Popovici: ”Matematica în fotbal e simplă. Ori de câte ori câștigi mai multe meciuri, cu atât sunt șanse mai mari să pierzi”. ACS Poli, sâmbătă la Iași

După reușita la lovituri de departajare din sferturile de finală ale Cupei României, calificare în ”careul de ași” semnată marți seară, adăugându-se celor două succese din debutul fazei play-out, ACS Poli își comută din nou atenția începând de sâmbătă pe disputa pentru evitarea retrogradării, având programată o nouă deplasare în Moldova, a doua la rând.

Timișorenii joacă sâmbătă de la ora 18 la CSM Poli Iași, în runda a treia din grupa secundă valorică, iar atacantul Alexandru Popovici a apreciat conform spuselor din conferința de presă de astăzi de la ora 17,45 că ”ne așteaptă o partidă foarte dificilă din punct de vedere fizic și psihic. Fizic, pentru că venim după o partidă de 120 de minute în care în ultimele 70 am jucat în 10 oameni. Psihic, mă refer la faptul că am obținut în ultimul timp rezultate foarte, foarte bune și trebuie să ne concentrăm la fel de bine, așa cum ne-am concentrat în ultimele partide. Am avut două victorii împotriva Iașiului, ceea ce este un atu pentru ei, iar din acest motiv, din punctul meu de vedere, pleacă favoriți”.

Popovici a mai spus și că ”matematica în fotbal este simplă: ori de câte ori câștigi mai multe meciuri, cu atât sunt șanse mai mari să pierzi, să nu câștigi. Ieri am avut un antrenament foarte, foarte ușor și o refacere foarte, foarte bună, azi liber iar mâine la 7 plecăm la Iași. Eu unul am jucat doar 70 de minute deci mă simt bine. Mâine la ora meciului avem un antrenament la Iași iar la ora jocului vom fi în plenitudinea forțelor, pregătiți”.

Autorul ultimei victorii a timișorenilor în campionat, 1-0 (0-0) cu FC Voluntari, Popovici a mai spus: ”Cu cât joci mai mult, ești mai bine pregătit, așa încât este binevenit un meci, mai mult decât un antrenament. Depinde de noi cum gestionăm această perioadă și ne refacem, dar suntem jucători experimentați, fotbaliști profesioniști, și știm cum să gestionăm o asemenea perioadă iar tot timpul nostru trebuie să-l alocăm refacerii.”

”Din punctul ăsta de vedere, al modalității de efectuare a deplasărilor, s-au rezolvat problemele”, a încuviințat Popovici, semnalând și că ”cele mai grele și bune rezultate pentru noi au fost eșecurile cu 5-0, cu FC Botoșani și la FC Viitorul, căci după acele meciuri am reușit cele mai bune rezultate și nimeni nu se aștepta după acele eșecuri usturătoare să înregistrăm rezultate pozitive. Am avut următorul meci cu Craiova, acasă, iar 80% dintre oameni estimau și se așteptau că vom primi mult mai multe goluri decât cu Botoșaniul”.

Timișorenii au învins tur-retur în acest sezon cu CSM Poli, 1-0 la Iași prin golul lui Drăghici din minutul 61, dar și 2-1 (1-0) în retur, luni 20 februarie 2017, Pedro Henrique și Soljic marcând în minutele 35 și 55, pe când Cristea egala în minutul 51.

Anul trecut, ACS Poli remiza tot fără a primi gol la Iași, 0-0 în a patra deplasare din play-out, pierzând apoi acasă cu 2-3 la încheierea sezonului. În prealabil, în sezonul regulat tur-retur se consemnau și alte remize, 2-2 acasă și 1-1 în Moldova. Unde timișorenii au învins la ultima lor ieșire, la debutul în actualul play-out, 2-1 la Botoșani.

CS U Craiova i-a urmat în semifinalele Cupei României de o manieră identică pe timișoreni, cu 6-5 la lovituri de departajare după 0-0 cu Dinamo, și tot după 7 serii de lovituri de la 11 metri, cea decisivă fiind transformată de Ivan, iar FC Voluntari s-a calificat cu 2-1 în fața celor de la CS Mioveni, învingând în prelungirile timpului regulamentar de joc.

Programul etapei a III-a și clasamentul, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: