar nu s-a scris despre fotbal, ci despre sucuri naturale.

Şi cu o revenire din partea textierului, “jigneşti”. Adică în acest caz al stâlcirii limbii române să fie cât se poate de clar, fără urmă de confuzie, ci cu corecturile de rigoare. Cât despre restul mesajului, praf şi pulbere nu doar din punct de vedere gramatical şi ortografic, dar în special prin întreg trenul gândirii.

Mai bine zis, ce scriu unii, că experimentatul sportiv de Liga 1 şi-a lăsat baltă colegii de „D” prin ieşirea sa, iar explicaţiile sunt chiar în link-ul publicat ceva mai sus, şi ce înţeleg alţii, pe care de fapt nu-i “interesează”. Şi-atunci!?!

Poate pe Alexandru Popovici îl interesează atunci că a fost suspendat pentru 3 etape de Comisia de Disciplină a AJF Timiş, ars la portofel fiind cu 100 de lei.

Sau poate că, dacă tot a stârnit şi presa şi am putea fi atunci chiar şi maliţioşi, nu e exclus să se şi bucure de pauza forţată, căci Divizia D Timiş n-ar fi oricum de lungul nasului său. Şi bineînţeles că nimeni nu l-a făcut gunoier, ceea ce de fapt nici n-ar fi ruşinea pe care ar putea-o percepe un asemenea indiferent, şi poate că tocmai în acest reflex de gândire constă şi problema manifestată de jucător atât în relaţia cu un spectator care-l tachinează, cât şi cu un arbitru pe care îl contrează cu “Du-te-n p*** mea!” sau cu un ziarist care doar întreba clubul pentru care evoluează ce e de făcut cu reacţiile tânărului cu pricina.

Altfel, colegul său de echipă Harald Fridrich, primul eliminat în acelaşi eşec, tot după pauză, a primit o etapă de suspendare, iar Cătălin Horcea, de la oponenţi, două etape şi 100 de lei penalizare.

Un duet suspendat şi la ACS Dumbrăviţa, antrenorul Florin Macavei pe 4 etape, şi 100 de lei amendă, iar Dan Raţiu pe 3 etape, tot cu 100 de lei mai puţin la purtător.

În altă ordine de idei, înainte de a trece la “pedepsele” din fotbalul şi mai mic, ceva şi de bine, şi anume că Gabriel Stoicovici va debuta la Liga 2 ca observator de joc cu ocazia meciului UTA Bătrâna Doamnă – CSM Râmnicu Vâlcea, de sâmbătă, din B2.

Iar la “Judeţ», rezultatul meciului Bacova – Urseni, de 4-1, a rămas ca atare, fiind respinsă ca nefondată contestaţia vizitatorilor, la finele meciului, în privinţa… uniformei gardianului. Da. S-ar spune că ploua şi omul avea pelerină impermeabilă.

Cât despre Recolta Călacea – CS Millenium II Giarmata, nedisputat, oaspeţii neprezentându-se în condiţiile în care prima garnitură a clubului avea un meci de C4 în deplasare la Cugir, a fost omologat cu 3-0 pentru gazde, cu o amendă de 150 de lei pe adresa alb-albaştrilor, care n-au ţinut să dispute jocul reprogramat.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: